جلیل جباری با اعلام این مطلب در گفت و گو با کردپرس افزود: آذربایجان غربی که از آن به عنوان استان رنگینکمان اقوام، ادیان و مذاهب یاد میشود سنتها و آئینهای متعددی را از دل تاریخ در جای جای جغرافیای خود حفظ کرده است .
وی تصریح کرد: این آئین در فاصله بین نیمه دوم تیرماه تا نیمه اول مردادماه در یکی از کوهستانیترین مناطق ایران در شهرستان چالدران و در ارتفاعاتی که درآن یک کلیسای بسیار قدیمی به نام قره کلیسا واقع شده برگزار میشود و صدها نفر از پیروان دین حضرت مسیح (ع) از گوشه و کنار دنیا در این مکان جمع میشوند و مراسم مذهبی خود را برگزار میکنند .
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی اظهار کرد: در مراسم امسال که مصادف است با 65 امین سالگرد برگزاری این مراسم است، نمایشگاه عکسی از آثار یکی از هنرمندان سرشناس و نامی استان( آقای جواد پورصمد ) در گالری مجموعه برگزار خواهد شد و در آن جاذبه های گردشگری و طبیعت بی نظیر استان آذربایجان غربی نمایش داده می شود.
جباری ادامه داد: امسال از درب اصلی صحن کلیسا و لوسترهای داخلی کلیسا رونمایی خواهد شد. درب چوبی جدیدی براساس مستندات و عکسهای قدیمی با همان جنس قدیمی ساخته شده است که در این مراسم پس از برگزاری آئین نبرک آن توسط اسقف رونمایی خواهد شد .
به گزارش کردپرس، قره کلیسا درسال 1388 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و یکی از دو اثر آذربایجان غربی در این فهرست است که در کنار تخت سلیمان تکاب نام ایران را در داشتن آثار کهن تاریخی در دنیا بلند آوازه کرده است .
مراسم مذهبی سالانه عشاء ربانی یا باداراک به مناسبت سالروز شهادت تاتائوس یکی از حواریوین حضرت عیسی (ع) برپا شده و سالهای سال است که همچنان برگزاری آن استمرار دارد .
در این مراسم که بزرگان آئین مسیحیت و روحانیون این دین درآن حضور چشمگیر و اثرگذاری دارند اعمالی همچون غسل تعمید نوزادان، روشن کردن شمع و خواندن دعا و گوش دادن به موعظههای کشیشان انجام میشود و این پروسه تا سه روز ادامه مییابد .
نظر شما