اظهارات مسئولان ایرانی درباره بازگشایی گذرگاه مندلی - سومار به ما ربطی ندارد

سرویس عراق و اقلیم کردستان - رئیس سازمان گذرگاه های مرزی عراق تاکید کرد که تابع دستور نخست وزیر این کشور هستند و اظهارات مسئولان ایرانی در رابطه با بازگشایی گذرگاه مرزی مندلی - سومار به آنها ربطی ندارد.

به گزارش کردپرس، کاظم العقابی، رئیس سازمان گذرگاه های مرزی عراق شامگاه پنج شنبه طی سخنانی در برنامه "دیدگاه" شبکه ماهواره ای دجله خاطر نشان ساخت که اظهارات مسئولان ایرانی در رابطه با بازگشایی گذرگاه مرزی میان شهرهای مندلی در استان دیاله و سومار در استان کرمانشاه طی هفته آینده، به خود آنها ربط دارد چرا که طرف عراقی تنها به این مسئله اهمیت می دهد که گذرگاه با فرمان عادل عبدالمهدی، نخست وزیر این کشور بسته شده است.

العقابی در این باره اظهار داشت: مدیر یک مرکز گمرکی در گذرگاه مندلی - سومار به من گفت که نمی تواند بیشتر از 60 درصد کار کند چرا که می ترسد کشته شود، پس از آن نیز برخی کمیته ها آمدند و به نخست وزیر توصیه کردند که گذرگاه را ببندد و این همان چیزی بود که در عمل اتفاق افتاد.

رئیس سازمان گذرگاه های مرزی عراق در ادامه تاکید کرد که اقدام عبدالمهدی در بستن گذرگاه مرزی مندلی - سومار، حامل پیامی برای آنهایی است که می خواهند با اموال کشورش بازی کنند مبنی بر این که بغداد از توانایی لازم برای جلوگیری از این کار برخوردار است.

العقابی ضمن تاکید بر این که گذرگاه مندلی - سومار با سرمایه گذاری توسعه خواهد یافت، همچنین تصریح کرد: اظهارات مسئولان ایرانی در رابطه با بازگشایی گذرگاه در هفته آینده به خود آنها ربط دارند در حالی که ما تابع نخست وزیر عراق هستیم نه ایران.

رئیس سازمان گذرگاه های مرزی عراق در رابطه با قاچاق مواد مخدر نیز مدعی شد: قاچاق مواد مخدر به عراق تنها از طریق گذرگاه های مرزی انجام نمی شود بلکه این کار از طریق نوار مرزی، راه های قدیمی و گذرگاه های غیر رسمی نیز صورت می گیرد و البته قاچاق آن تنها از طریق مرز مشترک با ایران نیست.

این در حالی است که هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه دوشنبه گذشته پس از دیدار با استاندار و رئیس شورای استان دیاله در گذرگاه مرزی سومار - مندلی، در گفت وگو با خبرنگاران گفته بود: با توجه به نقش مرز سومار در رونق اقتصادی دو استان، طرف عراقی و به ویژه استان دیاله مشتاق بازگشایی و فعالیت این مرز رسمی بوده و هیچ گاه به دنبال بستن آن نیستند، از این رو تلاش بر این است ظرف هشت روز آینده با مجوز نخست وزیری این کشور، دوباره بازگشایی شود.

بازوند در این باره افزود: عراقی ها مباحثی در رابطه با ورود یک سری کالای ممنوعه از مرز سومار به نخست وزیری داده اند که ایشان هم بر اساس آن گزارش، دستور تعطیلی موقت و یا بسته شدن مرز را دادند که این گزارش واقعی نبوده و استاندار دیاله نیز عنوان کرده کذب بوده، از این رو بر اساس تفاهم نامه ای که امروز منعقد شد ان شاء الله ظرف هفته آینده شاهد بازگشایی دوباره مرز سومار باشیم.

استاندار کرمانشاه همچنین اظهار داشت: روزانه 300 کامیون کالا از مرز سومار به عراق صادر می شود و از این رو عراقی ها به شدت دنبال این هستند که این مرز بسته نشود؛ موضوع رسمی شدن مرز سومار که به تصویب هیئت وزیران رسیده و در آستانه اربعین نیز حجم صادرات کالاهای دیگر مرزهای رسمی کشور به سمت سومار منتقل خواهد شد بنا بر این بازگشایی این مرز برای هر دو کشور اهمیت فوق العاده دارد.

یادآور می شود که سازمان گذرگاه های مرزی عراق پیشتر از اتخاذ تدابیر لازم برای بستن گذرگاه مرزی مندلی - سومار در راستای اجرای فرمان عبدالمهدی خبر داده و خاطر نشان ساخته بود که بستن این گذرگاه به صورت موقت و تا زمان اتخاذ اقدامات مورد نیاز برای توسعه آن، احداث پایگاه برای همه ادارات فعال در آن و استقرار تجهیزات و دستگاه های سهیم در جلوگیری از تخلفات صورت گرفته در گذشته خواهد بود.

به دنبال آن نیز مازن الخزاعی، سرپرست بخشداری مندلی در شرق دیاله شامگاه یک شنبه گذشته اعلام کرد که فرمان نخست وزیر عراق مبنی بر بسته شدن گذرگاه مرزی میان این بخش و بخش سومار در جنوب شرق استان کرمانشاه وارد مرحله اجرایی شده و موانع بتنی در دروازه اصلی گذرگاه قرار گرفته است.

کد خبر 146203

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha