به گزارش کردپرس، سوران امیر شیروانی در گفتگو با خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که یک تیم باستان شناسی از دانشگاه کمبریج انگلیس طی چند سال گذشته در غار باستانی شانه دَر واقع در منطقه میرگه سور از بخش بارزان در استان اربیل مشغول تحقیقات باستانشناسی بوده اند، اما فعالیت های آنان با پایان مدت قرارداد قانونی متوقف شد.
رئیس سازمان آثار باستانی و میراث فرهنگی میرگه سور افزود که در حال حاضر امور اداری مربوط به تمدید قرارداد فعالیت این تیم در غار شانه دَر انجام شده و تا دو هفته آینده و در تاریخ 28 اوت /6 شهریور بار دیگر تحقیقات باستان شناسی خود در شانه دَر را از سر می گیرند.
همچنین گفت که تا کنون سه مرحله تحقیقات علمی و کشفیات باستان شناسی در این غار که یکی از کهن ترین محل های زیست انسانی بوده انجام شده و در اولین مرحله آن و در سال 1951 بقایای اسکلت نوزاد انسان، به همراه 2 هزار و 792 تکه ابزار بازی سنگی که قدمت آن ها 60 الی 70 هزار سال تخمین زده شد، توسط رالف سولیکی باستان شناس آمریکایی، در این غار کشف شده و در سال 1953 نیز 21 تکه از بقایای اسکلت انسان و نیز یک اسکلت نئاندرتال در آن کشف شده است.
همچنین خاطر نشان ساخت که سولیکی با استناد به کشفیات خود و وجود گل در کنار بقایای اسکلت های کشف شده در این غار منطقه را به سرزمین گل ها توصیف کرده و احتمال داده که این غار برای دوره هایی به عنوان محل زندگی و نیز در دوره هایی به عنوان گورستان و محل دفن اجساد مورد استفاده قرار گرفته است.
سوران امیر شیروانی گفت که تیم باستان شناسی کمبریج نیز این منطقه را به عنوان سرزمین گل ها نام می برند و بنا به قراردادی که با سازمان باستان شناسی میرگه سور امضا کرده اند از تاریخ 28 اوت به مدت سه سال به تحقیقات باستان شناسی و حفاری در غار شانه دَر ادامه می دهند.
غار شانه دَر با 18 متر ارتفاع و 40 متر طول و نیز عرض 27 الی 60 متر، که در کوههای بَرادوست در بخش بارزان از شهرستان مرگهسور استان اربیل اقلیم کردستان واقع شده و دارای بقایای باستانشناختی غنی از دوره پارینهسنگی میانی تا اواخر نوسنگی است و به عنوان یکی از کهن ترین و دیرین ترین محل های زندگی انسان شناخته می شود.
نظر شما