امسال 440 هزار تن انواع محصولات باغی در کردستان تولید می شود

سرویس کردستان - مدیر باغبانی جهاد کشاورزی کردستان گفت: پیش بینی می شود امسال ۴۴۰ هزار تن انواع محصولات باغی از ۵۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغات استان امسال برداشت و روانه بازار شود.

به گزارش کُرد پرس به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، زاهد حاجی میرزایی با بیان اینکه در استان انواع محصولات باغی هسته دار، نیمه خشک و نیمه گرمسیری تولید می‌شود، اظهار کرد: در تولید توت فرنگی با ۶۰ هزار تن رتبه اول کشور، در انگور دیم رتبه دوم، در تولید هلو رتبه چهارم و در تولید گردو رتبه ششم کشور را داریم.

وی افزود: ‌با توجه به تمهیدات انجام یافته از جمله آبیاری تحت فشار، رعایت الگوی کشت درختان و ارقام بهسازی شده پیش بینی می‌شود در هر هکتار از باغات دیم ۶ تُن و در باغات آبی نیز ۱۲ تُن محصول برداشت شود.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه سطح باغات دیم استان ۱۶ هزار و ۴۰۰ هکتار است، بیان کرد : باغات آبی استان نیز ۳۶ هزار و ۱۰۰ هکتار است.

حاجی میرزایی با بیان اینکه توسعه باغات دیم استان در اراضی شیبدار یکی از راهکار‌های اساسی در توسعه باغبانی است، یادآور شد: از ۴۴۰ هزار تن محصولات باغی استان، ۲۱ درصد را باغات دیم به خود اختصاص داده که عمده آن انگور دیم با تولید ۶۹ هزار تن است.

وی با اشاره به اینکه سالانه به طور متوسط ۲ هزار هکتار توسعه باغات در قالب دیم و آبی در استان اجرا و به مجموع باغات استان اضافه می‌شود، بیان کرد: بخش عمده‌ای از این توسعه حدود ۶۵ درصد دیم با گونه غالب انگور شامل ره شه و خوشنام و در باغات آبی انواع میوه هسته دار، دانه دار و محصولات خشک و نیمه گرمسیری مانند انار و انجیر در استان توسعه پیدا می‌کند.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی کردستان گفت: همچنان اجرای طرح های اصلاح و نوسازی باغات از جمله اقداماتی است که سازمان جهاد کشاورزی استان به منظور ارتقاء کیفیت باغات موجود و تبدیل به باغات مکانیزه و درجه یک در دستور کار قرار دارد که سالانه حدود ۳ تا ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات موجود در طرح اصلاح و نوسازی باغات عملیاتی می‌شود.

حاجی میرزایی اظهار کرد: از زیر شاخه اصلاح و نوسازی پروژه، سرشاخه کاری باغات گردو است که باغات گردو قدیمی که فاقد کیفیت و یا کیفیت پائین در عملکرد، کیفیت مغز گردو و یکدست بودن و بویژه حساس به سرمای دیررس بهاره هستند، سرشاخه کاری با استفاده از ارقام جدید مانند چنگلر، فرانکت، فرنو و ژنوتیپ‌های برتر منطقه صورت می‌گیرد که این مقدار سالانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هکتار در باعات گردو انجام می‌شود.

کد خبر 13138

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha