310 میلیارد تومان در مراکز درمانی تأمین اجتماعی کردستان هزینه شد

سرویس کردستان – مدیرکل درمان تامین اجتماعی کردستان گفت: طی سال گذشته 310 میلیارد تومان در راستای خدمات درمانی مورد نیاز بیمه شدگان در مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه تامین اجتماعی کردستان هزینه شده است.

به گزارش کُرد پرس، شیرزاد قادرپوراقدم ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار کرد: مدیریت درمان تامین اجتماعی کردستان به عنوان متولی امور درمان سازمان تامین اجتماعی در استان کردستان، به ارائه خدمات درمانی به بیمه شدگان خود در دو بخش درمان مستقیم و غیرمستقیم می‌پردازد.

وی افزود: در بخش درمان مستقیم مدیر درمان کردستان هم اکنون با دارا بودن 2 بیمارستان در شهرهای سنندج و سقز، یک پلی کلینیک تخصصی در سنندج و 3 درمانگاه تخصصی در شهرهای بیجار، قروه و مریوان و 2 درمانگاه عمومی در شهرهای کامیاران و بانه به ارائه خدمات درمانی رایگان به بیمه شدگان عزیز این سازمان می پردازد.

مدیرکل درمان تامین اجتماعی کردستان ادامه داد: در راستای برنامه های توسعه ای این بخش و به همت مسئولان سازمان عملیات احداث پروژه درمانگاه عمومی شهرستان دیواندره از اول سال 98 اجرایی شده و در حال حاضر آماده تحویل موقت است ضمن اینکه پیگیری ساخت درمانگاه دهگلان نیز جزء برنامه های در دست اقدام مدیریت درمان در سال 1399 بود.

قادرپور اقدم یادآور شد: در مجموع وضعیت مراکز ملکی سازمان در استان کردستان در مقایسه با کشور، هم از لحاظ تعدادی و هم از لحاظ کیفی، دارای وضعیت مطلوبی بوده و می توان گفت در صورت موافقت سازمان با ساخت درمانگاه دهگلان، کردستان تنها استانی در کشور خواهد بود که تمام شهرستان های آن دارای حداقل یک مرکز درمانی است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه براساس عملکرد سال 1399، در مجموع تعداد مراجعه کنندگان سرپائی مراکز ملکی تامین اجتماعی استان بیش از 773 هزار و 487 مورد بوده است، بیان کرد: از این تعداد 620 هزار و 144 مورد متعلق به ویزیت پزشکان عمومی، 116 هزار و 697 نسخه مربوط به متخصصین و 36 هزار و 646 مورد دندانپزشکی به ثبت رسیده است.

مدیرکل درمان تامین اجتماعی کردستان گفت: در همین مدت بار مراجعه به مراکز پاراکلینیکی 744 هزار و 4 مورد بوده که شامل 602 هزار و 166 مورد نسخه دارویی، 99 هزار و 716 مورد نسخه آزمایشگاهی، 34 هزار و 615 مورد اقدامات رادیولوژی و سونوگرافی و 7 هزار و 507 مورد فیزیوتراپی است.

قادرپور اقدم اظهار کرد: در این مدت در بیمارستان های سنندج و سقز تعداد 14 هزار 774 مورد بستری و تحت درمان قرار گرفته اند و بیش از 7 هزار و 583 عمل جراحی در این بیمارستان ها انجام شده است.

وی افزود: همچنین از مهمترین شاخص های این بخش می توان به متوسط اقامت بیمار به میزان 2.15 روز، ضریب اشغال تخت به میزان 33.47 درصد و نسبت سزارین به زایمان طبیعی 28 درصد است.

مدیرکل درمان تامین اجتماعی کردستان ادامه داد: همچنین در این بخش می توان به شاخص نسبت چرخش تخت 9.84 و فاصله بازگردانی تخت به میزان 3.2 روز اشاره کرد و همچنین در این مدت میانگین اقلام دارویی 3، میانگین اقلام نسخ آزمایشگاهی 4.5، میانگین اقلام رادیوگرافی سرپایی 2.1 و میانگین مرگ و میر در هزار برابر 4.06 بوده است.

قادرپور اقدم یادآور شد: از دیگر موارد قابل ذکر در این بخش می توان به تشکیل 69 جلسه کمیسیون پزشکی بدوی به منظور بررسی 913 پرونده مربوطه و تشکیل 12 جلسه کمیسیون تجدید نظر پزشکی به منظور بررسی 122 مورد تقاضای از کارافتادگی و تعیین درصدهای مربوطه و همین طور برگزاری 9 جلسه کمیته ماده 90 به منظور بررسی تعداد 59 پرونده و همچنین رسیدگی به 3982 پرونده معاینات متقاضیان بیمه های خاص و نیز تشکیل 128 جلسه شورای پزشکی به منظور رسیدگی به تعداد 2069 پرونده استراحت پزشکی و بررسی تعداد 2694 پرونده استراحت های ایام بیماری زیر 60 روز اشاره کرد.

وی بیان کرد: ارائه خدمات فوق الذکر جهت پاسخگویی شایسته به بیش از 773 هزار و 487 مراجعه بیمه شدگان به بخش درمان مستقیم سازمان در مدت مذکور هزینه ای بالغ بر 310 میلیارد تومان داشته است.

مدیرکل درمان تامین اجتماعی کردستان به اهم اقدامات و فعالیت‌های انجام شده اشاره کرد و گفت: آغاز بهره برداری از درمانگاه عمومی کامیاران و بانه، اتمام طرح توسعه اورژانس بیمارستان سنندج با مدرن ترین تجهیزات و امکانات کاملا استاندارد همراه با ارتقاء و افزایش تخت های فعال آن از 10 تخت به 22 تخت، آغاز عملیات ساخت پروژه عمرانی طرح توسعه بیمارستان سقز در زمینی به مساحت 1880 متر مربع و زیربنای معادل3100 مترمربع و در فازهای اورژانس،ICU ، NICU ، کودکان و واحدهای پاراکلینیکی شامل رادیولوژی و آزمایشگاه و ادامه فعالیت عمرانی ساخت درمانگاه دیواندره از جمله اقدامات صورت گرفته بوده است.

قادرپور اقدم همچنین خرید و نصب پنج دستگاه رادیولوژی دیجیتال پروتال و ستون سقفی برای بیمارستان‌های سنندج و سقز و درمانگاه‌های تخصصی بیجار و قروه و آغاز طرح سامانه تولید نسخه الکترونیک و حذف دفاتر درمانی در دفتر رسیدگی به اسناد پزشکی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان کردستان را از دیگر اقدامات صورت گرفته عنوان کرد و اظهار کرد: سال گذشته بیمارستان سنندج در شاخص درصد سزارین به کل زایمان در میان 69 بیمارستان سازمان تامین اجتماعی رتبه اول را کسب کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به خدمات بخش درمان غیر مستقیم اشاره کرد و افزود: در سال 99 از کل مراکز خصوصی و دولتی موجود استان بالغ بر 661 مرکز شامل 60 پزشک عمومی، 194 پزشک متخصص، 31 دندانپزشک، 157 داروخانه، 153 واحد پاراکلینیکی، 15 بیمارستان دانشگاهی و 1 بیمارستان خصوصی و 48 درمانگاه و 2 مرکز دی کلینیک طرف قرار داد سازمان تامین اجتماعی بوده است و در مدت مذکور بالغ بر 2.9 میلیون بار مراجعه به این مراکز وجود داشته است.

مدیرکل درمان تامین اجتماعی کردستان ادامه داد: در این مدت همچنین تعداد 26 هزار و 621 نفر بستری و در بیمارستان های طرف قـرارداد تحت درمـان قرارگرفته اند و تعداد 7 هزار و 737 مورد عمـل جراحی نیز در این مراکز برای بیمـه شدگان تامین اجتماعی انجام شده است.

قادرپور اقدم یادآور شد: از دیگر موارد قابل ذکر در این بخش می توان به برگزاری 45 جلسه کمیته علمی و تخصصی، 12 جلسه کمیته فنی و عقد قرارداد و 3 جلسه شورای هماهنگی در دفتر رسیدگی به اسناد پزشکی کردستان اشاره کرد.

وی بیان کرد: این خدمات با هزینه ای بالغ بر 170 میلیارد ریال به منظور ایجاد تنوع در مراکز ارائه دهنده خدمات و قایل شدن حق انتخاب برای بیمه شدگان عزیز سازمان خریداری شده است.

مدیرکل درمان تامین اجتماعی کردستان گفت: این مدیریت در سال 1399 با اتخاذ رویکرد حرکت بر اساس برنامه و تشکیل کارگروه های تخصصی و تیم های عملکردی پایش و با تکیه بر توان کارشناسان متعهد خود و تلاش مضاعف توانسته است در راستای مشتری محوری، فرایند نگری و ارتقا مستمر کیفیت در مسیر توسعه پایدار گام های مهمی بردارد.

قادرپور اقدم اظهار کرد: ساخت پروژه درمانگاه دیواندره در مرحله تحویل موقت، پروژه توسعه بیمارستان سقز با 3100 متر مربع با 88 درصد پیشرفت فیزیکی، خرید دستگاه سنگ شکن بیمارستان سنندج، خرید دستگاه اکسیژن ساز بیمارستان سنند، خرید دستگاه سی تی اسکن بیمارستان سقز، خرید دستگاه اکسیژن ساز بیمارستان سقز، توسعه و استاندارد سازی بخش نوزادان بیمارستان سنندج، ارتقا سیستم تهویه ی بیمارستان سنندج، استاندارد سازی لندری بیمارستان سنندج و ساخت درمانگاه تخصصی بیمارستان سنندج از مهمترین این اقدامات بوده است.

کد خبر 13410

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha