به گزارش خبرنگار کردپرس، طرح هادی سردشت سال ۱۳۸۲ با افقی 10 ساله مصوب شد. سال ۹۲ همزمان با آغاز شورای دوره چهارم سردشت و اتمام دوره طرح هادی باید طرح جامع و تفصیلی شهر آماده می شد که متاسفانه هنوز هم خبری از این طرح نیست.
این در حالی است که تدوین طرح جامع و تفصیلی بر عهده اداره مسکن و شهرسازی است و این اداره بایستی ۲ تا ۵ سال قبل از ملغی شدن طرح هادی نسبت به تدوین طرح جامع و تفصیلی شهر سردشت اقدام میکرد که این مورد مورد غفلت واقع شد و سال ۹۲ همزمان با آغاز به کار شورای دوره چهارم هیچ اقدامی در خصوص ایجاد طرح تفصیلی انجام نشد.
با شروع دوره پنجم شورای شهر نیز نتیجه قطعی در خصوص نهایی شدن طرح تفصیلی این شهر ارائه نشد و این مسئله مشکلات فراوانی را در حوزه ساخت و ساز در خارج از محدوده شهری و بعضا در اراضی ملی، زمین خواری ها، رشد حاشیه نشینی و ... شکل داده است.
با وجود این امروز کامل رسولی، شهردار سردشت از راه اندازی سیستم یکپارچه هوشمند شهرسازی شهرداری جهت جلوگیری از بوروکراسی اداری و هرگونه سوء استفاده احتمالی در پروندههای تهیه شده در حوزه ساخت و ساز خبر داده و به ایرنا گفته است: این طرح به پیشنهاد شهرداری و مسوول کمیسیون فرهنگی و تصویب شورای اسلامی شهر با اعتبار یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال از منابع داخلی شهرداری راهاندازی خواهد شد.
او افزود: کاهش مراجعه های حضوری، امکان ثبت درخواست و پیگیری صدور پروانه ساختمان، گواهی عدم خلاف، پایان کار ساختمان و استعلام های ادارات خدمات رسان، نقل و انتقال املاک، استعلام بانک و دیگر استعلام ها به صورت الکترونیک و غیر حضوری، امکان استعلام وضعیت پرونده نوسازی املاک، پرداخت عوارض سالیانه نوسازی و جمعآوری زباله به صورت پیامک و الکترونیکی با شناسه پرداخت از جمله قابلیتهای نرم افزار شهرسازی است.
شهردار سردشت، افزایش شفاف سازی و کاهش فرایند زمانی خدمات اداری و تسریع در روند پاسخ استعلامات و امکان پیگیری آنی وضعیت پرونده ساختمان و درخواستها از طریق آنلاین بدون مراجعه حضوری، الکترونیکی شدن مراحل تعیین وقت بازدید، ارسال لایحههای دفاعی پروندههای ارجاعی به کمیسیون، ثبت اعتراض، انجام همه محاسبات مربوط به عوارضات پروانه ساختمانی و نوسازی و جمعآوری زباله و کسب و پیشه و دیگر موارد به صورت خودکار و بدون دخالت اشخاص از دیگر قابلیتهای این نرم افزار عنوان کرد.
او ادامه داد: همچنین با راه اندازی این نرم افزار از ایجاد بستر تخلفات احتمالی و ایجاد شفافیت در امور قابلیت آمارگیری و ارائه گزارشات و ارائه آمار عملکرد پرسنل و خدمات ارائه شده از قبیل آمار پروانههای صادره و پروندههای رسیدگی شده در کمیسیون و میزان جرایم و عوارض های وصولی و دیگر موارد نیز پیشگیری میشود.
رسولی اضافه کرد: در راستای اجرای این برنامه، شهرداری با یکی از شرکتهای سیستم عقد قرارداد کرده و کارشناسان شهرداری سردشت در حال طی کردن مراحل و دوره آموزشی این سیستم به صورت آنلاین بوده و طی ماه آینده این سیستم به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش کردپرس، حال سوال اینجا است؛ بستر و مبنای اصلی ایجاد سامانه هوشمند شهری، طرح های جامع و تفصیلی هستند. بر این اساس مدیریت شهری در کلیه مراحل تصمیم و نظارت بر حسن اجرای طرحهای توسعه و عمران شهری و مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری از ساز و کار سامانه های هوشمند توسعه شهری بر مبانی طرح تفصیلی بهره می گیرد.
اما در سردشت که هنوز هم با طرح هادی دهه ٨٠ اداره می شود، هوشمند سازی سیستم چگونه انجام خواهد گرفت؟
نظر شما