به گزارش کردپرس، فرماندار سلماس در گفت و گو با خبرنگاران، در این خصوص اظهار کرد: طغیان سیل بر اثر نیم ساعت بارش شدید باران و به میزان 50 مترمکعب در ثانیه سبب این حادثه شد.
مرتضی اصغری بیان کرد: خوشبختانه از گذشته، تمهیدات لازم انجام و لایروبی مسیلها و پاکسازی پلها انجام شده بود تا جایی که سیل از نزدیکی شهر عبور کرد اما وارد شهر نشد همچنین در دو روستای پاییندست که همیشه در مواقع سیلاب، آب وارد آن دو روستا میشد، این سیلابی نشدند.
وی افزود: با اقدامات به موقع سیل مدیریت شد و مشکل خاصی به وجود نیامد. همچنین تیمهای امدادی در اولین فرصت به محل اعزام و همه چیز کنترل شد. اکنون وضعیت در حالت عادی قرار دارد و در شب گذشته سیل نیز تا حد 60 سانتیمتر فروکش کرده بود.
فرماندار سلماس گفت: این حادثه ناگهانی موجب مصدوم شدن 5 نفر شد که 3 نفر به حالت سرپایی مداوا شده و 2 نفر نیز در حال مداوا هستند.
وی ادامه داد: اکیپ های راهداری و تیم های اداره برق، جمعیت هلال احمر و نیروهای بسیج، نیروهای خدمات و آتشنشانی شهرداری سلماس به همراه تمامی ماشین آلات خود در محل های سیل زده حضور دارند و در حال امداد رسانی و برآورد خسارات وارده به روستاهای سیل زده هستند، اما برق و راه ارتباطی 3 روستای حادثه دیده هنوز قطع است.
اصغری تصریح کرد: این سیل موجب وارد آمدن خسارت به زمین های کشاورزی و دام ها و احشام روستاییان شده و برآورد میزان دقیق خسارات و ادامه دارد.
در همین خصوص مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجانغربی نیز اعلام کرد: در اثر بارش شدید باران و تگرگ در مناطق مرزی شهرستان سلماس و به تبع آن وقوع سیل و گذران از روستاهای دیرعلی، سرای ملک، سیلاب وارد مغانجوق، بخشی از ورودی شهر سلماس، صدقیان، حبشی و کنگرلو شد.
امیرعباس جعفری گفت: تاکنون تنها در روستای دیرعلی آبگرفتگی منازل روستایی گزارش شده و در سایر مناطق روستایی خسارات به باغات، زمینهای کشاورزی و جادههای فرعی وارد شده، که در حال ارزیابی و اقدام توسط سازمانهای ذی ربط است. برنامهریزی برای تخلیه آب برخی از منازل روستای دیرعلی و اسکان و تغذیه اضطراری ۲۰ خانوار حادثه دیده انجام شده است.
به گزارش کردپرس، هشتم فروردین ماه سال جاری، استاندار آذربایجانغربی از آغاز عملیات اجرایی ۱۴۰ کیلومتر لایروبی رودخانه های استان به عنوان یکی از مهمترین عوامل بروز سیلاب خبر داد.
محمدمهدی شهریاری در این خصوص گفت: متاسفانه در 13 حوزه آبریز رودخانهها، در گذشته اقدامات اساسی صورت نگرفته و امکان طغیان و آسیب رساندن به اماکن روستائی و زمینهای کشاورزی وجود دارد و بدین منظور جلسه اضطراری ستاد مدیریت بحران جهت انجام اقدامات اولیه برای جلوگیری از طغیان رودخانههای حادثه ساز که میتواند به مناطق روستائی و زمینهای کشاورزی آسیب برساند تشکیل می شود.
به گفته استاندار آذربایجانغربی؛ 35 کیلومتر از رودخانههایی که خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه هستند و میتوانند در موقع طغیان رودخانهها بحران ساز شوند تامین اعتبار خواهند شد و در سال 98 نقاط حادثه خیز برطرف میشوند و 125 کیلومتر از رودخانههای حوضه آبریز دریاچه ارومیه نیز از منابع ستاد احیای دریاچه ارومیه تامین خواهد شد تا نقاط حادثه خیز رفع شود.
گفتنی است؛ تاکنون چندین تور بازدید از عملیات لایروبی رودخانه های استان با حضور خبرنگاران تشکیل شده بود اما با این وجود یک بارش رگباری نیم ساعته 9 روستای سلماس در شمال آذربایجان غربی را درگیر کرد و خسارت به بار آمد.
نظر شما