به گزارش خبرنگار کردپرس، بهمن مرادنیا بعد از ظهر امروز شنبه در نشست شورای توسعه و برنامه ریزی کردستان با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: ما وضعیت آموزش عالی خود را با استانهایی مانند تهران و اصفهان مقایسه نمیکنیم اما در مقایسه با استانهای همجوار توجه و بازنگری در توسعه آموزش عالی کردستان حق مردم است.
او با بیان اینکه در هر کدام از استان های همجوار چندبن دانشگاه دولتی وجود دارد، افزود: در استان کردستان تنها یک دانشگاه دولتی وجود دارد لذا درخواست داریم با دید عدالت محورانه و جبران عقب ماندگی ها و عنایت رییس جمهور مجوز دانشگاه دولتی داده شود.
مرادنیا همچنین از درخواستی مبنی بر موافقت 40 رشته دوره دکتری و ارشد ادبیات کردی در دانشگاه کردستان و توجه ویژه وزیر علوم نسبت به این پیشنهاد، خبر داد.
او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دانشگاههای قروه و سقز با گذشت 10 سال تاکنون راهاندازی نشده اند، تصریح کرد: شهرستان قروه به دلیل وجود معادن غنی و شهرستان سقز هم به این دلیل که دومین شهر بزرگ استان کردستان است می طلبد که مورد توجه بیشتری قرار گیرند و بیتوجهی به آن ها آثار زیانباری را برای مردم به دنبال خواهد داشت.
مرادنیا با اشاره به اینکه آمادگی پذیرش بخشی از هزینه ها در خصوص توسعه آموزش عالی استان را داریم از ارائه مجوز از سوی وزارت علوم و سپس پیگیری متولیان استان در این زمینه گفت.
به گفته او با وجود دو برابر شدن ردیف بودجه دانشگاه کردستان نسبت به سال گذشته مشکلات اموزش عالی حل نشده است و همچنان ادامه دارد.
تبعضی از آموزش عالی برداشت شود
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان هم در ادامه این نشست با بیان اینکه دانشگاه های کردستان در فرآیند توسعه جزو استانهای آخر در کشور است اظهار داشت: مقام معظم رهبری در دیدار با استاندارو ولایت فقیه فرمودند کردستان یک عقب ماندگی مزمن و تاریخی دارد که با سماجت زیاد باید این عقب ماندگی ها را جبران کرد.
به گفته بهرام نصراللهی زاده دانشگاه کردستان را به عنوان نماد آموزش عالی و مادر دانشگاه های دولتی در استان می شناسند و به همین دلیل انتظارات زیادی را در راستای توسعه می طلبد.
او با تأکید بر اینکه شهر سنندج در سند ملی آمایش سرزمین به عنوان شهری با عملکرد فراملی و منطقه ای مورد توجه قرار گرفته است، تصریح کرد: قرار است این شهر حلقه اتصال به آسیای جنوب غربی باشد که از این نظر آموزش عالی می تواند مورد توجه ویژه قرار گیرد.
نصراللهی زاده آموزش عالی را سرفصل ملی دانست و گفت: اعتبارات دانشگاه ها و مراکز اموزش عالی ملی است و در اعتبارات استان امکان مداخله مستقیم وجود ندارد.
او بدترین تبعیض را در حوزه آموزش عالی عنوان کرد و افزود: امیدواریم با حضور وزیر علوم شاهد یک جهشی درآموزش عالی استان باشیم و این تبعیض ها از میان برداشته شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه از سال گذشته مسیری برای کمک به آموزش عالی در قانون استفاده متوازن ایجاد شده، اضافه کرد: امسال هم ردیف بودجه برای آموزش عمرانی از منابع استانی 20 درصد بود که با تلاشهای انجام شده آن را به 60 درصد افزایش دادیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان با عنوان اینکه ماده ۲۷ قانون برنامه ششم، دولت را موظف کرده تا سالانه برای ۵ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار طرح توسعه اشتغال زایی ایجاد شود، گفت: سالانه ۱۶۷ روستا و در مجموع ۵ سال باید برای ۸۳۵ روستا طرح توسعه اشتغال فراهم شود.
نصراللهی زاده در مورد تفاهم نامه راهاندازی کلینیک توسعه روستایی در استان با همکاری دانشگاه کردستان هم بیان کرد: این طرح یکی از برنامههای پیشرو در راستای توسعه بوده که مطالعات آن توسط کارشناسان خود دانشگاه انجام میشود.
مطابق گفته های او در سال جاری همه ردیف بودجه دانشگاه کردستان نسبت به سال گذشته 2 برابر افزایش داشته است و با این وجود مشکلات حوزه توسعه آموزش عالی حل نشده است.
نظر شما