به گزارش خبرگزاری کردپرس، از زد و بندهای پیدا و پنهان گرفته تا افتضاح استیضاح ها، از رنگ باختن "امید" در یک فراکسیون خاص، تا رفتارهای خارج از عُرف پارلمانی اعضای برخی کمیسیون ها و... که در مجموع، حاصل دستپخت فراکسیون امید، فراکسیون ولایت، فراکسیون مستقلین و دولت بوده است.
نگارنده با ارج نهادن به تلاش های مسئولانه نمایندگان متعهد و وفادار به آرای مردم، به جستاری مُجمل از عملکرد ناصواب برخی از نمایندگان مجلس دهم می پردازد.
این روزها هر چه به انتخابات مجلس یازدهم نزدیک تر می شویم، تبلیغات پوپولیستی برخی نمایندگان، برای جذب آرای مردم، پررنگ تر می شود، چرا که آن ها تحقق آمال خود را در آینهی دوم اسفند پیش رو می بینند تا شاید یک بار دیگر ماه عسل مجلس را تجربه کنند. لذا آن ها در نطق هایشان، روز به روز صدایشان را روی سر دولت بلندتر می کنند، در صحن مجلس با غوغاسالاری، برای رقبای سیاسی خود شاخ و شانه می کشند، خود را دانای کُل و غمخوار تهیدستان قلمداد می کنند، مدیران دولتی را مؤاخذه می کنند، با افاضات نمایشی از اوضاع نامطلوب اقتصادی می نالند و خود را سوپرمن مبارزه با فساد نشان می دهند. برخی نیز پا را از این فراتر گذاشته و همکاران پارلمانی خود را به باد تهمت و ناسزا می گیرند تا جایی که ایرانی الاصل نبودن یکدیگر را در صحن علنی مجلس فریاد کشیدند که: "جد و آباد فلانی، افغانی ست چه کسی به وی شناسنامه ایرانی داده است؟!"
در این سه سال و چهار ماه گذشته، خبرهای آزاردهندهای از خانه ملت به گوش ملت رسید که با شئون نمایندگی مجلس در تعارض بود؛ شایعهی تشکیل پرونده اخلاقی برای احدی از نمایندگان، بازداشت یک نماینده دیگر مجلس به اتهام فساد اقتصادی، گرفتن سلفی نامتعارف (برخی از نمایندگان با «فدریکا موگرینی» با حرکاتی نامتعارف عکس سلفی گرفتند)، دعوت به شام جمعی از نمایندگان توسط نوبخت سخنگوی دولت، بیانیه خوانی خانم نماینده (این نماینده در بیانیه ای برای حمایت از خانواده اش تریبون مجلس را برای دفاع از مسائل شخصی خود اشغال کرد)، سفرهای خارجی نمایندگان به اروپا (بازدید از موزه لوور پاریس، سفر به برزیل و پوشیدن لباس یکی از باشگاههای فوتبال این کشور)، جشن تولد آقای نماینده برای صفحه اینستاگرام خود و...
از سوی دیگر، شنیده ها حاکی از آن است که نمایندهای در برابر پس گرفتن امضای استیضاح یک وزیر، خواهان آن شده که حکم هیئت علمی دانشگاه برای همسر لیسانسهاش صادرشود، آن دیگری در عوض دریافت سَنَد آپارتمان، قول داده تا جناب وزیر را استیضاح نکند، نمایندهای کارچاق کن مجلس شده، وکیلی امتیاز معدن برای فرزند و دامادش دست و پا کرده، وکیلی دیگر هم با رانت جناحی و به مدد موقعیت مسئولیتش درمجلس، فرزندان نورچشمی خود را در سمت مدیرعامل شرکت های پولساز منصوب کرده و با تعدد روزنامه هایش، هم یارانه های میلیاردی به جیب زده و هم رپرتاژهای وزارتخانه های پردرآمد را جذب کرده. در واقع این جماعت، به اشکال مختلف از بیت المال باج گرفته اند تا ابقای یک وزیر و مدیران زیر مجموعهاش را تضمین کرده باشند. اخیرا هم یکی از نمایندگان ادوار، به افشاگری پشت پرده ساختمانسازیهای "کوثر، نور و یاس" مجلس شورای اسلامی پرداخته و قس علی هذا...
با کالبدشکافی این اتفاقات تلخ و تکان دهنده، پی می بریم که بخشی از بده بستان های از پیش گفته، در جلسه استیضاح علی ربیعی، وزیر سابق کار، علنی شد آنجا که ربیعی به نقل قول از یکی از استیضاحکنندگان گفت: "رئیس اداره بهزیستی سبزوار را بردارید و گر نه شما را استیضاح میکنم" یا خطاب به یکی از نمایندگان مجلس گفت: "اگر فلانی را مدیرعامل مس میگذاشتم باز هم با من مشکل داشتید؟"
این در حالی ست که با وجود این نوع تخلف های آشکار در راهروها و صحن مجلس، که ستمی آشکار به موکلان و کشور تلقی می شود، متاسفانه هیات نظارت بر رفتار نمایندگان تا کنون برخورد قاطعی با نمایندگان خاطی نداشته است.
و حالا این روزها با بالا گرفتن این حرف و حدیث ها درباره مجلس دهم، به نظر می رسد که اغلب نمایندگان فعلی به هیچ وجه درانتخابات مجلس آینده رأی نخواهند آورد و مردم تنها با این امید به استقبال مجلس یازدهم خواهند رفت که اجازه ندهند برخی وکلای نامحرم آنان، یک بار دیگر خانه ملت را قُرُق کنند.
*روزنامه نگار
نظر شما