چند روزی است که تصاویری از تجمع مردم برای اعتراض به قطع آب و برق کانکس هایشان به عنوان ابزاری در دست دولت برای مجبور کردن مردم به تخلیه کانکس ها منتشر شده است.
محبت جمالی نیا در گفتگو با خبرنگار کردپرس، با بیان اینکه مردم سرپل ذهاب در جمع آوری و انتقال کانکس های بلااستفاده به خوبی همکاری کرده اند، گفت: بیش از ۱۲ هزار واحدی که در شهر سرپل ذهاب نیاز به تعمیر داشتند، تعمیر شده اند. وقتی ۱۲ هزار خانواده به منازلشان برگردند قطعاً فضاهای عمومی شهر مانند شهربازی ها، فضاهای سبز و... نیز خالی از کانکس می شوند.
وی اظهار کرد: از هفت هزار واحدی که آواربرداری کردیم کار ساخت بیش از ۵ هزار واحد تخریبی در داخل شهر به مرحله نصب در و پنجره رسیده است.
جمالی نیا گفت: بر اساس مدارک ۱۷ هزار واحد در داخل شهرستان قابل بهره برداری است و اگر مردم مشارکت کنند و به خانه هایشان برگردند بسیاری از مشکلات حل می شود.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم کانکس ها را تخلیه و به خانه هایشان بازگشته اند، عنوان کرد: شهرداری دائم با نصب بنر در خصوص بازگشت مردم به خانه هایشان اطلاع رسانی می کند؛ در نماز جمعه هم در این خصوص صحبت می شود. کارهای زیادی در بحث جمعآوری کانکس ها صورت گرفته است.
فرماندار سرپل ذهاب در خصوص نحوه جمع آوری کانکس ها گفت: کانکس هایی که در معابر اصلی شهر، فضای سبز و مکان هایی که کاربری عمومی دارند، باقی مانده اند باید جابه جا شوند.
جمالی نیا کار انتقال کانکس ها را بر عهده شهرداری دانست و تأکید کرد: برای جمع آوری کانکس شهرداری در ابتدا تذکر میدهد و از ۱۰ روز قبل بنر میزند و اخطار می دهد و روی کانکسی که باید جابه جا شود می نویسد. سپس از طرف اداره برق و آب تذکرات لازم داده می شود. بعد از سه مرحله تذکر اگر همکاری صورت نگیرد، برق و آب کانکس قطع می شود.
وی متذکر شد: اگر صاحب کانکس واحد در حال احداث دارد باید کانکس را نزدیک منزلش قرار دهد و یا آن را به کمپ های در نظر گرفته شده انتقال دهد.
جمالی نیا تاکید کرد: هزینه های جابجایی کانکس به عهده شهرداری است و تمامی امکانات حتی کارگر برای جابه جایی وسائل در اختیار مردم قرار می گیرد. پس از جابه جایی کانکس به مکان مناسب فوراً همه امکانات اعم از آب و برق برای کانکس مهیا می شود.
وی با اشاره به فیلم منتشر شده در خصوص اعتراض مردم به قطع برق کانکس ها گفت: این کانکس ها در ورودی شهر که کاربری عمومی دارد قرار دارند. 6 یا هفت خانواده از آنهایی که برق کانکسشان قطع شد از حوزه روستاها به شهر آمده اند و هیچ آسیبی در زلزله ندیده اند و با اینکه در روستا خانه و امکانات دارند به دلایلی در این کانکس ها سکونت کرده اند. همچنین از این ۱۵ خانوار دو خانوار آنها ضایعات لاستیک جمع آوری می کنند و به کار مشغول هستند.چند کانکس هم در دست راننده های مجردی است که در سرپل ذهاب کار می کنند و هر کدام یکی دو دستگاه کانکس دارند. دو تا سه خانواده نیز از مالکین خانه های تعمیری در شهرستان هستند و در اینجا سکونت کرده اند و باید به جای دیگری انتقال یابند.
وی افزود: شهرداری از سه شنبه به افرادی که ذکر شد اخطار داده بود و در روز پنجشنبه اداره برق و نیروی انتظامی و شهرداری باز هم به آنها برای جمع آوری یا انتقال کانکس ها اخطار دادند، حتی پنجشنبه نیروی اداره برق را ضرب و شتم کردند تا اینکه شنبه مطابق حکم قضایی برق کانکس هایشان قطع شد.
جمالی نیا تصریح کرد: این افراد هم اکنون وقت خواسته اند که جابه جا شوند؛ به همین خاطر هفت تا ۱۰ روز به آنها فرصت داده شده و هم اکنون برق و آب کانکس هایشان وصل است.
وی در پایان از مردم سرپل ذهاب خواست برای پیشگیری از بیماری ها و معضلات اجتماعی اگر منازلشان آماده سکونت است، به خانه هایشان برگردند یا در کمپ ها مستقر شوند.
نظر شما