به گزارش کردپرس، اتابک جعفری، حجم آب فعلی موجود در مخازن سدهای استان ۷۳۱ میلیون مترمکعب دانست و گفت: این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۹۱۲ میلیون مترمکعب بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی با بیان اینکه بیشترین حجم آب در سد شهید کاظمی بوکان با ۱۸۴ میلیون مترمکعب است، افزود: حجم آب سد مربوطه در مدت مشابه سال گذشته ۲۵۸ میلیون مترمکعب بوده است.
جعفری تصریح کرد: سد آغ چای چایپاره با ۱۵۹ میلیون مترمکعب و سد شهرچای با ۱۰۲ میلیون مترمکعب به ترتیب دومین و سومین سد پرآب استان طی گزارش واصله تا ۸ آذر سال جاری هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان با اشاره به حجم آب مخازن حوضه آبریز دریاچه نیز گفت: مخازن حوضه آبریز دریاچه ارومیه شامل (بوکان، مهاباد، حسنلو، شهرچای، ساروق،دریک و زولا) بوده که دارای ۴۵۴ میلیون مترمکعب آب هستند که این سدها در مدت مشابه سال گذشته ۶۲۰ میلیون مترمکعب آب داشتند و آمار مقایسه ای کاهش ۲۷ درصدی آب مخازن این سدها را نشان می دهد.
او با بیان اینکه حجم آب ورودی به مخازن طی سال آبی جاری تا ۸ آذر ماه ۹۲۰.۱ میلیون مترمکعب یوده است، اظهار کرد: این میزان در مدت مشایه سال گذشته ۱۱۵۲.۵ میلیون مترمکعب بوده است.
جعفری به میزان مصارف آب از ابتدای سال آبی جاری تاکنون اشاره کرد و گفت: مصرف آب در حوزه های کشاورزی، شرب صنعت و سایربخشها طی سال آبی جاری در استان ۱۶۲.۶ میلیون متر مکعب بوده است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفت: در راستای احیای دریاچه ارومیه از سال آبی 93-94 تاکنون بیش از 6 میلیارد و 15 میلیون مترمکعب از سدهای اقماری به سمت این دریاچه رها سازی شده است.
جعفری افزود: این میزان آب از سدهایی نظیر شهرچای ارومیه، سد بوکان، ساروق تکاب، سد مهاباد، حسنلوی نقده، سیلوه پیرانشهر، زولا و دریک سلماس و دیگرسدها وارد دریاچه ارومیه شده که تغذیه آبی بسیار مناسبی برای احیای دریاچه به شمار می رود.
او ادامه داد: رهاسازی آب از سدهای در دست بهره برداری استان به سمت دریاچه ارومیه براساس سیاستهای کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه و برنامه ابلاغی از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران هر ساله و در فصول غیر زراعی، به منظور اثربخشی حداکثری جهت تامین بخشی از نیازهای زیست محیطی دریاچه ارومیه در دستور کار شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی قرار می گیرد.
جعفری تاکید کرد: در همین راستا دفاتر تخصصی این شرکت با تحلیل منابع آب، حجم مخازن سدها، وضعیت احتمالی بارش ها و برآورد ذخایر برف موجود در حوضه آبریز هر یک از سدها، نسبت به پیش بینی احجام رهاسازی از سدها اقدام و برنامه عملیاتی رهاسازی را پس از ابلاغ از سوی شرکت مدیرت منابع آب ایران، اجرا می کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی اظهار کرد: فرآیند رهاسازی تنها شامل رهاسازی از سدها نبوده و این شرکت به منظور جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز و انتقال مطمئن و همچنین جلوگیری از بروز حوادث ناگوار و انتقال ایمن، اقدامات لازم را انجام می دهد
انسداد 4 هزار و 803 حلقه چاه غیرمجاز در راستای احیای دریاچه ارومیه
او در ادامه از مسدود کردن چهار هزار و 803 حلقه چاه غیرمجاز در راستای احیای دریاچه ارومیه خبرداد و افزود: علاوه بر آن در این مدت، 271 دستگاه حفاری توقیف، یک هزار و 15 موتورپمپ برچیده و از اضافه برداشت 489 حلقه چاه جلوگیری شده است.
جعفری بیان کرد: از ابتدای اجرای طرح احیای دریاچه ارومیه همچنین یک هزار و 829 دستگاه تابلو کنتور روی چاه های کشاورزی استان نصب و 71 اکیپ در کل استان که 60 اکیپ آن در حوضه دریاچه ارومیه فعال بوده، بر اجرای دقیق طرح ها نظارت داشته است.
لایروبی حدود 419 کیلومتر رودخانه و نهر در حوضه دریاچه ارومیه
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی همچنین یکی دیگر از طرح های مهم احیای دریاچه ارومیه در راستای رساندن آب موجود در رودخانه ها و سدهای اقماری به این پهنه آبی را لایروبی رودخانه ها و انهار عنوان کرد و ادامه داد: در این راستا طی سال های اخیر، 419 کیلومتر رودخانه و نهر لایروبی شده است.
جعفری اظهار کرد: از این میزان، 128 کیلومتر لایروبی رودخانه و 291 کیلومتر لایروبی انهار بوده است.
او با اشاره به اینکه این لایروبی در هفت رودخانه اقماری اجرایی شده، گفت: از این میزان 29 کیلومتر مربوط به رودخانه روضه و باراندوز ارومیه، 25 کیلومتر مربوط به لایروبی و اتصال زرینه رود به سیمینه رود، 22 کیلومتر مربوط به لایروبی رودخانه گدار، 13.5 کیلومتر مربوط به لایروبی سیمینه رود، 13 کیلومتر در خصوص لایروبی زولاچای سلماس، 12 کیلومتر مربوط به هرکدام از رودخانه های مهاباد و کانی رش و حدود 2 کیلومتر مربوط به دایک گذاری منتهی الیه سیمینه رود بوده است.
نظر شما