نیازهای استان کردستان در حوزه آموزش عالی

سرویس کردستان- روابط عمومی دانشگاه کردستان از سفر وزیر علوم در روز یکشنبه 3 شهریور به استان کردستان خبر داده است.

به گزارش کردپرس؛ بازدید از برخی پروژه های این دانشگاه و شرکت در جلسات مربوطه از دستورکارهای این سفر اعلام شده است.

وزارت علوم و دانشگاه ها بعنوان مرجع توسعه علمی و پژوهشی کشور، وظایف سنگینی در برابر جامعه، نخبگان و جوانان برعهده دارد. لذا بیان مطالبات و نیازهای مردم کردستان بصورت روشن و واقعی امری ضروریست در این راستا پیشنهاد می شود جلسه ای با حضور وزیر علوم، نخبگان مستقل از دانشگاه، تشکل های مردمی و نمایندگان استان در کنار جلسات رسمی برای شنیدن دغدغه های مردم تشکیل شود.

در این راستا به مواردی اشاره می شود:

تنها یک دانشگاه سراسری در استان کردستان یعنی دانشگاه کردستان وجود دارد که به دلایل متعدد از جمله کم توجهی ها و مدیریت های جناحی نتواسنته در تراز استان نخبه پرور کردستان و همگام با دانشگاه های مادر کشور پیشرفت نماید.

استان کردستان جزو معدود استان هایی است که دانشگاه صنعتی ندارد و همچنین تاکنون علیرغم مصوبات هیات دولت، دانشگاه کردستان نسبت به راه اندازی دانشکده های اقماری در شهرستان های سقز و قروه اقدامی جدی انجام نداده و بیش از 10 سال است این پروژه ها نیمه کار رها شده و وعده های مکرر هم برای راه اندازی آنها تاکنون راه به جایی نبرده است. برخی پژوهشکده های دانشگاه مانند پژوهشکده جنگل های زاگرس در بانه عملاً نیمه تعطیل یا بصورت تعطیل رها شده و خروجی خاصی نداشته است.

بومی گزینی بزرگ ترین بی عدالتی در حوزه آموزش عالی و به ضرر استان های توسعه نیافته مثل کردستان است.

آقای وزیر؛ بومی گزینی زمانی منطقی و عادلانه است که استان هایی مثل کردستان و ایلام و امثالهم مثل سمنان و تهران و تبریز دارای چندین دانشگاه سراسری و مادر باشند و به اساتید برجسته داخلی و خارجی و رشته های جدید دسترسی داشته باشند، نباید تحصیل در دانشگاه هایی مثل تهران، صنعتی شریف، علامه طباطبایی، امیرکبیر، شهید بهشتی، اصفهان، فردوسی و...به یک منطقه خاص محدود شود، این محدودیت ها موجب محروم کردن عده زیادی از جوانان بااستعداد مناطق حاشیه ای و مرزی از امکانات و اساتید، کاهش ارتباطات فرهنگی و اجتماعی خواهد شد.

در سال های اخیر کم توجهی دولت به سایر دانشگاه ها مانند پیام نور، علمی- کاربردی و آزاد موجب مشکلات عدیده برای این دانشگاه ها شده، در حالیکه بخش عمده ای از بار آموزش عالی و توسعه علمی کشور را بردوش می کشند، چرا باید وزارت علوم نگاهی سلیقه ای به این دانشگاه ها داشته باشد؟

یکی دیگر از مشکلات عمده استان کردستان بیکاری فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی در استان کردستان است که امید می رود در جهت جذب فارغ التصیلان مقطع دکتری در مراکز آموزش عالی و شرکت های دانش بنیان برنامه های جدیدی تدوین شود.

بسیاری از کارکنان دانشگاه های سراسری، پیام نور و فنی و حرفه ای سال هاست علیرغم شرایط قانونی، وضعیت شغلی ثابت و مناسبی نداشته و همچنان به صورت قراردادی فعالیت می کنند که این رویه در هیچ سازمان و یا نهادی سابقه ندارد و بهتر است فکری به حال آنان بشود.

پارک علم و فناوری باید یکی از مراکز حمایت از ایده و اختراع در استان باشد و حوزه فعالیت خود را به کل استان گسترش دهد اما متاسفانه نه تنها این اقدام نشده تنها دفتری از آن در سنندج و مریوان وجود دارد و دفتر سقز سال گذشته جمع اوری شده و برنامه جدیدی هم برای ارتباط با سایر شهرستان ها وجود ندارد.

لازمست ایجاد پژوهشکده مطالعات آسیب های اجتماعی در دانشگاه کردستان جهت رصد مسائل اجتماعی و کمک به حل آنها باید مورد توجه قرار بگیرد.

امید است این سفر در راستای توسعه دانشگاه های استان و حل برخی معضلات انجام گیرد و صرفاً اقدام تاکتیکی برای پاسخگویی به سوال و تذکر نمایندگان استان نباشد.

کد خبر 146074

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha