ناکامی قطب تولید عسل کشور در برند سازی این محصول

سرویس آذربایجان غربی- استان آذربایجان غربی، قطب تولید عسل کشور در تلاش است تا با برگزاری اولین نمایشگاه بین المللی تخصصی عسل به میزبانی ارومیه نسبت به برند سازی این محصول اقدام کند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، استان آذربايجان غربي با وجود باغات و گياهان گلدار يكي از قطب هاي مهم براي پرورش زنبورعسل به حساب مي آيد، بطوريكه تنها امسال 100 هزار تن عسل در خوی تولید شد که نیمی از عسل مورد نیاز کشور را تامین می کند و استان با این حجم از تولیدات عسل مقام نخست را در سطح كشور به خود اختصاص داده است .

شهرستان خوی در این استان از گذشته‌های دور به عنوان قطب تولید عسل شناخته شده و امسال نیز رکورد دار این صنعت شده است. اما متاسفانه در نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی مناسب،عسل آذربایجان غربی، هنوز به برندی مطلوب تبدیل نشده و به نام ایران در بازارهای جهانی عرضه نمی شود.

براساس آخرين سرشماري سال 90 تعداد 641 هزار و 309 كندو در استان وجود دارد كه از اين تعداد 55 هزار و 431كندوي مدرن و تعداد 87 هزار و 178 كندوي بومي بوده كه در سطح استان آذربايجان غربي ، شهرستان خوي رتبه اول و شهرستان پلدشت در رده آخر تعداد کندوهای استان قرار دارند .

4 هزار نفر شاغلين بخش زنبورداري در استان آذربايجان غربي اند که شغل اصلي آنها زنبورداري است و یکهزار کارگر فصلی که در14 تعاوني زنبورداي در شهرستان هاي مختلف استان مشغول فعالیت هستند .

نبود زیر ساخت های صنعت زنبورداری در آذربایجان غربی

با وجود اینکه در آذربایجان غربی چهار كارخانه بسته بندي عسل، در شهرستان هاي خوي و اروميه وجود دارد و عسل هاي توليدي را به نحو مطلوب بسته بندي مي كنند، اما بخش زیادی از عسل تولیدی استان با توجه به نبود سیستم بسته بندی مناسب از کشور خارج می شود و با برند کشور ترکیه در بازارهای جهانی عرضه می شود.

به گفته معاون اقتصادی استاندار آذربایجان غربی؛ سرمایه گذاری و بسته بندی و صادرات عسل استان می تواند حدود 4 هزار میلیارد تومان ارزش افزوده ایجاد کند.

مبلغی که تنها به دلیل نبود زیرساخت های اقتصادی صنعت زنبورداری در کشور به راحتی از کشور خارج می شود و فرصت های شغلی فراوانی را هدر می دهد.

در حالیکه کشورهای چین، مالزی، امارات، ترکیه، کویت و کشورهای حاشیه خلیج فارس از مهمترین کشورهای مقصد عسل تولیدی استان است. پس عسل تولیدی آذربایجان غربی می توانست منبع درآمد و اشتغال زایی مناسب برای استان محسوب شود که تا کنون مغفول مانده است.

طرح های علمی رشته پرورش زنبورعسل در محیط دانشگاهی ارومیه

اکنون رشته پرورش زنبورعسل توسط دانشگاه جامع علمي ، كاربردي در مركز آموزش شهيد باكري اروميه در مقطع كارداني و كارشناسي ايجاد شده و در حال اجرا و پذيرش دانشجو است. از سوی دیگر پروژهاي مهم اصلاح نژادي زنبور عسل در سطح استان آذربايجان غربی انجام گرفته است.

اکنون طرح ركورد گيري و ثبت مشخصات زنبورعسل و پرورش ملكه توسط بخش خصوصي با انعقاد قرارداد در مركز استان جهت شناسايي توده هاي برتر در بين زنبورستان هاي استان و همچنين توليد ملكه هاي با كيفيت و صفات مطلوب از جمله زمستانگ ذارني بهتر- مقاومت در برابر امراض- قدرت تخم ريزي ملكه و آرام بودن كندو و توزيع آن در بين زنبورداران استان آذربايجان غربي در حال اجرا است .

طرح احداث جايگاه زمستانگذراني زنبورعسل با اهداف كاهش ميزان تلفات زنبورعسل در استان آذربايجان غربي و در مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان اجرا می شود و هنوز نتایج آن ارائه نشده است.

اولین نمایشگاه بین المللی تخصصی عسل در ارومیه/ تلاشی برای برند سازی

امروز معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی از برگزاری اولین نمایشگاه بین المللی تخصصی عسل از 26 تا 29 شهریور ماه به میزبانی ارومیه در شهریور ماه سال جاری خبر داد و گفت: در این نمایشگاه فعالین حوزه تولید عسل حضور خواهند داشت.

رضا حسینی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی بزرگترین تولید کنند عسل کشور است، بیان کرد: متاسفانه در سالهای گذشته معرفی این محصول تولید استان و برند سازی عسل در استان مورد غفلت واقع شده است. امیدواریم برگزاری نمایشگاه و جشنواره های مربوط به تولیدات کشاورزی استان و بویژه عسل بتواند در معرفی استان آذربایجان غربی به عنوان بزرگترین تولید کننده عسل کشور موثر باشد.

وی اضافه کرد: جهت معرفی بهتر تولیدات عسل استان خوشبختانه با تلاشهای انجام شده خوشه تولید عسل در استان شکل گرفته است تا صدا و سیما و رسانه های ملی و استانی ظرفیت های تولید عسل استان را بیشتر معرفی کنند.

کد خبر 124419

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha