به گزارش خبرگزاری کردپرس، اما آنچه بیشتر اهمیت دارد ترسیم گفتمان دولت آینده در حوزههای مختلف است که در این میان آموزش و پرورش استان دارای اهمیتی دو چندان است که فارغ از اینکه چه کسی در ایلام این مسئولیت را بر عهده خواهد گرفت، دارای بایستههایی است که باید به آن توجه شود.
ایلام برخلاف سیستم های آموزشی مهارتمحور، دارای یک سیستم آموزشی ضعیف است که فقط بر آموزش مهارتهای خواندن، نوشتن و حساب تمرکز دارد. هرچند نمی توان کنکور و المپیادهای علمی و ورزشی را ملاک کامل و درستی برای مقایسه موفقیت آموزش و پرورش استانهای مختلف قلمداد کرد اما باید گفت استان ایلام در این زمینه نیز حرفی برای گفتن ندارد و اکثر رتبه های برتر مربوط به استانهای تهران، آذربایجان شرقی، فارس، خوزستان و اصفهان است و این یعنی حتی در آموزش مهارت خواندن، نوشتن و حساب نیز موفق نبوده ایم.
هر چند عوامل مالی در ارتقا سطح آموزش تاثیر بالایی دارد اما حداقل در جاهایی مثل کلاسهای ریاضی و... که پول تاثیر ندارد میتوانستیم بهتر باشیم و آنجا را درست کنیم اما شاهدیم که وضعیت دانش آموزان ایلامی در این درسها نیز بدتر است. در این میان دانش آموزان رشته های فنی وضعیت اسفبارتری در دروس گفته شده دارند و تقریباً در حد صفر هستند.
مدیر در دولت سیزدهم باید به تأسی از آیتالله رئیسی اهل «ما میتوانیم» باشد و مدیر آینده آموزش و پرورش استان ایلام نیز چون از بدنه آموزش و پرورش انتخاب خواهد شد و قطعاً به کمبودها، شرایط مالی و امکانات موجود آگاهی کافی دارد، اگر اهل ما میتوانیم نیست، بهتر است قبول مسئولیت نکند. تغییر امکانپذیر است منتها کسی می تواند این کار را بکند که مدیر جهادی باشد؛ مدیری که پرکار و باتدبیر حرکت کند، شب و روز نشناسد و دنبال کار را بگیرد، شجاع باشد و از کار کردن نترسد. برخی از مدیران می گویند اگر فلان کار را بکنم باید به هزار نفر پاسخ بدهم اما مدیر جهادی کار را برای خدا انجام می دهد و در جای خود پاسخگو هم هست.
در همین چارچوب در سطح آموزشی پیشنهاداتی قابل اجرا برای مدیران آموزش پرورش در دولت سیزدهم داریم که در نتیجه تحقیق بر روی سیستمهای آموزشی موفق و شناسایی عیوب سیستم موجود به دست آمده است.
۱. حذف مدرسه خوب و مدرسه بد در سطح استان و ایجاد شرایط و امکانات برابر و در یک کلام ایجاد عدالت آموزشی چرا که در عدالت است که استعدادها به خوبی شکوفا می شوند.
۲. تشخص قائل شدن برای معلمین و کادر اجرایی مدرسه، تبیین برنامه واقعی برای هر مدرسه، واگذاری امور مدرسه به مدیر و معاونین، ایفای نقش پشتیبانی و نظارت بر مدارس و پیگیری میزان دستیابی به اهداف تعیین شده.
۳. تشخص قائل شدن برای دانش آموز به عنوان شخصی دارای احترام و تفکر که باید در انتخاب به او کمک کرد نه اینکه به جای او انتخاب کرد.
۴. اهمیت به فضای فیزیکی مدارس و ایجاد فضایی زیبا، دلچسپ، امن و پاکیزه.
۵. ایجاد بسترهای تربیتی برای دانش آموزان و اطمینان از شادابی آنها و تلاش برای تربیت انسانهای سالم، خلاق، کارآفرین و مسئولیت پذیر.
۶. برگزاری اردوهای علمی و اردوهای چندروزه به صورت زندگی گروهی دانش آموزان در طبیعت که همراه آموزشهایی مانند تیراندازی، آشنایی با محیط زیست، حفظ بقای خود و دیگران در طبیعت و... جهت توسعه مهارتهای فردی، یادگیری کار گروهی و تعامل با دیگران، آشنایی با محیط زیست و حفاظت از آن، آشپزی و نظافت، آگاه شدن از زحمات والدین و ...
۷. توجه بسیار ویژه به نقش والدین در ترغیب و کنترل فرزندان خود در امر تحصیل و برگزاری کلاسهای آموزشی قبل از آغاز و در طول سال تحصیلی برای والدین جهت آموزش روشهای مختلف برای تعامل و تشویق فرزند خود برای یادگیری و تلاش بیشتر.
۸. توجه ویژه به واحدهای پیش دبستانی و تبیین برنامهای اصولی برای آنها ماند مهارتهای ارتباطی و اجتماعی و بازی و شاد بودن.
۹. توجه ویژه به فضای مجازی و اینترنت و بازی های رایانهای و آموزش استفاده درست از اینترنت و شبکه های اجتماعی، معرفی بازی های رایانهای مناسب برای هر مقطع و ایجاد سواد رسانهای به صورت تخصصی از متوسطه اول به صورت دوره های آموزشی کوتاه و ارائه آموزشهای لازم به والدین برای اعمال وظایف کنترلی و پیشگیری از سواستفاده های دنیای مجازی.
۱۰. توجه بسیار ویژه به هنرستانها و فراهم کردن امکانات لازم برای آموزش، ایجاد بسترهای نوین برای تربیت هنرجویان با مهارت کافی برای ورود به فضای کسب و کار و درآمدزا کردن هنرستان ها.
نظر شما