در اولین مصاحبه های اعضای شورای شهر مریوان یکی از اعضا چنین عنوان کرد که : «شورای پنجم مریوان شورای شیشه ای خواهد بود.» شاید این عضو شورا این اصطلاح را فقط شنیده بود اما هرگز از معنی ومفهوم آن چیزی نمی دانست چون اگر چنین نبود شورایی که قصد داشت تا شیشه ای باشد می بایست در اولین اقدام نسبت به ایجاد تریبونی رسمی با عنوان پایگاه اطلاع رسانی شورای شهر مریوان اقدام می کرداما هرگز چنین اتفاقی نیفتاد ودر حالی که روزهای پایانی عمر خود را سپری میکند هنوز فاقد تریبونی رسمی برای انتشاراخبار وعملکرد ومصوبات و...خود می باشد.
هرچند شورا دارای واحدی به نام اداره ارتباطات وامور بین الملل یا همان روابط عمومی بود وافرادی نیز در طول چهار سال گذشته به همین نام در شورا بکارگیری شدند وحقوق ومزایا دریافت کرده اند.
در حالی که وظیفه روابط عمومی شورا تهیه وانتشار گزارش عملکرد واخبار مربوط به مصوبات وعملکرد شورای شهر است اما پر واضح است که روابط عمومی شورای شهر مریوان در این 4 سال نقش خودرا به درستی ایفا نکرده وعملکرد شورا ی پنجم مریوان همچنان درسکوت کامل خبری وهاله ای از ابهام مانده است.البته بی انصافی است که اگر رسانه ای کردن وعکس گرفتن درکنار پرکردن یک چاله وصرف یک فرغون آسفالت را توسط بعضی ازخود اعضای شورا در کانال تلگرامی وپیج های شخصی شان نا دیده بگیریم.
قرار بود درشورای پنجم مریوان همه چیزش شیشه ای باشد اما تا به امروز ازپشت این شیشه ها چیزی برای مردم قابل روئیت نیست چون احتمالا اتاق شورا را شیشه ای کرده اند اما اشتباها شیشه دودی یا مات بکار برده باشند.
بر اساس ماده 31 از وظایف واختیارات شورای شهر ( شورا موظف است در پایان هرسال مالی صورت بودجه وهزینه های خودرا جهت اطلاع عموم منتشر نماید ونسخه ای از آن را جهت بررسی به شورای شهرستان واستان ارسال کند) اما با گذشت 4 سال از دوره شورای پنجم مریوان هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است که شاید این مهم ناشی از عدم آشنایی اعضای با وظایف واختیارات شورا باشد.
البته در خصوص عدم آشنایی اکثریت اعضا با وظایف شورا نباید شک داشت و اکثرا تنها باماده 1 از وظایف شورا که همانا انتخاب شهردار است آشنا هستند آن هم فقط شنیده اند وگرنه در این باره هم مطالعه ای نداشته اند وانصافا تنها در این خصوص عملکردی از خود نشان دادند.
در واقع شورای دوره پنجم مریوان در طول چهار سال چندین سرپرست وچند شهردار را نصب وعزل کردند وپرداختن به این امر وحاشیه سازی هایشان برای انتخاب سرپرست وشهردار که با حواشی بسیاری روبرو شدند نه در راستای منافع عموم بلکه بیشتر دراستای منافع شخصی وامتیاز گیری بود و هر بار وپس از انتخاب سرپرست یا شهردار شورا چندین بنربا موضوع پیام تبریک وانتصاب بجا وشایسته و... شهردار را درسطح شهرنصب می کرد واما بعد از مدتی کوتاه سرپرست یا شهردار منتخب شان را با بی رحمی تمام وبا ادعای ناکارآمدی عزل نموده وبه حاشیه می راندند.
اکثر اعضای شورا با وظایف واختیارات خود آشنا نبودند وبا گذشت 4 سال هنوز هم آشنا نشده اند اگر چنین نبود چرا باید اعضای شورا در عزل ونصب وجابجایی مدیران وکارمندان وحتی کارگران شهرداری آنقدر مداخله نماید وهر از گاهی مدیریت سازمان های شهرداری را مانند گوشت قربانی ودر راستای خواست یک یا چند نفر از اعضای شورا بین افراد گاها وابسته تقسیم نموده که اکثر سازمان های مجموعه شهردار در این 4سال بیشتر توسط سرپرست وبا اختیاراتی محدود و برای مدتی بسیار کوتاه (گاها 2 تا سه ماه) اداره شده که همین امر مجموعه شهرداری را در ارئه خدمات شایسته به شهر وشهروندان دچار ضعف وناتوانی نموده است به طوری که در طول 4سال دوره شورا ی پنجم شهرداری فاقد عملکردی چشمگیر وپروژه ای شاخص تمام شده می باشد که با اتمام دوره شورا بتوان آن را از خودبه یادگار بگذارند.
اگرچه در این روزهای پایانی شورا وشهرداری با کلنگ زنی وآغاز عملیات اجرایی چند پروژه به صورت همزمان مانند پارک جنگلی فه یله قوس به مساحت 330هکتاروکمربندی شرقی وبوستان ملا برهان عالی وساماندهی بلوار 45 متری ورودی شهر از مسیر جاده جدید وچند بوستان دیگر راکه همزمان آغاز کرده وهجمه ای تبلیغاتی را همزمان در چند وب سایت وکانال وپیج و...آغاز نموده تاناکارامدی وضعف عملکرد چهار ساله شان را یک ماه ویا چند روزه جبران کنند( چیزی شبیه دانش آموز ودانشجویانی که تمام درس هایشان را برای شب امتحان میگذارند) اما هرگز نتیجه ای نخواهند گرفت چون هیچ کدام از این پروژه ها در این چند روز عمر کوتاه شورای پنجم به اتمام نخواهند رسید وافتتاح نخواهند شد فلذا تلاش شورا برای خودنمایی وعرض اندام بیهوده وآب در هاون کوبیدن است.
در چهار سال گذشته شورای دوره پنجم مریوان هر ساله وبر اساس قانون شوراها یکی از افراد را به عنوان رئیس شورا انتخاب کرده است که به جز یکی از از اعضا که غیراز مصوبات شورا تمام جنب وجوش وتحرکات ریز ودرشت وبازدید ونامه های گشاده وسر گشاده وملاقات ودیدار و...خودش را در کانال تلگرامیش منتشر می کرد هیچکدام ازدیگرروئسای شورا درراستای انتشار عمومی عملکرد دوره ریاست خود هیچ اقدامی ننموده البته ناگفته نماند که بیشترین عملکرد مجموعه شوراهای دوره پنجم مریوان درحوزه اطلاع رسانی تنها انتشار پیام های تبریک وتسلیت بوده وبس.
به دلیل پیشگیری از اطاله کلام از ذکر عملکرد ناشیانه تک تک اعضای شورای دوره پنجم خوداری می کنم وتنها موارد اساسی را مطرح می نمایم .
برخلاف ادوار گذشته دردوره شورای پنجم مریوان در طول 4سال گذشته شورا در سطوح بالای شوراها مانند شورای استان وشورای عالی استانها و... هم دارای نماینده بودواخبار منتشره وبزرگنمایی این موضوع مدتها تیتر رسانه های مختلف بوداما این حضور هیچ نشان موثری نداشت وتنها در حد انتشار چند خبر روتین از حضور در جلسات ویکی دو نامه احتمالا سر گشاده آنهم بدونه ارتباط با وظایف واختیارات شورا چیزی در اذهان نمانده است.همچنین شورای دوره پنجم مریوان در کمیته انطباق ونظارت بر عملکرد شوراهای شهرهای برده ره شه ،چناره وکانی دینار دارای نماینده بوده اما سکوت ومنفعل بودن این نماینده شورا باعث شد تا تخلفات گسترده ای در عملکرد شورای بعضی شهر ها مانند کانی دینار وچناره صورت گیرد به طوری که اکثریت شوراهای شهر کانی دینار سلب عضویت شدند ودیگرشوراهانیزتنها با دریافت حق الجلسه وبدونه عملکرد مثبت و با حواشی بسیار دوره 4 ساله شان را به پایان رساندند.
در واقع شورای دوره پنجم تنها حق الجلسه دریافت نموده وچون با وظایف واختیارات خود کوچکترین آشنایی نداشتند همواره با اقداماتی ناشیانه خواسته وناخواسته در پی حاشیه سازی برای شورا وشهرداری بودندکه با توجه به اهمیت موضوع به اختصارعملکرد برخی از اعضای شورا را مرور می کنیم .
سال اول شورای شهر مریوان آقای یدالله شیخ عطاری ( اسعد) به عنوان رئیس شورا انتخاب شد ومهمترین عملکرد اورا می توان همان مصوبه مخالفت با خرید قیر برای کارخانه آسفالت وعدم تهیه نخودی بادامی ومصالح برای انجام پروژه های عمرانی شهرداری آنهم در فصل عمرانی ذکر کرد.
از دیگر اعضای شورای شهر احدی از آنها که خود مخترع ایده شورای شیشه ای می باشد( البته اصطلاح شورای شیشه ای اولین بار در شورای شهر تهران مطرح وبه شعاری در دیگر شهرها مانند شیراز وقزوین و...تبدیل شد وشورای نا آشنای مریوان هم بدونه درک معنا ومفهوم آن ادعای شورای شیشه ای را مطرح نمودوحضور درخشانی نه به عنوان رئیس شورای شهرستان ونه به عنوان رئیس شورای شهر کارساز نبود وبه جای پرداختن به امور شورا بیشتر در پی انجام دیدارها وبازدید وسرکشی ازبعضی ورزشکاران ( البته با تهیه دسته گل وشیرینی) ویا تلاش برای انتصاب به عنوان مسئول هیئت های ورزشی مانند (هیئت ورزشی نابینایان وهیئت کشتی و...) ویا تلاش برای کاندیدا توری نمایندگی مجلس چیزی در کارنامه 4 ساله خود ندارد وگرنه حضور یکساله به عنوان رئیس شورای شهرستان برای کسی که با وظایف واختیارات شورا آشنا باشد جایگاه کمی نیست وحداقل این جایگاه در حد مدیر کل ویا رئیس یک اداره می باشد.
عضو دیگر شورا ی دوره پنجم مریوان هم که در سومین سال از عمر شورا به عنوان رئیس شورا انتخاب شد که علاوه بر عضویت شورا مدیر کانال تلگرامی (است ایشان هم هم به دلیل عدم آشنایی با وظایف واختیارات شورا برای حل مشکلات ومعضلات شهر بیشترین فعالیتش دست به دامن شدن وائتلاف با کسانی بود که سفیدی شناسنامه هایشان بزرگترین افتخار شان است.
اما او نیز هرگز نتوانست عملکرد مثبتی در کارنامه اش ثبت نماید هرچند نامه پراکنی های بی نتیجه ی او برای وزیر ومعاون وزیر واستاندار و...را نمی توان نادیده گرفت که همه آن نامه پراکنی ها باز هم ناشی از عدم آشنایی این عضو شورا با حوزه اختیارات ووظایف وحتی سلسله مراتب اداری می باشدب ه عنوان مثال نامه سرگشاده به وزیر راه وشهرسازی ویا نامه به رئیس سازمان شهرداری ها برای عزل شهردار و....همه وهمه ناشی از عدم آشنایی ایشان با وظایف واختیارات شورا می باشد.
یکی دیگر از اعضای علل بدل شورا که پس از سلب عضویت خانم سروه شهبازی به جمع شورا پیوست که او هم به همان دلیل عدم آشنایی با وظایف واختیارات شورا در تمام دوره حضورش در شورا بجز مصوبه عزل شهردار که آن هم در همان روزهای اول ورود به شورا نا خواسته وتنها درراستای خواست ومنافع چند نفرشخصی وچند نفرازاعضای شورا بود رای ایشان در بیشتر از 90 درصد مصوبات شورا ممتنع بوده واین خود حکایت از خنثی بودن حضور این عضوشورا دارد.
از دیگر اعضای شورای دوره پنجم مریوان احدی از خانواده های اصیل وقدیمی محله داسیران وشهر مریوان است اوکارمند دادگستری مریوان بود ودر دوران تبلیغات انتخابات اکثر کارمندان دادگستری از انتخاب اوبه عنوان عضو شورای شهر حمایت کردندوقرار بود تا پایان دوره شورا اوراهمراهی کنند ودر ارائه خدمات وانجام امورات شورا به او مشاوره دهند. اما خیلی زود اکثر حامیانش به دلیل اختلاف سلیقه و... اورا رها نمودند واوتنها ماند وبه همین دلیل ایشان نیز حضور موثری در شورای شهر نداشت که در سال آخر نوبت به ریاست شورایی ایشان رسید سالی که شورا برای مدت زیادی تنها جلساتش برگزار می شد اما هیچ مصوبه نداشت وشاید تشکیل جلسات تنها برای سپری نمودن اوقات ودریافت حق الجلسه باشد.
معلوم نیست شورای دوره ششم در صورت آمدنشان چه تصمیماتی برای آینده شهرو شهرداری خواهند گرفت وآیا 4 سال دیگر بازهم این مشکلات ومعضلات به قوت خود باقی خواهند ماند وتحویل شوراهای دوره هفتم خواهد شد یانه؟!
نظر شما