به گزارش خبرگزاری کُردپرس، رضا باجولوند در مراسم ملی رونمایی از آزمون های پروژه محور کارعملی که در سنندج برگزار شد، با تاکید بر لزوم راه اندازی مرکز سنجش صلاحیت حرفهای در تمامی استان ها، افزود: مرکزصلاحیت سنجش حرفه ای در کردستان از استاندارد کافی برخوردار بوده و نیروی کاررا سنجش می کند وهمچنین این مرکز در سطح استانی، منطقه ای و ملی می تواند موضوع سنجش مهارت ملی را به کشور های دیگر ارائه دهد.
او با اشاره به اینکه با کمک مربیان بخش خصوصی و دولتی ۵ هزار و ۴۰۰ استاندارد را در حوزه سنجش طبقهبندی مشاغل انجام دادهایم، ادامه داد: این امر در چهار سطح از رده کارگری ساده تا سطح تخصصی تقسیمبندی شده است.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اینکه 200 عنوان استاندارد آزمون در دستور کار قرار گرفته است، گفت: با توجه به تغییر رویکرد در نظام سنجش باید به آزمون های مهارتی توجه بیشتری شود چرا که 75 درصد آزمون ها دارای رویکرد عملی است.
باجولوند تصریح کرد: 23 درصد آزمون های برگزار شده مربوط به آزمون های صنعتی ساختمان است و 127 پروژه در حوزه صنعت ساختمان تحویل داده شده است.
او با بیان اینکه سنجش مهارت از وظایف سازمان آموزش فنی حرفه ای است، اظهارداشت: محوریت آموزش های مهارت غیر رسمی برعهده سازمان آموزش فنی حرفه ای است و باید نقش فعال تری داشته باشد چرا که انتظارات بیشتری از این نظام وجود دارد.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان فنی و حرفه ای کشور، رشته طراحی دوخت را از رشته های پرمخاطب عنوان کرد و گفت: قطعا سازمان آموزش فنی و حرفه ای نیروی کاری را به بازار تحویل می دهد که تضمین کیفیت آموزش را داشته و درسطح ملی نیز صلاحیت اعزام به کشورهای دیگررا داشته باشد.
باجولوند یکی از وظایف مرکز سنجش را پایش بیان کرد و ادامه داد: در آموزش مجریان و ورود به مرکز نقاط قوت و ضعف آموزش ها تشخیص داده می شود و باید ابزارهای صلاحیت ملی به سیستم مدیریت یادگیری و آموزش های لازم درراستای ورود به بازار کار متصل شود.
او با بیان اینکه در تلاشیم هراستان دارای یک مرکز سنجش باشد، افزود: این مراکزسنجش باید به صورت تخصصی باشد و همچنین بانک اطلاعاتی برای همراهی آزمون گرها و افراد با تجربه بین المللی و بهره برداران و صاحبان مشاغل تهیه شود.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه گواهینامه مهارت این سازمان در کشورهای دیگر ارزش گذاری شده و مورد تایید است، اضافه کرد: کیفیت بخشی آموزش ها و سنجش صلاحیت ها در کیفیت بخشی بازار کار و تولیدات نقش دارد.
باجولوند آموزش های فنی حرفه ای را شانس دوم آموزش عنوان کرد و افزود: بازماندگان از تحصیل و فارغ التحصیلان بیکار می توانند از این آموزش ها استفاده کنند ولی باید به سمتی حرکت کرد که همانند کشورهای دیگر آموزش مهارت در اولویت اول قرار گیرد.
ریشه کنی فقر مهارتی در کشور
مدیر کل سازمان فنی حرفه ای استان کردستان هم در ادامه این مراسم با بیان اینکه استان کردستان ظرفیت برگزاری آزمون های پروژه محوررا دارد، اظهار داشت: کردستان با توجه به همجواری با کشورعراق علاوه بر فعالیت در سطح ملی، توانایی صلاحیت حرفه ای و سنجش را به صورت یک مرکز با اهداف بین المللی دارد.
سید جمیل احمدی با اشاره به اینکه نگاه ها و رویکردهای جدیدی در سازمان آموزش فنی حرفه ای تعریف شده، افزود: نهضت مهارت افزایی، حکمرانی محلی، آی تی و فناوری اطلاعات از جمله این موارد است که هریک استراتژی ها و برنامه های مختلفی را در سازمان فنی حرفه ای تشکیل می دهد.
او خاطر نشان کرد: فقر مهارتی باید در کشور ریشه کن شود چرا که مهارت علاوه بر توانایی های خاص در ورود به بازار کار، مزیت هایی مانند افزایش اعتماد به نفس و کاهش بزهکاری اجتماعی را نیز به دنبال دارد.
مدیر کل سازمان فنی حرفه ای استان کردستان ادامه داد: حکمرانی محلی باعث افزایش تفویض اختیار به استان ها خواهد شد وهمچنین این دیدگاه قدرت تصمیم گیری را به تناسب وضعیت، موقعیت و ظرفیتی موجود دراستان ها به مدیران خواهد داد.
او با بیان اینکه در کردستان محوریت را صنعت ساختمان قرار دادیم، افزود: نیروی کار زیاد در حوزه صنعت ساختمان وجود دارد و باید در این زمینه سنجش درستی بر اساس استانداردهای پروژه محور داشته باشیم که ارتقای مهارتی این افراد در بازار کار مناسب آن ها تاثیر گذار است.
مدیر کل سازمان فنی حرفه ای استان کردستان لازمه توسعه استان را موضوع آموزش عنوان کرد و ادامه داد: باید به موضوع آموزش به تناسب نیازهای موجود پرداخته شود که این آموزش در کردستان با محوریت صنعت ساختمان استارت خورده است.
احمدی با بیان اینکه 12 درصد صادرات گیم کشور از کردستان است ، گفت: استان کردستان در بحث آی تی، طرح تکاپو و طرح گیم فعالیت های خوبی داشته و دومین حوزه از آزمون های پروژه محور مربوط به فناوری اطلاعات است.
نظر شما