عضو شورای شهر: فاجعه زیست محیطی در انتهای سراب قنبر
در این ویدئو، محل دپوی زباله های بیمارستانی کرمانشاه و زباله گردهایی که در آنجا مستقر هستند به تصویر کشیده شده است و ابراهیم مرادی نائب رئیس شورای شهر کرمانشاه جلوی دوربین با لوکیشنی که سرشار از زباله است، کت و شلوار پوشیده و اتو زده گویی که پس از دو سال عضویت در شورای شهر کرمانشاه اولین بار است از وجود این مکان مطلع شده، از فاجعه زیست محیطی داد سخن می دهد و می گوید: «تنگه زباله داغ ننگیست که بر پیشانی مسئولان در تاریخ خواهد ماند. مردم روستاهای اطراف بیماری های ریوی گرفته اند. در اینجا فاجعه زیست محیطی اتفاق افتاده است»!
پیش از این هم گزارش هایی توسط خبرنگاران و عکاسان کرمانشاه از محل دپوی زباله در کرمانشاه تهیه شده بود اما ظاهراً تصاویر متحرک اثر بیشتری بر مسئولان دارد و اینبار یکی پس از دیگری، رسیدگی به وضعیت تنگه زباله را در اولویت برنامه های کاری و بازدیدهایشان قرار دادند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی: همه زباله های بیمارستانی بی خطر سازی می شوند
صبح شنبه پنجم مرداد به دستور دادستان کرمانشاه، معاون حقوق عامه دادستانی، معاون خدمات شهری شهرداری، مسئولان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و محیط زیست کرمانشاه برای بازدید میدانی به محل امحاء پسماندهای بیمارستانی که در انتهای سراب قنبر قرار دارد، حضور یافتند. در این بازدید معاون دادستان گفت: دستگاه های ذیربط باید وظیفه خود را نسبت به اجرای درست و روند استاندارد امحاء پسماندها در کرمانشاه و دیگر شهرستان های استان انجام دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در نشست پسماندهای بیمارستانی بیان کرد: تحت نظارت سازمان محیط زیست تمام زباله های بیمارستانی بی خطرسازی می شود.
وی افزود: یک شرکت طرف قرار داد، زباله های بی خطر شده را به مکانی که شهرداری تعیین کرده منتقل می کنند.
وی همچنین تاکید کرده با صرف 35 میلیارد ریال هزینه برای سایر بیمارستان ها هم اکنون دو دستگاه دیگر خریداری شده و تا چندماه آینده باقی بیمارستانها به این دستگاه مجهز می شوند.
وعده های پوچ از سالیان دور
پرداختن به محل امحاء زباله در کرمانشاه توسط رسانه ها از حدود هشت سال پیش شدت گرفت. رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی در آزمان در گفتگویی با ایسنا بیان کرد: مبحث زباله های بیمارستانی چیز جدیدی نیست و سالهاست که در رسانه ها به آن پرداخته می شود، اما همه مراکز تحت پوشش دانشگاه مدتهاست که با یک شرکت خصوصی قرارداد منعقد کرده اند که در حال حاضر زباله های عفونی این مراکز را دفن می کند و بزودی قرار است زباله ها را از طریق دستگاه امحا کند.
چندین مدیر در دستگا های مختلف آمدند و رفتند اما معضل دفن زباله های بیمارستانی همچنان تا به امروز لاینحل باقی ماند.
سال 97 بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا دستگاه قضايي مانند چند روز اخیر به موضوع ورود پيدا كرد و پس از تشكيل كارگروه پيشگيري و مديريت پسماند، از مديران دانشگاه علوم پزشكي خواسته شد كه نظارت هاي خود بر شركت هاي زيرمجموعه را افزايش دهند و مكان جديدي را براي دفع زباله هاي بيمارستاني معرفي كند كه از استاندارهاي لازم برخوردار باشد.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: مکان فعلی دفع زباله های بیمارستانی مورد تایید ما نیست، اما دانشگاه علوم پزشکی پس از انتشار گزارش ایرنا، متعهد شده است که زباله های بیمارستانی را به صورت موقت در محدوده دفع بهداشتی و در حداقل زمان ممکن مکان جدید و استانداردی را برای دفع زباله های بیمارستانی معرفی کند.
همچنین بر طبق این گزارش یاوری مدير وقت حفاطت از محيط زيست کرمانشاه از سهل انگاری شركت هاي دفع زباله هاي بيمارستاني كه كار دفع را بر عهده داشتند خبر داد.
ياوري عنوان كرد: اكنون در انتظار دستگاه قضايي براي مشخص شدن ميزان مجازات شركت هاي متخلف هستيم.
اکنون نزدیک به یکسال است از وعده مسئولان برای سامان دادن به وضعیت محل دفن زباله ها در انتهای سراب قنبر و جابه جایی محل امحاء زباله ها به مکان مناسب تری می گذرد، اما هیچ کدام از این وعده ها هنوز محقق نشده است و هراس آن می رود اینبار نیز تصمیمات مسئولان در میان کاغذبازی های اداری و عدم مسئولیت پذیری مدیران فراموش شود.
تنگه زباله
برخی زباله گردها به محل جمع آوری و امحاء زباله واقع در جنوب شهر کرمانشاه «تنگه زباله »می گویند. زمین وسیعی که تپه هایی از زباله در آن پراکنده شده است و همه جور پسماند در آن به چشم می خورد. از مواد غذایی گرفته تا کیسه های پلاستیکی و پارچه و زباله های بیمارستانی مانند سرم، سرنگ و روپوش های صورتی و آبی یکبار مصرف!
این تنگه ساکنانی هم دارد. برخی در آنجا داخل آلونک هایی شب را هم در اینجا می گذرانند و برخی می آیند، زباله های قابل فروش را جمع می کنند و برای معامله با دلالان ضایعات به شهر برند. یکشنبه گذشته کودکی که در این محل زندگی می کرد و تصویرش اخیراً در گزارش ویدیویی منتشر شد، توسط بهزیستی به یک مرکز نگهداری منتقل شد. در محل امحاء زباله ها سگ های زیادی هم پرسه می زنندکه در بیرون کشیدن زباله های بیمارستانی از زیر خاک تبحر خاصی دارند! گاهی آتشی هم در این جا به پا می شود و دودش به روستاهای اطراف می رسد و به چشم مردم می رود.
راهکار غیر علمی که عملی نشد
به گفته مسئولان 80 درصد زباله های کرمانشاه بازیافت می شوند و 20 درصد آن که قابل بازیافت نیست به اجبار در سراب قنبر دفن می شود که از جمله آن زباله های بیمارستانی است.
معاون خدمات شهری شهرداری کرمانشاه در خبری که سال گذشته در خبرگزاری موج انتشار یافت، اعلام کرد که در حال رایزنی با کارخانه سیمان سامان هستند تا 20 درصد باقی مانده زباله هایی را که قابل بازیافت نیست به عنوان سوخت کوره این کارخانه استفاده کنند.
وی در این خصوص گفت: «برای این کار کارخانه سیمان سامان اعتباری بالغ بر هشت میلیارد تومان نیاز دارد تا ساختار کوره خود را از گازسوز به دوگانه سوز تغییر دهد تا بتواند از زباله هم به عنوان سوخت استفاده کند که درصورت موافقت مسئولین کارخانه سیمان و حمایت مسئولین استان در تامین این اعتبار با استفاده این 20 درصد باقی مانده زباله، کرمانشاه اولین شهری می شود که دفن زباله در آن حذف می شود».
راهکاری که هم عملی نشد و هم از نظر کارشناسان غیرعلمی است و با محیط زیست و سلامت سازگار نیست.
بیش از پنجاه سال است که سوزاندن زباله در کشورهای پیشرفته جرم محسوب می شود و مجازات های سنگینی برای آن اعمال می شود.
موسس پایگاه پژوهش های تندرستی خانواده و طب زناشوئی محمد زکریای رازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این خصوص به ایسنا گفته است: وجود هزاران ماده سرطان زای شناخته شده که هر کدام به تنهائی برای ایجاد سرطان های کشنده کافی هستند در دود حاصل از سوزاندن زباله، پلاستیک، لاستیک و سایر پس مانده ها بارها به اثبات رسیده است.
ساماندهی زباله های غیر قابل بازیافت در کرمانشاه ضرورتی است که سال ها نادیده گرفته شده و هر از چندگاهی در رسانه ها مطرح می شود و دوباره فراموش می شود. ضرورت دارد که دادستان کرمانشاه حالا که به این موضوع ورود کرده آن را به فراموشی نسپارد و عملکرد مسئولان را در این رابطه پیگیری نماید.
نظر شما