ایجاد مراکز تجاری در سه نقطه از مرزهای مشترک ایران و عراق

سرویس کرمانشاه- : «سهم کرمانشاه از صادرات ۹ میلیارد دلاری ایران به کشور عراق در سال گذشته ۳ میلیارد دلار است و سهم قابل توجهی از این مبادلات تجاری محسوب می شود».

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه و عضو هیات رئیسه اتاق ایران، در نشست فعالان اقتصادی استان کرمانشاه و بابل عراق افزود: اولویت ما صادرات مواد اولیه به عراق و افزایش سرمایه گذاری های مشترک در این کشور است.

کیوان کاشفی گفت: برنامه دیگر، استفاده بهتر از مرزهای مشترک ایران و عراق است و باید از این اشتراک و ظرفیت استفاده بهینه را ببریم.

وی اظهار کرد: با توافق بین دو دولت ایران و عراق، ایجاد مراکز تجاری مشترک در سه نقطه در طول مرزهای دو کشور از اهداف همکاری مشترک است و یکی از این مراکز در کرمانشاه خواهد بود.

کاشفی خاطرنشان کرد: ایران و عراق دو کشور مهم در منطقه هستند و می‌توانند در ترانزیت بین دو کشور ظرفیت‌ها را تا ۵ برابر افزایش دهند.

رئیس اتاق کرمانشاه به ظرفیت توریسم درمانی و زیارتی اشاره کرد و گفت: به دلیل علایق مردم ایران و عراق باید به بعد توریسم درمانی توجه ویژه ای داشت زیرا این روند باعث تعاملات بیشتر بین دو کشور می شود.

وی افزود: در هم تنیدگی و تعاملات مردم دو کشور باعث می شود به زودی شاهد از بین رفتن ویزا برای تردد بین دو کشور باشیم.

کاشفی با بیان اینکه کشور ایران و عراق دو کشور بزرگ و ثروتمند هستند، گفت: همچنین عراق بیشترین صادرات نفت را دارد و کشور ثروتمندی است.

وی افزود: ما به دقت تحولات سیاسی و اقتصادی عراق را پیگیری می‌کنیم و با افزایش ثبات و آرامشی که در کشور عراق برقرار شده است تعاملات بین دو کشور باید بیشتر شود تا هر دو کشور استفاده بهینه را از این ثروت ببرند.

کاشفی در خصوص ویژگی های استان بابل گفت: در بین استانهای عراق، بابل استان مستعدی است که قابلیت های زیادی دارد و در حوزه تجارت و صنعت و به ویژه در زمینه کشاورزی بسیار مستعد است.

وی ابراز امیدواری کرد که سفر فعالان اقتصادی این استان باعث شود شود تعاملات و مبادلات کرمانشاه با استان بابل عراق افزایش یابد.

رئیس اتاق کرمانشاه در خصوص تعامل با دیگر استانهای عراق خاطرنشان کرد: دو هفته آینده هیاتی از بصره به کرمانشاه خواهند آمد.

کاشفی افزود: باید طرح اقتصادی استان را با کشور عراق گره بزنیم و از این فرصت ها و ظرفیت های دو کشور برای توسعه استفاده کنیم.

صادق هاشم فاضل نایب رئیس اتاق بازرگانی عراق نیز در نشست مشترک فعالان اقتصادی استان کرمانشاه و بابل عراق در خصوص ظرفیت های این استان گفت: استان بابل جایگاه و موقعیت استراتژیک در قلب عراق دارد و مرکز تجارت عمده با سایر استان های مرکزی عراق است.

وی افزود: در گذشته استان بابل استان صنعتی اول عراق بود. این استان در حوزه کشاورزی توانمندی های قابل توجهی دارد و در تولید خرما رتبه دوم و در تولید ذرت رتبه اول عراق را به خود اختصاص داده است.

وی اظهار کرد: استان بابل عراق با جمعیتی بالغ بر ۲ میلیون نفر در ۱۰۰ کیلومتری بغداد و ۵۰۰ کیلومتری کرمانشاه است.

هاشم فاضل در خصوص مبادلات تجاری دو کشور ایران و عراق عنوان کرد: هم اکنون مبادلات تجاری بین دو کشور ۱۲ میلیارد دلار است که ۹ میلیارد آن کالا و ۳ میلیارد دلار آن در بخش نفت، گاز، برق و گردشگری می باشد.

وی تاکید کرد: باید مراودات تجاری را تا مرز ۲۰ میلیون دلار افزایش دهیم.

نایب رئیس اتاق بازرگانی عراق گفت: در کرمانشاه از چند صنعت ساختمانی و غذایی بازدید داشتیم و توانمندی کرمانشاه در تولید این محصولات را مشاهده کردیم و مطمئن شدیم که استان کرمانشاه ظرفیت بالایی در خصوص تولید این محصولات دارد. گرچه از قبل هم به توانایی ها و ظرفیت این استان مطلع بودیم.

هاشم فاضل نیز در خصوص ایجاد سه منطقه آزاد در قسمت‌های شمالی، مرکز و جنوب نوار مرزی ایران و عراق افزود: یکی از توافقات روسای جمهور دو کشور و موضوعی که اتاق بازرگانی عراق بر آن تاکید کرده و به دولت عراق بابت اجرای آن فشار می آورد اجرای این توافقات است.

وی اولین و مهمترین استراتژی را صادرات مواد اولیه به عراق دانست و افزود: باید سرمایه گذاری های مشترک را در عراق افزایش دهیم زیرا دلایل مشترکی بین دو کشور هست چه از نظر مذهبی و چه تجاری.

هاشم فاضل اظهار کرد: در دیدار فعالان اتاق عراق با سفیر بازرگانی ایران در بغداد مباحثی درخصوص صادرات کالاهای وارداتی به ایران مطرح شد.

وی گفت: صادرات برخی کالاها توسط تجارعراقی صورت می‌گیرد و بعد به ایران صادر می‌شود. هرچند صادرات مجدد در عراق ممنوع است اما برای صادرات به ایران و حفظ روابط عراق با ایران، کشور عراق حاضرشده است بدون سود صادرات کالاهایی را به ایران در این شرایط تحریم انجام دهد.

هاشم فاضل عنوان کرد: این روند به سود هر دو کشور ایران و عراق است و تولید کالاهای ایرانی در داخل عراق کمکی به تجارت عراق است که مدتی غیرفعال بوده و به تولید کشور عراق هم کمک می کند و کالاهای مورد نیاز ایران نیز تامین می‌شود.‌‌

وی افزود: این نشست در جهت تلاش دو کشور ایران و عراق برای تعاملات بیشتر با یکدیگر است و هیئت همراه من نیز تمایل دارند به توافق برسند.

کد خبر 146220

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha