کردستان استانی قاچاق خیز نیست/کولبران قاچاقچی نیستند

سرویس کردستان - دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان گفت: باید این ذهنیتی که در بین مردم نسبت به قاچاق خیز بودن استانی مانند کردستان شکل گرفته از اذهان پاک کرد چرا که کردستان استانی قاچاق خیز نیست و تنها محل عبور باندهای قاچاق سازمان یافته دیگر استان های کشور است.

به گزارش کرد پرس، علی خداویسی صبح سه شنبه در نشست خبری روسای کارگروه های مختلف کمیسیون مقابله با قاچاق کالا و ارز استان کردستان با خبرنگاران، اظهار کرد: بارها اعلام شده که کردستان استانی قاچاق خیز نیست بلکه تبدیل به مبادی رفت و آمد قاچاقچیان وباندهی قاچاق سازمان یافته از استان های مرکزی کشور شده است و ذهنیت اشتباهی نیز در بین مردم کشور به همین واسطه ایجاد شده است.

وی به بحث کولبران اشاره کرد و افزود: ما کولبران را قاچاقچی نمی دانیم و تنها هدف این کمیسیون مقابله با شبکه و باندهای سازمان یافته است و بحث قاچاقچی با متجاوز مرزی کاملا جدا است.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان ادامه داد: اگر بتوان توسعه پایدار را در کردستان ایجاد کنیم قطعا امنیت را به دنبال خواهد داشت و به دنبال آن نیز پدیده ای مانند قاچاق و حتی کولبری را دیگر شاهد نخواهیم بود.

خداویسی وجود ایستگاه های ایست و بازرسی در مبادی ورودی استان کردستان را نیز نامناسب دانست و یادآور شد: ذهن مسافران و سرمایه گذاران اینگونه خدشه دار شده و باید کاری کرد که دیگر پدیده ای به نام قاچاق را در کردستان شاهد نباشیم و این ایست و بازرسی ها نیز جمع آوری شوند.

توزیع داروی قاچاق در کردستان نداریم

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این نشست بیان کرد: هیچ توزیع داروی قاچاقی در سطح مراکز عرضه دارو و کالاهای سلامت‌محور در استان وجود ندارد و بیشتر کشفیات مربوط به محموله‌هایی بوده که از خارج استان وارد شده است.

عطاالله پورحیدری با ارائه آماری در مورد گشت و بازرسی‌های انجام شده در سطح عرضه توسط دانشگاه علوم پزشکی و مشترک با دستگاه‌های مختلف، گفت: سال گذشته در مجموع بیش از 129 هزار بازرسی در سطح استان انجام شده است.

وی با بیان اینکه در سه ماهه امسال 39 هزار و 734 مورد بازرسی در سطح عرضه برای مقابله با توزیع کالاهای قاچاق سلامت‌محور در استان انجام شده است، اظهار کرد: سال گذشته یک هزار و 500 قلم به ارزش ریالی 343 میلیون و 243 هزار ریال و امسال 105 قلم به ارزش 68 میلیون 187 هزار ریال کشف و ضبط شده است.

کشف 210 گرم طلای بدون شناسه در کردستان

مدیرکل استاندارد کردستان نیز در این نشست بیان کرد: سال گذشته سازمان صمت برای 27 واحد طلاسازی پروانه کسب صادر کرده که تنها 10 واحد از این تعداد در حال حاضر فعال است.

ژیلا یزدانی افزود: در سال‌های گذشته کلا 26 کد شناسایی برای واحدهای طلاسازی صادر شده که به دلیل ترکیبی بودن این واحدها در حال حاضر تنها 10 کد شناسایی وجود دارد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته 91 گشت مشترک در کل شهرستان‌های استان انجام شده است، ادامه داد: در مجموع 442 واحد صنفی بازرسی شدند که 210 گرم طلای بدون کد ضبط و قیچی شده است.

کشف 2 میلیون و 950 هزار لیتر بنزین و نفتگاز در کردستان

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان نیز در این نشست گفت: سال گذشته بیش از یکی میلیون و 350 هزار لیتر بنزین و یک میلیون و 600 هزار لیتر نفتگاز قاچاق در استان کشف و ضبط شده است که این میزان کشفیات به ترتیب نسبت به سال 98 بیش از 5 درصد و 54 درصد رشد داشته است.

عبدالله گیتی‌منش یادآور شد: شرکت ملی پخش آمادگی لازم را برای در اختیار گذاشتن سامانه بارنامه‌ها به نیروی انتظامی دارد و در برخی از استان‌های این کار انجام گرفته که به جهت شناسایی و احراز بارنامه و مشخص شدن هویت صاحب بارنامه نقش مهمی دارد.

وی اظهار کرد: در مرز سیرانبند و باشماق عرضه فرآورده با نرخ تعادلی و پایش باک خودروهای ترددی انجام می‌شود که در سال گذشته معافیت 300 لیتر در مرز باشماق اعمال شده است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان افزود: مجموع میزان درآمد ایجاد شده در سال 99 به واسطه فروس سوخت در پایانه های مرزی که به حساب دولت واریز شده در مرز باشماق 65 میلیارد تومان و در سیرانبند 15 میلیارد تومان بوده است.

ایجاد 11 واحد تولیدی با اشتغالزایی ۸۰۰ نفر در شهرهای مرزی کردستان

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این نشست از ایجاد 10 واحد تولیدی تولید لوازم خانگی و یک واحد تولید سیگار در شهرستان‌های مرزی بانه، سقز و مریوان طی سه سال اخیر خبر داد و ادامه داد: این طرح ها برای 800 نفر شغل ایجاد کرده است.

پیمان الماسی با بیان اینکه هدایت، حمایت و نظارت وظیفه اصلی سازمان صمت در حوزه مقابله با قاچاق کالا و ارز است، یادآور شد: وظیفه سازمان صمت در زمینه پیشگیری حمایت از واحدهای تولیدی است و در این راستا پرداخت تسهیلات ارزان قیمت طی سال‌های اخیر به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 16 نوع لوازم خانگی در شهرستان مرزی بانه تولید می‌شود، بیان کرد: قدم بعدی ما عمق بخشی به تولید بود و به همین منظور به مونتاژ بسنده نکردیم، واحدها را مجاب کرده‌ایم که اگر امکان تولید قطعات وجود دارد در داخل تولید کنند.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه 250 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به واحدهای تولیدی پرداخت شده و تسهیل گری‌های لازم در امور اداری این سرمایه گذاران انجام گرفته است، گفت: وجود مشوق به حفظ این سرمایه گذاران و واحدهای تولیدی در استان کمک می‌کند باید در این راستا از هر ظرفیتی استفاده کنیم.

توقیف 40 دستگاه تریلی حامل سوخت قاچاق در مرز باشماق

رئیس پلیس امنیت اقتصادی کردستان نیز در این نشست از توقیف 40 دستگاه نفتکش حامل سوخت قاچاق در مرز باشماق طی سال جاری خبر داد و اظهار کرد: این خودروها با بارنامه جعلی می خواستند از مرز باشماق خارج شدند که با هوشیاری ماموران انتظامی توقیف شدند.

سرهنگ افشین شاه حسینی افزود: محموله این تریلرها بنزین بود که ماده ای دیگر در بارنامه آنها اظهار شده بود که با هماهنگی های به عمل آمده تحویل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان شد.

وی ادامه داد: همچنین در بحث قاچاق مرغ نیز امسال 125 تن مرغ قاچاق کشف شد و 486 هزار قطعه جوجه یک روزه و 38 هزار کیلوگرم تخم مرغ کشف و ضبط شده است.

کد خبر 12939

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha