شرق فرات مزرعه هندوانه نیست دولت بِی!

سرویس ترکیه - اویا بایدمیر، جامعه شناس، روزنامه نگار و نویسنده خبرگزاری T24 ترکیه در یادداشتی با واکنش به اظهارات اخیر دولت باغچلی، رئیس حزب حرکت ملی ترکیه (MHP) در خصوص این که باید شرق فرات را به آتش کشید، نوشت: منطقه ای که این گونه راحت از به آتش کشیدن آن سخن می گویید مزرعه هندوانه نیست که بعد از جمع آوری محصول اقدام به آتش زدن آن کنید.

به گزارش کردپرس، اویا بایدمیر، جامعه شناس، روزنامه نگار و نویسنده خبرگزاری T24 ترکیه در واکنش به اظهارات اخیر دولت باغچلی، رئیس حزب حرکت ملی ترکیه (MHP) در خصوص این که باید شرق فرات را به آتش کشید، در یادداشتی با عنوان "شرق فرات مزرعه هنداونه نیست دولت بی" نوشت: زمانی که این اظهارات را از دولت باغچلی شنیدم حقیقتاً دچار وحشت شدم. با شنیدن این اظهارات، تلویزیونی را نیز که بسیار کم به آن نگاه می کردم، بلافاصله خاموش کردم. این سخنان که به کینه، دشمنی و نفرت آلوده است، اسلوب خاص یک سیاستمدار نیست. این اظهارات تراوش ذهنیت جنگ طلبانه، بی پروا و ویرانگری است که در چند وقت اخیر در عرصه سیاست رخنه کرده است.

وی در ادامه یادداشت خود نوشت: در این اواخر بعد از آن که اظهارات مختلف از جمله به آتش کشیدن شرق فرات، ویران کردن آن جا، با خاک یکسان کردن شرق فرات و ... را شنیدم، نقشه را باز کردم و به این منطقه ای که نامش بر سر زبان ها افتاده است نگاهی کردم؛ مرز ترکیه – سوریه، منطقه ای که 911 کیلومتر امتداد آن دیوارکشی شده است. در واقع به یک بخش آن وارد شده اید (ادلب – عفرین) و کنترل کامل برخی مناطق را به دست گرفته اید. ورود به عمق 35 کیلومتری سوریه به این معنی است که چیز بیشتری می خواهید. یک لحظه تصور کنید خدای نکرده عکس این وضعیت اتفاق می افتاد و یک کشور دیگر در پی ورود به عمق 35 – 40 کیلومتری به داخل ترکیه برمی آمد. کسی اگر به سرزمین های ما چشم دوخته بود چه می شد؟ این را که ملت ترکیه در چنین وضعیتی چه کاری می کردند، یک بار در جنگ های رهایی نشان داده اند نیازی به زیاده گویی نیست.

اویا بایدمیر تصریح کرد: منطقه ای که دولت باغچلی معتقد است باید آنجا را به آتش کشید یک منطقه فاقد حیات بدون انسان و حیوان و پوشش گیاهی نیست. سرزمینی است که 3.5 – 4.5 میلیون انسان در شرایط بسیار دشوار، علی رغم ظلم ها و دردهای فراوان، جنگ های متعدد، کشتارها و تغییرات دموگرافی در آنجا زندگی می کنند. منطقه ای که این گونه راحت از به آتش کشیدن آن سخن می گویید مزرعه هندوانه نیست که بعد از جمع آوری محصول اقدام به آتش زدن آن کنید. به خصوص این که این منطقه به دلیل امنیتی که نسبت به سایر مناطق داشت محل زندگی بسیاری از پناهندگانی است که به آنجا پناه آورده اند. همه آنان نیز کردها نیستند. عرب ها، ترکمن ها، سوریانی ها، ارمنی ها و ... در آن جا زندگی می کنند. به آتش کشیدن شرق فرات آتش زدن آن انسان ها است.

کد خبرنگار: 30102

کد خبر 124852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha