افزایش فشار برخی مدیران بر رسانه های متعهد و منتقد در شهرستان ها

سرویس کردستان- برخی مدیران به بهانه خواسته مسئولین ارشد استانی مبنی بر دفاع مدیران از عملکرد خود، فشار بر رسانه های متعهد را افزایش داده اند.

به گزارش کردپرس؛ بارها و به کرات شنیده ایم دانستن حق مردم است. اما این دانستن چگونه میسر می شود؟

مطابق گفته های کارشناسان حوزه اجتماعی، هر حکومتی که مدعی مردم سالاری باشد باید درون خود چهار رکن را محفوظ داشته باشد تا بتواند این قانون را در جامعه جاری و ساری کند،مشاركت فعال شهروندان در فرآیندهای اجتماعی، شفافیت کنش های حکومت و پاسخگو بودن حکومت سه رکن اصلی دموکراسی محسوب می شود اما رکن چهارم که تضمین کننده این سه رکن می باشد «مطبوعات» است. به صورت منطقی می توان دریافت اگر مطبوعات را از این چرخه حذف کنیم سه رکن دیگر قطعا ناقص خواهند بود و دست مردم از خواستن و مطالبه از حکومت کوتاه خواهد شد.

چند روزی است که مدیران ارشد استان کردستان خواستار دفاع مدیران از عملکرد خود هستند و معتقدند این کار باعث ایجاد و نشر امید در جامعه خواهد شد صرفنظر از این خواسته که یک خواسته معقول و منطقی است و رسانه های متعهد نیز با آن موافق هستند اما برخی از مدیران که دارای ضعف عملکرد هستند گمان می برند که می توانند در سایه این خواسته خود را پنهان کرده و خود را از پاسخگویی به مردم مصون دارند و در همین راستا نیز در تلاشند تا قلم رسانه های متعهد را بشکنند.

در سومین جلسه شورای اداری شهرستان دهگلان که با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار برگزار شد بر دفاع مدیران از عملکرد خود تاکید شد.

بنا به گفته «حسین خوش اقبال» که به مناسبت هفته دولت در دهگلان حضور یافته بود بیان عملکردهای مثبت و خدمات برای مردم و دفاع از آنها باعث خواهد شد که مردم به خدمات دولت خوشبین شوند.

به اعتقاد وی، اگر جوسازی ها در کشور به گونه ای باشد که خدمات، نشان داده نشود همه متضرر خواهیم شد چرا که همگی در یک کشتی نشسته ایم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خواستار دفاع مدیران از عملکرد و تلاش های خود شد تا مردم بدانند که چرخه حرکت دولت بازنایستاده است اما گویا این توصیه مشفقانه «خوش اقبال» باعث ایجاد سوءبرداشت برای مدیرانی شده است که ضعف عملکرد دارند و گمان کرده اند که سپر امنی برایشان پیدا شده است تا از پاسخگویی طفره روند به گونه ای که پس از پایان این جلسه باعث ابراز خوشحالی همان تعداد معدود مدیران و حتی درگیری لفظی یکی از آنها با یکی از خبرنگاران به دلیل انتقاد از وی شد.

از اصول بنیادین یک جامعه مدنی و یک نظام مردم سالار، اصل شفافیت و عینیت امور است. آنچه که نقش مطبوعات را در نظام های مردم سالار به عنوان رکن چهارم قرار داده است وجود شفـافیت در امـر اطلاع رسانی است چون شفافیت کـنش های حکومتـی خود یکي از ارکان نظام های دموکراتیک است اما اینک برخی تلاش دارند تا قلم هایی را که در راستای شفافیت به حرکت در می آیند بشکنند.

سخنی با فرماندار دهگلان

یکی از کانال های مجهول الهویه که بسیار ناشیانه و به دور از چارچوب رسانه ای چند مدتی در حال فعالیت است اقدام به تخریب و توهین به برخی از مدیران استانی و شهرستانی می کند، در این بین «کوهسار دادور» فرماندار دهگلان نیز از این امر مستثنی نبوده و چند باری مورد هجمه و توهین این کانال ناشناس قرار گرفت.

در همین راستا، «دادور» بارها از تریبون های مختلف خواستار برخورد با این موضوع شد که درخواستی به حق و به جاست. در جلسه مذکور نیز فرماندار دهگلان خواستار برخورد با این چنین فعالیت های مخربی در فضای مجازی شد اما گویی برخی مدیران از این گفته های فرماندار دهگلان این گونه برداشت کرده اند که می توانند به رسانه های منتقد و متعهد حمله کرده و آنها را تحت فشار قرار دهند.

از آنجا که «کوهسار دادور» با حوزه رسانه بیگانه نبوده و خود چند صباحی در منصب روابط عمومی استانداری کردستان فعالیت داشت، انتظار و توقع رسانه های شهرستان دهگلان این است که وی با نام بردن شفاف از رسانه هایی که در صدد تخریب و نه نقد هستند راه گریز از پاسخگویی را بر روی تعدادی معدود از مدیران ببندد.

امروز جامعه ای توسعه یافته تلقی می شود که بتواند بر عنصر دانایی افراد بیفزاید، همچنین بیان اندیشه های نو که ممکن است برخی اوقات در قالب انتقاد ظاهر شود نوعی تمرین دموکراسی محسوب می شود اما آنچه که در حال حاضر به وقت انتقاد از عملکرد در میان برخی مدیران می بینیم این است که کاملا با واژه دموکراسی بیگانه بوده و تنها راضی به تحسین شدن هستند.

در نهایت باید گفت که قلم های متعهد هرگز شکسته و فروخته نخواهند شد و همان گونه که تاکنون متعهدانه قلم زده اند در ادامه نیز همین گونه خواهد بود.

*گزارش از ظریفه احمدی

کد خبر 146350

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha