بر اساس خبری که سایت استانداری منتشر کرده حسین فیروزی در این جلسه گفته است: « عتبار رونق تولید در کشور ۳۵ هزار میلیارد تومان بوده است، سهم کردستان از اعتبارات مورد نظر تنها 77 میلیارد تومان بوده است.»
حسین فیروزی با بیان اینکه در استان فقط ٨۰ میلیارد تومان تسهیلات برای سرمایه در گردش و بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی پرداخت شده است افزود: «این رقم در قیاس با دیگر استان ها و از جمله چهار استان برتر در کشور رقمی نزدیک به صفر است.»
وی به اعتبار ۵۵ هزار میلیارد تومانی در کشور برای سرمایه در گردش و بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی اشاره کرد و اظهار داشت: «چهار استان برتر کشور توانسته اند به ترتیب سه هزار و ۵۰۰، سه هزار و ۲۰۰، دو هزار و ۲۰۰ و هزار و ٨۲۰ میلیارد تومان تسهیلات از بانک ها دریافت کنند. با نگاهی به این ارقام متوجه می شویم که سهم استان با تسهیلات ٨۰ میلیارد تومانی نزدیک به هیچ است و اصلا به حساب نمی آید.»
معاون اقتصادی استاندار کردستان معرفی۲۳۱ واحد تولیدی به ارزش ۳۳۰ میلیارد تومان به بانک ها برای دریافت تسهیلات در جهت رونق تولید را بسیار کم دانست و گفت: «تصورات ذهنی مدیران بانک ها برای پرداخت تسهیلات باید عوض شود، چرا که کردستان کمترین رقم پرداخت تسهیلات را به خود اختصاص داده است.»
این اعترافات یا شاید به باور معاون هماهنگی های اقتصادی کردستان این «تذکرات» در حالی است که چند سال است منتقدان دلسوز و رسانه های منتقد در استان کم کاری های عجیب در بخش صنعت، معدن و تجارت استان از یک سو و بانک های استان از سوی دیگر را تذکر می دهند و همین مدیران مدعی و معترض خود از جمله مدافعان این نهادها در برابر این انتقادها هستند و در بسیاری موارد رسانه ها را به سیاه نمایی هم متهم کرده اند.
منتقدان و ناظران اقتصادی مدت هاست می پرسند چرا سهم کردستان از تسهیلات پرداختی بانک ها، سهم استان از اشتغال صنعتی، سهم استان از جذب سرمایه گذاری و.... پایین و است و مدام هم رو به افول می رود. جالب اینکه بخش مهمی از این مسائل به حوزه صنعت، معدن و تجارت در استان مرتبط است و تیم اقتصادی استانداری به جای پیگیری و رصد مسائل در قالب مدافعان سینه چاک عملکرد بسیار ضعیف این سازمان بر آمده اند.
حالا که خود آقای معاون هماهنگی های اقتصادی به بخش کوچکی از کم کاری های شدید در این حوزه اعتراف کرده است شاید بد نباشد تمام نقدهای سال های اخیر به این حوزه را بار دیگر مرور کند و شاید البته فقط شاید از دل یک تصمیم شجاعانه و اقتصادی و بدون در نظر گرفتن منافع حزبی درآمد. البته شاید.
نظر شما