به گزارش کردپرس به نقل از روزنامه جمهوریت، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در اظهاراتی با اشاره به تداوم انتقال سامانه دفاع موشکی S-400 روسیه به آنکارا عنوان کرد: سامانه دفاع موشکی S-400 از ابتدای سال 2020 میلادی در ترکیه مستقر خواهد شد. این سامانه برای این که مورد استفاده قرار بگیرد باید به حالت فعال دربیاید. سامانه دفاع موشکی S-400 برای محافظت از صلح خریداری شده است. در خصوص پروژه جنگنده های F-35 نیز هنوز اقدامی مبنی بر خروج ترکیه صورت نگرفته است. تمام شرکای این پروژه با خروج ترکیه مخالف هستند. اگر ترکیه از پروژه جنگنده های F-35 خارج شود هزینه هر جنگنده 7 الی 8 میلیون دلار افزایش پیدا خواهد کرد. در حال حاضر تنها در خصوص خلبانان ترک برخی محدودیت ها ایجاد شده است. ما به عنوان شریک این پروژه 1.4 میلیارد دلار هزینه کرده ایم. حتی اگر بدترین فرضیه را هم در نظر بگیریم همانگونه که ترکیه در خصوص S-400 منابع دیگر را پیدا کرد در این خصوص نیز برای رفع نیازهای خود به منابع دیگر مراجعه خواهیم کرد.
وی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای عمل کردن به قولی که به ما داده است تلاش می کند. او به روابط خود با ترکیه و اردوغان اهمیت می دهد. در خصوص مسائلی از جمله S-400، جنگنده های F-35 و مسئله منبج از آمریکا صداهای مختلفی به گوش می رسد. ولی این صداها بعد از اظهارات ترامپ در اجلاس سران کشورهای G-20 در ژاپن کاهش پیدا کرده است. آمریکایی ها می گویند S-400 ها نمی تواند با F-35 در یک جا قرار بگیرد. به آنها پیشنهاد کمیته بررسی و ارزیابی داده ایم ولی هنوز جواب نداده اند. ترامپ نمی خواهد علیه ترکیه دست به تحریم بزند. سیستم های دفاع موشکی از ضرورت های ما به حساب می آید. این توافق به اتمام رسیده است. می دانیم که ترامپ برای جلوگیری از اعمال تحریم علیه ترکیه تلاش می کند. S-400 در سال پیش رو به صورت فعال درخواهد آمد، تکنولوژی این سامانه نسبت به پاتریوت ها بسیار پیشرفته تر است.
وزیر امور خارجه ترکیه خاطرنشان کرد: اگر آمریکا علیه ما دست به اقداماتی بزند ما نیز در برابرشان جواب خواهیم داد. این بسیار طبیعی است ولی به هیچ عنوان چنین تحولی ترجیح ما نیست. ما خواستار تداوم روابط خود به عنوان دو متفق هستیم. ولی اگر در برابر ما رفتار خصمانه اتخاذ کند ما نیز اقدامات متقابل را انجام خواهیم داد.
چاووش اوغلو در خصوص ایجاد منطقه امن در شمال سوریه نیز گفت: برای ایجاد منطقه امن با طرف های آمریکایی نیروهای مسئول تاسیس کرده ایم. در این اواخر شاهد کندی در کار هستیم. به طرف های آمریکایی اعلام کرده ایم که با بهانه قرار دادن تحولات ادلب تعلل کردن در این خصوص هیچ فایده ای نخواهد داشت. ما بارها مشاهده کردیم که آمریکا بر سر حرف خود نمانده است. یکی از این ها نیز منبج است، اقدام قاطعی در این خصوص وجود ندارد. هدف از نقشه راه منبج خارج کردن YPG از آن منطقه و تحویل منبج به اداره محلی بود. نزدیک به 14 ماه گذشته است ولی نتیجه ای به بار نیامده است. اگر منطقه امن ایجاد نشده و تروریست ها پاکسازی نشوند عملیات را آغاز خواهیم کرد. دیگر زمان آن فرا رسیده است که در این خصوص اقدام واضح و شفافی اتخاذ کنیم. از نگاه امنیتی ما حفظ تمامیت ارضی سوریه بسیار مهم است. در ترکیه به خاطر YPG سوری هایی وجود داردن که به این کشور آمده و نمی توانند به کشور خود بازگردند. به همین خاطر دیگر تعلل در این کار را باید کنار بگذاریم.
کد خبرنگار: 30102
نظر شما