آمریکا موقعیت اقلیم کردستان را به خطر انداخته است

سرویس جهان- یکی از کارشناس مسائل کردها معتقد است تاسیس بزرگترین کنسولگری آمریکا در جهان- در خاک اقلیم کردستان عراق- مانع از احتمال خروج این کشور از این منطقه به اصطلاح امن از عراق نمی شود و مسئله خروج آمریکا از عراق، نه تنها اقلیم کردستان بلکه موقعیت اداره خودگردان کردی در سوریه را نیز به خطر می اندازد.

به گزارش کردپرس، فرهنگ فریدون نامدار، مقاله نویس نشریاتی مانند نشنال اینترست آمریکا و مجله اینترنتی روابط بین الملل، در تازه ترین تحلیل خود احتمال خروج آمریکا از عراق و اقلیم کردستان را بعید نداسته است.

او معتقد است عواملی که باعث ایجاد فشار بر آمریکا برای خروج از عراق شده در اقلیم کردستان نیز وجود دارد. بنابراین، انتقال کارکنان و تجهیزات آمریکایی از سایر مناطق عراق به اقلیم کردستان، به معنی تضمین ادامه حضور این کشور در اقلیم کردستان نیست و این مسئله می تواند موقعیت اقلیم کردستان و حتی اداره خودگردان در شمال سوریه را به خطر بیاندازد.

این کارشناس مسائل کردی تاکید کرده است که گسترش دامنه حملات پهپادی در خاک اقلیم کردستان علیه موقعیت نیروهای آمریکایی نشان می دهد اقلیم کردستان موقعیت بی خطری برای نیروهای آمریکا بوجود نمی آورد. بنابراین، ممکن است آمریکا که بزرگترین کنسولگری خود در جهان را در اقلیم کردستان بنا کرده، همان طور که افغانستان را ترک کرد، مجبور شود اقلیم کردستان را نیز ترک کند.

نامدار تاکید کرده است که اقلیم کردستان و منطقه تحت کنترل کردهای سوریه آخرین مراکز حضور آمریکایی ها در دو کشور عراق و سوریه است. بنابراین، اگر آمریکا مجبور به ترک اقلیم کردستان شود مسیر همکاری با کردهای سوریه نیز بسته شده و منطقه تحت کنترل کردهای سوریه نیز بی ثبات خواهد شد و این مسئله می تواند زمینه حمله مجدد ترکیه به کردهای سوریه را فراهم کند.

او با اشاره به این که عدم حمایت آمریکا از اقلیم کردستان در زمان برگزاری فراندوم باعث تضعیف هرچه بیشتر اقلیم کردستان در برابر بغداد و از دست رفتن کنترل کردها بر حدود 50 درصد از مناطق تحت کنترل اقلیم کردستان شد، این امر را عامل عدم تمایل و توانایی اقلیم کردستان برای دفاع از حضور آمریکا دانسته و گفته است این امر نشان می دهد که اربیل نمی تواند میزبانی از آمریکایی ها در اقلیم کردستان را تضمین کند.

این کارشناس مسائل کردها همچنین یادآوری کرده است اقلیم کردستان عراق به دلیل برخی بحرانها مانند خطر درگیر شدن با پ.ک.ک، گسترش نارضایتی ها از دولت اقلیم کردستان و حل نشدن اختلافات با دولت مرکزی عراق، در موقعیت ضعیف تری نسبت به گذشته قرار گرفته است و فشار برای خروج آمریکا از این منطقه نیز می تواند موقعیت و حتی موجودیت آن را به خطر بیاندازد و این به سبب مسئله حضور آمریکا خواهد بود.

فرهنگ فریدون نامدار همچنین موقعیت نظامی اقلیم کردستان را به دلیل ادامه تهدیدات داعش، تسلیح ناکافی نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان و عدم پرداخت به موقع حقوق نیروهای نظامی این منطقه ضعیف تر از همیشه دانسته است.

او با اشاره به رای پارلمان عراق به خروج نیروهای آمریکا از عراق احتمال داده است در صورت ادامه فشارهای داخلی، پارلمان اقلیم کردستان عراق نیز مجبوربه اتخاذ چنین تصمیمی شود.

کد خبر 14463

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha