به گزارش کردپرس، عملکرد این ستاد تا کنون مورد انتقاد برخی از مسئولین و نمایندگان مجلس در آذربایجان غربی بوده است. آن ها خواستار شفاف سازی نحوه هزینه کرد اعتباراتی هستند که به بدنه ستاد احیا از سوی دولت تزریق شده است و معتقدند که اعتبارات این ستاد بدون کار کارشناسی و در محیطی خارج از برنامه های احیای دریاچه ارومیه صرف می شود.
همین انتقادات سبب شد تا اواخر تیر ماه سال جاری رییس دیوان محاسبات کشور از تشکیل یک هیات ویژه حسابرسی برای نحوه هزینه کرد ستاد احیای دریاچه ارومیه خبر دهد.
عادل آذر در سومین جلسه شورای اداری استان آذربایجانغربی تاکید کرد: در این بررسی ها مشخص خواهد شد که پروژههای اجرایی ستاد احیا تا چه اندازه ایی مرتبط با احیای دریاچه بوده است. همچنین بررسی می شود که این اقدامات تا چه حد به صورت کارشناسی انجام گرفته است؟ و در این زمینه از کارشناسان بیطرف دیوان محاسبات بهرهگیری میشود.
از دو سال پیش سازمان بازرسی کل استان آذربایجان غربی هم جهت شفافسازی بودجههای کلان احیای دریاچه ارومیه وارد عمل شده اما هنوز با گذشت دو سال نتیجه سازمان بازرسی کل مشخص نشده است!
با این حال امروز معاون رییسجمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در خصوص شفافسازی هزینههای مربوط به ستاد احیای دریاچه ارومیه، می گوید؛ در این رابطه همه چیز شفاف و روشن است و مسئله غیرشفافی در رابطه با نحوه هزینهکرد برای احیای دریاچه ارومیه وجود ندارد و اطلاعرسانی هم شده است.
علاوه بر این مورد در حالیکه چند روز پیش مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه از عدم ابلاغ اعتبارات سال ۹۸ ستاد احیای دریاچه ارومیه خبر داده بود، «عیسی کلانتری» دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه، اعلام می کند: اعتبارات مربوط به احیای دریاچه ارومیه از اول سال به مرور تخصیص مییابد اما اینکه، از اول سال نیز تا چه میزان تخصیص یافته به خاطر ندارم. حتی مقداری از اعتبارات مربوط به پروژه انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه نیز تخصیص پیدا کرده است.
کلانتری اضافه می کند؛ هزینه کرد بودجه فرهنگی احیای دریاچه ارومیه نیز به استانداریهای هر استان تخصیص یافته و از طریق استانداری، توسط مراجع فرهنگی، شوراها و دستگاههای مختلف هزینه میشود.
به گزارش کردپرس، انتقادها از عملکرد مالی ستاد احیای دریاچه ارومیه به جای رسیده بود که نماینده اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاهها بیان کرد: مدیری که به بهانه احیای دریاچه ارومیه بودجه فراوانی را گرفته ولی با پول آن صندلی خریده و سالن جلسات ساخته و در نهایت هم باران دریاچه را احیا کردهاست، باید جوابگو باشد.
سال گذشته نیز نماینده مهاباد و نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با کردپرس گفت: متاسفانه ستاد احیاد دریاچه ارومیه به محلی برای حقوق مزایای افرادی تبدیل شده که تا کنون حتی یک بار هم از استان آذربایجان غربی دیدن نکرده اند و از نزدیک با وضعیت این استان آشنایی ندارند. این افراد بهتر است در خصوص پولهای کلانی که به نام ستاد احیای دریاچه ارومیه اخذ می کنند اما آن را در ماموریت های خارج از کشور یا حقوق و مزایای افرادی در دانشگاه شریف هزینه می کنند، پاسخگو باشند.
نادر قاضی پور هم نماینده ارومیه در خصوص عملکرد ستاد احیای دریاچه اعلام کرد: ستاد احیای دریاچه ارومیه، ستادی ناموفق است که بنده آن را ستاد مرگ آذربایجان نامگذاری کردهام، متاسفانه برخیها در پایتخت از ساختمانهای مجلل و شیشهای اقدام به تصمیمگیری نسبت به احیای این دریاچه میکنند که به نوعی میتوان گفت نتایج این اقدام فقط شکست برنامههای ستاد احیای دریاچه ارومیه را به دنبال داشته است.
نظر شما