آیین  اختتامیه اولین  نمایشگاه مشارکت‌های اجتماعی در سنندج برگزار شد

سرویس کردستان- آیین اختتامیه نمایشگاه مشارکت‌های اجتماعی و دستاوردهای سازمانهای مردم نهاد با تجلیل از فعالان مدنی و مدیران حامی توسعه فعالیت‌های داوطلبانه در کردستان و با حضور جمعی از مسئولان استان، ، تشکل‌ها، سازمان‌های مردم نهاد و دفاتر تسهیلگری در محل مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزارشد.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان، نخستین نمایشگاه مشارکت‌های اجتماعی از ۲۳ تا ۲۷ مرداد سال جاری با حضور سازمان‌های مردم نهاد، دفاتر تسهیلگری و تشکل‌های مردمی در قالب ۳۵ غرفه در عمارت خسرو آباد سنندج با هدف عرضه توانمندی‌های سمن‌ها و هم افزایی برای تقویت و توسعه فعالیت‌های اجتماعی، برگزار شد.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان در این آیین اظهار داشت: خدا را شاکریم که امروز فرصتی پیش امد در خصوص تشریح دستاوردهای سازمان‌های مردم نهاد و همچنین راه‌کارهایی برای افزایش توانمندی و تلاش‌ها در راستای توسعه اجتماعی در این محفل حضور یابیم.

او گزارشی اجمالی در خصوص دستاوردهای سازمان‌های مردم نهاد ارائه داد و افزود: ۵۷۴ سازمان مردم نهاد فعال در استان کردستان تشکیل شده است که از این تعداد، ۲۳۷ مورد مجوز فعالیت از فرمانداری و استانداری کردستان و مابقی از سوی اداره بهزیستی، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاداسلامی و نیروی انتظامی را کسب کرده‌اند.

مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان گفت: طبق سیاست وزارت کشور سازمان‌های مردم نهاد از طریق استانداری حمایت می‌شوند و این نهادهای مردمی توانسته‌اند برای مشارکت‌های اجتماعی، ظرفیت سازی کنند.

قدسی با بیان اینکه سازمان‌های مردم نهاد ۴ وظیفه اصلی را اجرا می‌کنند، ادامه داد: حمایت از دستگاه‌های دولتی برای اجرای مطلوب برنامه‌ها، افزایش مشارکت‌های اجتماعی، واسطه میان دولت و ملت و بحث نظارتی سازمان‌های مردم نهاد از جمله این رسالت‌ها است.

او با اشاره به بحث نظارتی سازمان‌های مردم نهاد بیان کرد: این بخش اخیرا با توجه به تنوع و تعدد وظایفی که در سازمان‌های دولتی داریم، نظارت توسط قشری از مردم بر برنامه‌ها و اهداف دولت اضافه شده است.

او تاکید کرد: با توجه به اینکه سازمان‌های مردم نهاد مردمی هستند و برای مردم کار می‌کنند برنامه‌هایشان چون مردمی‌تر است قابلیت اجرایی بیشتری دارد بنابراین می‌توانند خیلی از اهداف را جامه عمل بپوشانند.

به گفته این مقام مسئول، اقدامات خوبی توسط سازمان‌های مردم نهاد تاکنون شکل گرفته که مهمترین نماد این مشارکت در قالب دفاتر تسهیلگری نمایان است.

قدسی با اشاره به اینکه در ۱۴ محله حاشیه نشین استان کردستان، ۹ دفترتسهیلگری خدمات رسانی می‌کنند افزود: این دفاتر در پنج محور اصلی محلات موردنظر را تحت پوشش خود دارند.

او با بیان اینکه در هفته مشارکت‌های اجتماعی اقدامات خوبی با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد صورت گرفته است ، افزود: اقداماتی از قبیل برگزاری جلسات دوره‌های آموزشی ، بازدید و افتتاح پروژه‌ها و دستاوردهایی که توسط سازمان‌های مردم نهاد صورت گرفته است و برپایی نخستین نمایشگاه مشارکت‌های اجتماعی در مدت زمان یاد شده از جمله این فعالیت‌ها است.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان با اشاره به اهمیت برنامه‌های آموزشی توسط این اداره کل، گفت: برای اولین بار مجوز هشت ساعت آموزش دوره ضمن خدمت را برای کارشناسان و کارمندان دستگاه‌های ذیربط که با سازمان‌های مردم نهاد در ارتباط هستند کسب کرده‌ایم که این کارشناسان بتوانند آگاهانه و آماده با فعالین مدنی تعامل داشته و همکاری کنند.

قدسی تصریح کرد: جدا از کارمندان، ما برای مدیران عامل هم به وسیله اساتید مجرب دانشگاه دوره‌های آموزشی در خصوص مشارکت وبرای مردم محلات نیز آموزش های توانمند سازی طراحی کرده‌ایم.ودر صددیم مرکز مطالعه و آموزش و پژوهش برای سازمان های مردم نهاد ایجاد کنیم.

او با بیان اینکه به همت استاندار کردستان و معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری برای اولین بار مجوز خرید ۳ باب خانه را در محلات حاشیه‌نشین نایسر، حسن آباد و کانی کوزله اخذ کرده‌ایم، ادامه داد: این واحدها جهت احداث خانه محلات خریداری شده که مردم این محله سرا و خانه‌ای داشته باشند که به صورت مدون و منظم فعالیت‌های اجتماعی را به صورت خودجوش پیگیری کنند.

او از جذب حدود ۹ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات تملک دارایی استان خبر داد و گفت : اولویت ما در جذب این اعتبار اختصاص بخشی از آن به حاشیه شهر بوده که خوشبختانه توانسته‌ایم توسط بخشی از این اعتبار، ۱۱۸ مدرسه حاشیه را هوشمندسازی کنیم.

قدسی درپایان اظهار کرد: ما معتقدیم که این اقدامات مطلوب اما کافی نیست و تا سازمان‌های مردم نهاد یاریگراجرای برنامه های دولت نباشند قطعا کارها زمین می‌ماند و تحقق میسر نمی‌شود به همین خاطر تمام هم و غم و دغدغه ما، افزایش مشارکت آگاهانه مردم در راستای توسعه پایدار و کاهش آسیب‌های اجتماعی است.

کد خبر 146033

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha