تداوم گفتگوهای اربیل و بغداد برای اداره مشترک مناطق مورد مناقشه عراق

سرویس عراق و اقلیم کردستان- فرمانده نیروهای پیشمرگ جنوب کرکوک و نماینده کرد مجلس عراق از تداوم گفتگوهای میان اربیل و بغداد در مورد اداره مشترک مناطق مورد مناقشه این کشور خبر دادند.

به گزارش کردپرس، سرهنگ هیوا رش فرمانده نیروهای پیشمرگ محور جنوب کرکوک، طی گفتگو با رادیو صدای آمریکا، گفت که گفتگوهای میان هیئت های وزارت پیشمرگ اقلیم کردستان و ارتش عراق در مورد اداره مشترک امور امنیتی و اداری مناطق مورد مناقشه کشور ادامه دارد.

مناطق مورد مناقشه بین حکومت عراق و اقلیم کردستان یا مناطق کردنشین خارج از اداره اقلیم کردستان، همه یا بخشی از استان‌های واسط،دیاله،صلاح الدین،کرکوک،نینوا و میسان در کشور عراق بوده و اربیل و بغداد بر سر اداره این مناطق و استفاده از منابع نفتی آن کشمکش و درگیری دارند و شهرهای مهم این مناطق شامل کرکوک، خورماتو، شنگال، خانقین، بعشیقه، مخمور، پردی، ربیعه، دبس، شیخان، جلولا، نفت خانه و ... می شود.

این مناطق تا سال 2014 میلادی و حمله داعش به عراق به صورت مشترک توسط نیروهای پیشمرگ و ارتش عراق اداره می شد.

سرهنگ هیوا رش تأکید کرد که اداره این مناطق و تأمین امنیت آن ها فقط با همکاری و هماهنگی میان نیروهای پیشمرگ و ارتش عراق میسر است و قانون اساسی عراق نیز تصریح می کند که این مناطق از شنگال تا خانقین، باید به صورت مشترک اداره شود.

همچنین گفت که در گفتگوهایی که تاکنون میان اربیل و بغداد انجام شده، دو طرف در مورد اداره مشترک این مناطق توافق داشته و آن را رد نکرده اند، اما هنوز در مورد میزان نیروهای دو طرف که در این مناطق مستقر می شوند و نیز تعیین مکانیسم اداره مشترک، به توافق نرسیده اند.

وی اشاره کرد که ایجاد پست های بازرسی مشترک نیز از دیگر موضوعات مورد گفتگوی میان دو طرف است.

از سوی دیگر ناصر هرکی نماینده کرد مجلس عراق و دبیر کمیسیون امنیت و دفاع مجلس نیز در گفتگو با سایت رسمی حزب دمکرات گفت که گفتگوهای میان اربیل و بغداد در مورد اداره مشترک مناطق مورد مناقشه ادامه دارد و فقط موضوع تعیین میزان نیروهای دو طرف در این مناطق باقی مانده است و توافق نهایی به زودی حاصل می شود.

وی اشاره کرد که وزارت پیشمرگ با استناد به اینکه کردها در این مناطق در اکثریت قرار دارند، خواهان این است که شمار نیروهای کرد در مناطق مورد مناقشه نیز بیشتر از نیروهای عراقی باشد.

همچنین گفت دو حزب اصلی اقلیم کردستان یعنی حزب دمکرات (پارتی) و اتحادیه میهنی (یکیتی) هیئتی را به منظور گفتگو با بغداد در مورد عادی سازی وضعیت کرکوک و انتخاب استاندار کرد در این استان تشکیل داده اند.

نیروهای کرد که پس از حمله داعش به مناطق مورد مناقشه و خروج نیروهای عراقی از این مناطق کنترل تمام این مناطق را در جنگ با داعش به دست آورده بودند، در 16 اکتبر 2017 در پی درگیری هایی با ارتش عراق از تمامی این مناطق خارج شده و نیروهای عراقی جایگزین آنان شدند.

کد خبر 124313

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha