به گزارش خبرگزاری کُردپرس، زمستان 97 بود که بر اساس پژوشه اتاق بازرگانی ایران، بدترین محیط کسب و کار در میان سایر استان های کشور مربوط به کردستان بود و انتظار می رفت که با توجه به این مسئله، اقدامی در جهت بهتر شدن محیط کسب و کار استان از سوی مسئولان به عمل آید. اما در نتایج پژوهش پایش ملی کسب و کار در بهار 98 هم باز بدترین محیط کسب و کار به نام کردستان ثبت شد و نه تنها رتبه کردستان نسبت به زمستان 97 بهتر نشده بلکه بدتر هم شده و برای دومین بار باز هم در صدر استان های دیگر قرار گرفت.
در زمستان 97، عدد شاخص محیط کسب و کار کردستان 6.50 بوده و در بهار امسال این عدد 6.58 شده است. حال آنکه فضای کسبوکار در بهار سال جاری نشان میدهد که شاخص ملی کسبوکار نسبت به زمستان ۹۷ وضعیت بهتری پیدا کرده است.
موانع اصلی کسبوکار
وضعیت محیط کسب و کار کردستان در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته هم باز افت داشته و از 6.43 به 6.58 رسیده است.
اگرچه بخشی از این مسئله ناشی از مشکلات کشور و جنگ اقتصادی کنونی است اما در این وانفسا استان هایی هم هستند که توانسته اند در بهار امسال وضعیت بهتری نسبت به سال های گذشته پیدا کنند و شاخص خود را ارتقا دهند. بر همین اساس استان های آذربایجان غربی، مازندران و گیلان دارای بهترین وضعیت محیط کسبوکار نسبت به سایر استانها هستند.
گفتنی است: پایش ملی کسبوکار با نظرسنجی از فعالان اقتصادی انجام میشود. در بهار ۱۳۹۸، فعالان اقتصادی مشارکتکننده در این پایش، به ترتیب سه مؤلفه: «غیرقابل پیشبینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «بیثباتی سیاستها، قوانین و مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر کسبوکار» و «دشواری تأمین مالی از بانکها» را نامناسبترین مؤلفههای محیط کسبوکار کشور نسبت به سایر مؤلفهها ارزیابی کردهاند. در ۴ دوره نخست اجرای این طرح، «دشواری تأمین مالی از بانکها» بهعنوان نامساعدترین مؤلفه کسبوکار ارزیابی شده بود اما در ۷ دوره پاییز ۱۳۹۶ تا بهار ۱۳۹۸، «غیرقابل پیشبینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، نامساعدترین مؤلفه کسبوکار ارزیابی شده است. این موضوع نشان میدهد که از زمان آغاز تنشهای ارزی در پاییز ۹۶، فضای کسبوکار با مسئله بیثباتی در قیمت مواد اولیه مواجه شده و این موضوع به غیرقابل پیشبینی شدن فعالیت اقتصادی دامن زده است.
همچنین بر اساس این گزارش، در بین رشته فعالیتهای اقتصادی رشتههای آبرسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیتهای تصفیه، فعالیت حرفهای، علمی و فنی، سایر فعالیتهای خدماتی، دارای بدترین وضعیت کسبوکار و رشته فعالیتهای خدمات مربوط به تأمین جا و غذا، املاک و مستغلات و استخراج معدن، بهترین وضعیت کسبوکار را در مقایسه با سایر رشته فعالیتهای اقتصادی در کشور داشتهاند.
نظر شما