به گزارش کردپرس، اندیشکده واشنگتن برای خاورمیانه، در سلسله تحلیل های خود پیرامون وضعیت در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه، به بررسی وضعیت تحصیل و آموزش عمومی در این منطقه پرداخته است.
بر اساس این گزارش، اداره خودگردان کردی در سیستم آموزشی ارائه شده در مناطق تحت کنترلش، نزدیک به 2 میلیون جلد کتاب آموزشی که اکثر آنها به زبان کردی است منتشر کرده و در اختیار دانش آموزان مقاطع مختلف قرار داده است.
این موسسه اشاره کرده است که یکی از مشکلات این سیستم این است که برخی نمی خواهند فرزندانشان در این سیستم آموزشی تحصیل کنند زیرا پس از طی دوره های تحصیلی با مشکلات جدیدی روبه رو می شوند.
اندیشکده خاورمیانه با اشاره به این که تحصیل در این سیستم تقریبا اجباری است، نوشت: برخی افراد حاضر نیستند فرزندانشان در این سیستم آموزش ببینند و با این که از یادگیری زبان کردی توسط فرزندانشان خرسند هستند اما پیامدهای تحصیل در این سیستم آنها را نگران کرده است.
یکی از محققان مستقل که در حسکه به بررسی وضعیت این منطقه پرداخته، گفته است سیستم آموزشی مورد نظر اداره خودگردان کردی دروس یادگیری زبان کردی را اجباری کرده اما این سیستم افراد را برای ورود به بازار کار آماده نمی کند و مدارک ارائه شده از سوی اداره خودگردان از نظر دولت مرکزی اعتباری ندارد. وی تاکید کرد که هیچ کشور خارجی نیز مدارک تحصیلی دوره آموزش عمومی ارائه شده از سوی اداره خودگردان کردی در شمال شرق سوریه را معتبر نمی داند و به رسمیت نمی شناسد.
محمد ابراهیم، محقق سوری که تحقیقات او روی شمال شرق سوریه متمرکز است، تاکید کرد مدارک دیپلم دانش آموزانی که بر اساس سیستم آموزشی اداره خودگردان ارائه شده، مورد پذیرش نیست و این افراد نمی توانند در آزمون ورودی دانشگاه های سراسری سوریه شرکت کنند. همچنین معلمانی که در این سیستم وارد شوند حقوق معلمی آنها از سوی دولت مرکزی قطع می شود.
برخی معلمان گفته اند محتوای کتاب های علمی در این سیستم تفاوت چندانی با کتاب های ارائه شده از سوی سیستم آموزشی دولت مرکزی ندارد اما مشکل به رسمیت شناخته نشدن سیستم آموزشی کردی محور در شمال شرق سوریه است.
بر اساس گزارش این اندیشکده، سازمان آموزشی سازمان ملل موسوم به یونیسف، از مدارس تحت کنترل کردهای سوریه بازدید کرده و با سیستم آموزشی ارائه شده از سوی اداره خودگردان کردی آشنا شده او مقامات یونیسف قول داده اند درباره این سیستم آموزشی مطالعه کنند اما این روند در نهایت متوقف شد. مشکل مشروعیت بخشیدن به سیستم آموزشی اداره خودگردان کردی از جمله موانعی است که تحصیل کردگان در این سیستم با آن مواجهه شده اند.
نظر شما