به گزارش کردپرس، صفین دزه یی در گفتگو با شبکه تلویزیونی روداو، با اشاره به اینکه عراق هنوز درگیر مشکلاتی چون بی ثباتی و دخالت کشورهای دیگر است گفت که عراق فاقد نیروی نظام مقتدری است که بتواند از تکرار تجربه های پیشین که زیان و خسارات جانی و مالی بسیاری را برجای گذاشت، جلوگیری کند.
مسئول روابط خارجی دولت اقلیم کردستان افزود که در سال 2011 نیروهای آمریکایی از عراق خارج شده و در سال 2014 داعش حملات خود را آغاز کرد و مشاهده شد که چه فجایعی را در عراق، رقم زد و توانست یک سوم خاک عراق را اشغال کند و ده ها هزار نفر قربانی جنایات و اعمال داعش شدند و در حال حاضر نیز احتمال تکرار این فاجعه وجود دارد.
وی که از نزدیک در جریان گفتگوهای استراتژیک میان عراق و آمریکا است، تاکید کرد که تداوم حضور نیروهای ائتلاف بین المللی علیە داعش در عراق ضروری است، زیرا خلا امنیتی زیادی در این کشور وجود دارد و از جمله خلا امنیتی موجود در حد فاصل نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان و نیروهای عراقی که داعش از آن سوءاستفاده کرده و هر روز از طریق این خلا امنیتی حملات خود را انجام داده و مردم عراق را قربانی می کند.
اظهارات صفین دزه یی در حالی است که هیئتی از عراق برای گفتگوهای استراتژیک میان عراق و آمریکا به واشنگتن سفر کرده و امروز دوشنبه 25 جولای نیز مصطفی کاظمی نجست وزیر عراق نیز برای دیدار با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به این کشور، سفر کرد و قرار است که به جز مسائل مربوط به حوزه انرژی، اقتصاد، امنیت و نظامی، درباره خروج نیروهای آمریکایی از عراق نیز با بایدن گفتگو کند.
دزه یی با تاکید بر اینکه عراق به حضور نیروهای آمریکایی نیاز دارد؛ گفت که اگر قرار باشد این نیروها در عراق بمانند، این دولت عراق است که مشخص می کند حضور نیروهای آمریکایی و پایبندی آنان به حاکمیت عراق باید به چه صورتی باشد، اما در هر حال خروج این نیروها از عراق اشتباه است، زیرا داعش بار دیگر قدرت یافته و حملات خود را از سر گرفته و این حملات در صورت خروج نیروهای ائتلاف از عراق تشدید شده و تبدیل به خطری جدی علیه امنیت عراق خواهد شد.
وی خاطر نشان ساخت که به دلیل به دلیل بی ثباتی موجود در عراق و نبود سازماندهی قانونی برای نیروهای نظامی و همچنین حضور نیروهای نظامی خارج از چارچوب های قانونی و از سوی دیگر قدرت یافتن دوباره داعش، اقلیم کردستان با خروج نیروهای هم پیمانان از عراق، مخالف است.
صفین دزه یی خاطر نشان ساخت که ریاست، نخست وزیری و احزاب اقلیم کردستان نیز بارها تاکید کرده اند که با خروج نیروهای هم پیمانان از عراق در مقطع کنونی مخالف هستند، زیرا خروج این نیروها موجب بروز خلا امنیتی شده و خطری علیه عراق محسوب می شود.
مسئول روابط خارجی دولت اقلیم درباره حملای پهپادی اخیر به اقلیم کردستان نیز گفت که دولت اقلیم به آمریکا و هم پیمانان اعلام کرده که لازم است هرچه زودتر این حملات پایان داده شود، زیرا با وجود اینکه خساراتی در پی ندارد، اما بسیار آزاردهنده است و باید در زمان مناسب به این حملات پاسخ داده شود.
نظر شما