به گزارش کردپرس، طی هفته های گذشته عملیات نبش یک گور جمعی از گورهای جمعی کشف شده کردهای قربانی عملیات نسل کشی انفال در جنوب عراق و خارج ساختن اجساد و مدارک موجود در این گورها انجام شده و اجساد و مدارک خارج شده از این گورجمعی برای آزمایش های تعیین هویت به پزشکی قانونی بغداد منتقل شد.
اما تیمور انفال یکی از بازماندگان انفال که خود در زمان کودکی علیرغم جراحت و اصابت گلوله، از این گور جمعی نجات یافته با حضور در محل این گورها نحوه انجام شدن عملیات نبش آن و خارج ساختن اجساد را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
وی با انتشار بیانیه ای که در رسانه های اقلیم کردستان و از جمله در سایت خبری سبه ی منتشر شده، اعلام کرد که عملیات نبش این گور جمعی به صورتی غیرعلمی و ناصحیح و مغایر با اصول قانونی، اخلاقی و انسانی بوده و آنچه با اجساد موجود در این گور صورت گرفته، در هیچ آیین و مذهبی پذیرفته نیست.
تیمور انفال با اشاره به عدم مراقبت از محل این گور که حاوی مدارک قانونی اثبات نسل کشی انفال و جنایات رژیم بعث صدام، علیه کردها است، می گوید که در حالی که هنوز تعداد بسیاری از مدارک از جمله باقی مانده موهای سر و استخوان های اجساد و بقایای لباس وسایل شخصی قربانیان در محل باقی مانده، نیروهای حاضر در منطقه آن را تبدیل به محلی برای دور ریختن زباله کرده اند.
همچنین تاکید کرده که بر اساس قوانین عراق، تمامی بقایای موجود در گورهای جمعی مدارک قانونی محسوب شده و نباید به هیچ عنوان در محل گورها رها شوند و می بایست تیم های نبش گور، تمامی این مدارک را به صورت مستند و علمی جمع آوری و نگه داری کرده و به دادگاه تحویل می دادند.
تیمور انفال که تمامی خانواده خود را در این گور جمعی از دست داده و شاهد قتل عام انجام شده در آن زمان بوده، تاکید کرده که شخصاً تمامی مدارک باقی مانده را جمع آوری کرده و تا زمانی که نهادی مسئول به این پرونده رسیدگی کند، آن ها را نزد خود نگه می دارد.
این بازمانده انفال خواستار اقدام دولت و پارلمان عراق و اقلیم کردستان برای رسیدگی به پرونده این گورهای جمعی و نسل کشی انفال و مجازات عاملان آن شد.
تیمور انفال از اهالی منطقه گرمیان در سنین کودکی به همراه مادر و سه خواهر خود و دیگر اهالی روستاهای گرمیان به اجبار نیروهای بعثی به بیابان های جنوب عراق منتقل شده و در جریان قتل عام کردهای گرمیان در این منطقه در کنار دیگر قربانیان مورد اصابت گلوله قرار گرفته و توسط سربازان بعثی در این گور جمعی قرار داده شد، اما وی زنده مانده و توانست از این گور جمعی خارج شده با کمک یکی از عشایر عرب منطقه نجات یافت و سپس به کردستان عراق بازگشت.
جلال طالبانی دبیر کل فقید حزب اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) پس از اطلاع از سرنوشت تیمور که در میان کردها به تیمور انفال شناخته می شود، شناسنامه وی را به عنوان فرزند خود ثبت کرد.
وی اعلام کرده که پس از سقوط رژیم بعث نیز بارها توسط افرادی که در این نسل کشی دست داشته اند، هدف تیراندازی و تلاش برای قتل قرار گرفته و تلاش شده که از بازگویی آنچه در بیابان های سماوه روی داده جلوگیری شود.
انفال نام عملیات نسل کشی گسترده ای است که از سوی رژیم بعث صدام و با فرمان مستقیم خود وی آغاز و طی آن 182 هزار تن از کردهای عراق با وحشیانه ترین روش ها قتل عام و در گورهای جمعی مدفون شده و هزاران روستا نیز نابود شدند.
ماه مارس گذشته و همزمان با سالگرد عملیات انفال، احمد منفی جوده، استاندار مثنی واقع در جنوب کشور عراق و هم مرز با عربستان، در بیانیه ای اعلام کرد که در بیابان های خشک شهر سماوه مرکز این استان، یک گور جمعی مربوط به دوران رژیم بعث صدام کشف شده که بقایای اجساد موجود در آن به سال 1988 و 21 سال پیش برمیگردد و متعلق به کردهایی است که در جریان نسل کشی انفال توسط رژیم بعث صدام به این منطقه تبعید و قتل عام شده اند.
سیروان جلال مسئول رسیدگی به امور گورهای جمعی در وزارت شهیدان و انفال شدگان اقلیم کردستان، در گفتگو با شبکه تلویزیونی روداو اعلام کرد که در پی عملیات نبش اولین گور جمعی از 4 گور جمعی کشف شده کردهای قربانی نسل کشی انفال در بیابان سماوه واقع در استان المثنی در جنوب عراق، تاکنون اجساد 171 تن از جمله 74 کودک عمدتاً خردسال و 97 زن از این گور جمعی خارج شده است.
پیشتر نیز پروین نوری مسئول پیشین امور گورهای جمعی در عراق، اعلام کرد که بنا به بررسی های انجام شده و تحقیقات میدانی در عراق، بیش از 300 منطقه این کشور حاوی شمار بسیاری گورهای جمعی است که اکثریت این گورها مربوط به اجساد کردهایی است که توسط رژیم بعث صدام در نسل کشی انفال در مناطق بارزان و گرمیان و دیگر جنایات صدام، قتل عام شده اند و هنوز هیچ گونه رسیدگی و جستجو در شمار عمده ای از آن ها، انجام نشده است.
نظر شما