پایان تلخ پتروشیمی اسلام آبادغرب/ پروژه ای که بر روی یک تکه کاغذ ماند

سرویس کرمانشاه- امروز اخباری غیر رسمی مبنی بر عدم اجرایی شدن پتروشیمی اسلام آباد غرب از زبان معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه نقل شد. خبری که بر اساس پیگیری کردپرس، مشخص شد این پروژه برای مردم استان سرابی بیش نبوده است.

به گزارش خبرنگار کردپرس، پروژه پتروشیمی اسلام‌آبادغرب که مقرر بود کرمانشاه را به عنوان قطب پتروشیمی مطرح کند، در زمان بهره‌برداری از فاز نخستش برای حدود ۲ هزار نفر اشتغال ایجاد و سالانه یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن متانول، ۴۵۰ هزار تن پلی‌پروپیلن و ۲۸۰ هزار تن پلی‌اتیلن سنگین تولید کند، امروز به عنوان پروژه ای غیر کارشناسی مطرح شد.

پیشینه پروژه

این پروژه طی نخستین سفر استانی هیأت دولت به استان کرمانشاه در تاریخ ۳۰ دی ماه سال ۸۵، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی اسلام‌آباد غرب مصوب‌ و در تاریخ چهارم مهر ماه سال ۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در مورخه ۱۱ آبان ماه همان سال قانون ایجاد منطقه ویژه اقتصادی مذکور از سوی رئیس‌جمهوری ابلاغ شد. ابتدا سازمان همیاری شهرداری‌های استان کرمانشاه به‌عنوان مجری منطقه ویژه معرفی و از تاریخ ۱۲ تیر ماه سال ۹۰ وظیفه سازمان مسئول به منطقه ویژه زاگرس تفویض شد و اعضای اصلی این منطقه ویژه به فکر راه‌اندازی یک مجتمع درآمدزا برای منطقه افتادند که در نهایت ایده راه‌اندازی پروژه پتروشیمی تصویب گردید.

اگر تصمیم به احداث پتروشیمی اشتباه نبود در این 6 سال اجرا می شد

بنابر اخبار منتشر شده، در جریان بازدید معاون اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهور از پروژه های در دست احداث اسلام آباد غرب، هدایت حاتمی از اشتباه بودن این طرح سخن گفت و بیان کرد که این پروژه اجرایی نمی شود.

معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار کردپرس، با بیان اینکه من به عنوان یک تحصیل کرده حوزه اقتصاد اعتقاد دارم که در همان زمان تصمیم گیری برای احداث این پتروشیمی، تصمیم اشتباهی بوده است، گفت: اگر این تصمیم اشتباه نبود بالأخره در این 6 سال باید این پروژه اجرایی می شد، همین که اجرا نشده به معنی آن است که پروژه ذکر شده توجیه اقتصادی نداشته است.

هدایت حاتمی با تاکید بر اینکه نمی توان 140 هکتار از زمین منطقه ویژه اقتصادی را معطل این پروژه کرد، افزود:

پتروشیمی اسلام آباد غرب حدود 15 تا 16 هزار میلیارد تومان پول نیاز دارد، ارتباطات بین المللی و تکنولوژی نیاز دارد، اینها همه موضوعاتی هستند که باعث شده این پروژه در این مدت به اجرا نرسد.

وی اظهار کرد: من معتقدم رفتن به سمت پتروشیمی اشتباه است. ولی احداث صنایع پایین دست پتروشیمی برای ما ضرورت دارد. ما باید بر روی احداث صنایع کوچک پایین دست پتروشیمی تمرکز کنیم زیرا هم اشتغالزا است هم کاربری دارد.

پتروشیمی اسلام آبادغرب تنها یک مجوز ساخت بوده است!

حاتمی خاطر نشان کرد: حاضرم درباره غیرمنطقی بودن احداث پتروشیمی با هر فردی که در این خصوص نظری دارد مناظره کنم.

وی گفت: پتروشیمی اسلام آبادغرب تنها یک مجوز ساخت بوده که نتوانسته اند آن را اجرا کنند. نباید اشتباه را ادامه داد.

هدایت حاتمی عنوان کرد: باید موضوع پتروشیمی را از موضوع منطقه ویژه اقتصادی جدا کنیم. درست است که سهامداران پتروشیمی همان سهامداران منطقه ویژه بودند اما این ها دو پروژه جدا هستند.

مردم اسلام آباد نمی توانند معطل پروژه پتروشیمی بمانند

حاتمی گفت: باید در منطقه ویژه، صنایع دیگری را راه اندازی کنیم چون مردم اسلام آباد نمی توانند معطل پروژه پتروشیمی بمانند.

وی پتروشیمی اسلام آباد غرب را پروژه ای تعیین تکلیف شده دانست و متذکر شد: وقتی پروژه ای به اجرا نرسد یعنی تکلیفش مشخص است.

حاتمی اظهار کرد: به فرض اگر زمانی زمینه برای اجرای این پروژه مهیا باشد ما می توانیم در همان منطقه آن را اجرا کنیم و توسعه دهیم؛ اما در حال حاضر نمی توان این زمین ها را به نام منطقه ویژه اقتصادی به نام پتروشیمی نگه داریم. این امر اشتباه بوده و ادامه دادنش درست نیست.

به دنبال رفع موانع احداث پتروشیمی هستیم

فرماندار اسلام آباد غرب هنوز به اجرای پروژه پتروشیمی در این شهرستان امیدوار است.

جهانبخش حیدری در گفتگو با خبرنگار کردپرس، به بازدید امروز معاون اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهور و معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه اشاره کرد و گفت: در این بازدید از منطقه ویژه اقتصادی اسلام آباد غرب بازدید شد و آخرین وضعیت این منطقه مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت قرار شد وضعیت متقاضیانی که در این منطقه قصد سرمایه گذاری دارند به صورت جدی پیگیری شود.

وی افزود: همچنین بنابر این شد جلسه ای در دفتر معاون اقتصادی استانداری با حضور سرمایه گذاران برگزار شود.

حیدری در خصوص نظرات هدایت حاتمی در خصوص پتروشیمی اسلام آبادغرب بیان کرد: نظرات آقای دکتر حاتمی محترم و کارشناسانه است. اما در مجموع باید از ظرفیتی که در این منطقه ایجاد شده است استفاده کرد.

وی افزود: ما وظیفه داریم موانع اجرای سرمایه گذاری در این خصوص را شناسایی کنیم و متناسب با هر مانعی کارهای کارشناسی انجام شود تا راه برون رفت از وضعیت فعلی را پیدا کرد.

نگرانی برای یکی شدن سرنوشت شدن پتروشیمی سنقر و اسلام آباد غرب

با وجود مباحثی که امروز در خصوص پروژه پتروشیمی اسلام آباد غرب مطرح شد، بیم آن می رود پتروشیمی سنقر و کلیایی نیز که (9 خرداد سال جاری) کلنگ زنی شد، به این سرنوشت گرفتار شود.

قرار است پتروشیمی سنقر ظرف مدت ۱۲ تا ۱۴ ماه از زمان آغاز پروژه به بهره‌برداری برسد اما هنوز فعالیت خاصی در این زمینه صورت نگرفته است.

کد خبر 125152

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha