برنامه های آموزش و پرورش برای اوقات فراغت دانش آموزان

سرویس کرمانشاه- پیش‌بینی می شود در طول تابستان حدود ۴۰ هزار نفر دانش آموز در پایگاه ها و کانون های فرهنگی و هنری آموزش و پرورش حضور یابند و از برنامه‌های این مراکز استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کرمانشاه، افزود: 32 کانون فرهنگی، آموزشی و هنری در سطح استان فعال هستند و به تبع این کانون های متمرکز فرهنگی و هنری در سطح شهر کرمانشاه و مناطق ۲۴ گانه استان، ۳۷۲ پایگاه اوقات فراغت دانش آموزان زیر نظر مدیران و معاونین برای اوقات فراغت دانش آموزان برنامه ریزی می کنند.

سید مجتبی موسوی با بیان اینکه استفاده مناسب از اوقات فراغت در زندگی شخصی و اجتماعی دانش‌آموزان بسیارمهم است، اظهار کرد: آموزش و پرورش، خارج از برنامه‌های آموزشی، طبق دستورالعمل برای اوقات فراغت دانش آموزان برنامه ریزی های ارزشمندی انجام داده است.

وی گفت: ما هرگونه فوق برنامه ای را در ساعات کاری مدارس جزء برنامه های اوقات فراغت به حساب می آوریم. آموزش و پرورش در صدد است که خارج از چارچوب برنامه تحصیلی دانش آموزان برای ساعات خارج از آنها نیز برنامه ریزی داشته باشد.

مسابقات فرهنگی و هنری

موسوی با اشاره به استقبال دانش آموزان از مسابقات فرهنگی و هنری که در طول سال تحصیلی برگزار می شود، بیان کرد: بنابر آمار در سطح مدارس حدود ۳۱۴ هزار نفر- رشته در مسابقات فرهنگی هنری سال گذشته شرکت کردند که در این بین ۹۵ هزار نفر -رشته دانش آموز در سطح ناحیه و منطقه پذیرفته شدند و در مسابقات مرحله ای منطقه ای شرکت نموده و بعد از آن به مرحله استانی راه پیدا کردند.

وی افزود: هر ۱۰۰ نفر از این تعداد موفق شدند در مسابقات مرحله استانی راه پیدا کنند و در نهایت در طول ایام تابستان با حضور در جشنواره های کشوری ۴۲۳ نفر دانش آموز در رشته های متعدد فرهنگی و هنری در مسابقات و جشنواره های کشوری حضور پیدا کردند که این آمار قابل توجهی است.

پرسش مهر

موسوی در خصوص برنامه پرسش مهر عنوان کرد: در کنار مسابقات فرهنگی و هنری، هر ساله پرسشی از طرف رئیس جمهور عنوان می‌شود؛ پیرو آن، حوزه معاونت پرورشی در سطح وزارت و در سطح آموزش و پرورش استان‌ها برنامه‌ریزی می‌کند و زیر مجموعه سوالات مربوط به این پرسش را استخراج می‌کند و در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهد.

وی افزود: هر سال تعداد قابل توجهی از دانش آموزان در این مسابقات شرکت می کنند.

معاون فرهنگی آموزش و پرورش کرمانشاه با بیان اینکه در طول تابستان گروه های برتر مسابقات فرهنگی و هنری برای شرکت در جشنواره ها و مسابقات کشوری در پایگاه های تابستانی به تمرین می پردازند، ادامه داد: در طول سال تحصیلی و تابستان اردوهای فرهنگی، تفریحی، سیاحتی و زیارتی برای دانش آموزان تدارک دیده می شود و هر هفته تقریباً یک اعزام انجام می‌گیرد. این اردوها بر اساس ضوابط و مقررات، برگزار می شود.

برنامه های قرآنی

وی به برنامه های قرآنی هم اشاره کرد و گفت: سعی کرده ایم در این زمینه برنامه های متنوع و ارزشمندی داشته باشیم. کلاس های روخوانی قرآن، قرائت، حفظ، مفاهیم، تجوید و تفسیر و حفظ موضوعی جزء برنامه‌هایی است که در طی سال چه در مدرسه و چه در مراکز دارالقرآن اجرا می شود.

موسوی خاطر نشان کرد: ما در حال حاضر ۱۸ دارالقرآن فعال در سطح استان داریم که دانش آموزان برای یادگیری مفاهیم و تفسیر و نهج البلاغه و ...در این مراکز شرکت می کنند.

وی افزود: مانند مسابقات فرهنگی و هنری، مسابقات قرآنی هم اجرا می شود که روند مطلوبی دارد و تعداد بسیار زیادی از دانش‌آموزان در آن شرکت می کنند.

موسوی گفت: در زمینه حفظ جزء سی قرآن در سال تحصیلی گذشته، یک همایش دو هزار نفری حافظان جزء سی قرآن را در دوره تحصیلی ابتدایی داشتیم که یک نهضت ملی حفظ جزء سی که بسیار مورد تایید و تاکید مقام معظم رهبری می باشد، است. در این زمینه استان رتبه اول کشور را به دست آورده است.

پژوهش

وی به وضعیت پژوهش سراهای آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۲ واحد پژوهش سرا در استان فعال است و اینها برنامه های مختلفی برای شناسایی استعدادهای خاص دانش آموزان دارند و برای تقویت و رشد علمی فرهنگی دانش آموزان فعالیت می کنند. همچنین این پژوهش سراها در برگزاری کلاس های متنوعی با موضوعات رباتی، آموزش رایانه، نجوم و علوم آزمایشگاهی به خوبی فعالیت می کنند.

تشکیل کلاس های تقویتی و کنکوری

سید مجتبی موسوی در خصوص برگزاری کلاس های آمادگی کنکور بیان کرد: در حوزه آموزش متوسطه ما کلاس های تقویتی در ایام تابستان برگزار می کنیم تا دانش آموزانی که نیاز به شرکت در کلاس های تقویتی دارند از فرصت اوقات فراغت استفاده کنند و برای پیشرفت تحصیلی خود تلاش کنند.

وی افزود: کلاس های پیشرفته در خیلی از مدارس خاص برگزار می شود و این مسأله همیشه دغدغه اولیا بوده است. همچنین برگزاری این کلاس ها به رشد تراز علمی استان کمک می کند تا بتواند جایگاه آموزشی استان را در شاخص های علمی و میانگین معدل استان بالا ببرد.

مهارت های فنی و حرفه ای

موسوی آموزش های مهارتی و فنی توسط هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش را از دیگر برنامه های غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان عنوان کرد و اظهار کرد: دانش آموزان با حضور در این کلاس ها به یک مهارت خاص دست پیدا می کنند تا این مهارت بتواند در بحث زندگی شخصی و مسائل اجتماعی کمک حال آنان باشد.

کلاس های المپیادی

وی به برگزاری کلاس های آمادگی شرکت در المپیاد های علمی اشاره کرد و گفت: این کلاس ها به شکل متمرکز در بعضی از مدارس برگزار می شود و دانش‌آموزانی که علاقه‌مند هستند، در کنار مسائل درسی و آموزشی در این کلاس‌ها شرکت می کنند.

موسوی افزود: آموزش رباتیک، هدایت طرح‌های آزمایشگاهی در رشته های فیزیک، زیست‌شناسی، شیمی نیز برای علاقه مندان در دسترس است.

اردوهای نجوم

موسوی از برگزاری اردوهای نجوم یاد کرد و خاطرنشان کرد: حل مسائل ریاضی و محاسبات ذهنی جزو برنامه های خاص آموزشی است که هم در کانون ها و هم در پژوهش سراها و پایگاه های تابستانی و مدارس به دانش آموزان آموزش داده می‌شود.

ورزش

سید مجتبی موسوی در خصوص برنامه های در نظر گرفته شده در حوزه تربیت بدنی عنوان کرد: یکی از نگرانی‌های عمده خانواده ها و نگرانی های عوامل دست اندرکار آموزش و پرورش، سلامت دانش‌آموزان است. چون علاوه بر پیشرفت و ارتقا و رشد علمی دانش آموزان بایستی به سلامت جسمی آنها نیز توجه شود.

وی گفت: حدود ۱۱۰ سالن مدرسه ای و برون مدرسه ای داریم که مجهز به برخی امکانات مناسبند و از استاندارد لازم برخوردار هستند و دانش آموزان می توانند در ایام تابستان به شکل متمرکز دراین سالن ها حضور پیدا کند و از فضای ورزشی در رشته‌های مختلف فوتسال، والیبال، بسکتبال ،کشتی، هندبال ،تنیس و بدمینتون استفاده کنند.

کد خبر 124369

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha