آینده اقلیم کردستان روشن است

سرویس جهان- نشریه اینترنشنال پالسی دایجست نوشت: خوشبینی زیادی نسبت به آینده اقلیم کردستان عراق وجود دارد اما پیگیری استقلال خطراتی را برای این منطقه خودمختار به دنبال دارد.

به گزارش کردپرس، نشریه اینترنشنال پالسی دایجست در تحلیلی پیرامون وضعیت اقلیم کردستان عراق نوشت وقتی کردهای عراق به آینده اقلم کردستان در درازمدت نگاه می کنند دلایل زیادی وجود دارد که نسبت به آینده این منطقه خوشبین باشند.

این نشریه در گزارش کوتاه خود درباره اقلیم کردستان عراق هشدار داده است که خوش بینی نسبت به وضعیت بهتر برای اقلیم کردستان در صورتی محقق می شود که کردها به دنبال استقلال کامل خود از عراق نباشند زیرا این استقلال طلبی، نه تنها در کوتاه مدت قابل تحقق نیست بلکه خطرات بسیاری برای کردها به همراه دارد و وضعیت کردها را نه تنها بهتر نمی کند بلکه موقعیت دیلماتیک اقلیم کردستان را نیز بی ثبات خواهد کرد.

این نشریه تاکید کرده است که فارغ از این که اقلیم کردستان عراق همچنان یک منطقه خودمختار باشد و یا در نهایت به استقلال دست پیدا کند، ایجاد اعنماد میان اربیل و بغداد لازم و ضروری است.

نشریه اینترنشنال پالسی درباره علت خوشبینی نسبت به آینده اقلیم کردستان عراق نوشت: آمریکاییها از ثبات اقلیم کردستان مطمئن هستند بنابراین، سرمایه گذاری زیادی در این منطقه انجام داده و به دنبال سرمایه گذاری بیشتر هستند. همچنین اقلیم کردستان وضعیتی دارد که نه می توان به آن منطقه خودمختار اطلاق کرد و نه یک کشور مستقل؛ بلکه می توان گفت که اقلیم کردستان وضعیتی شبیه به یک کشور مستقل دارد به همین دلیل می تواند موقعیت های بی نظیری در روابط خود با دیگران داشته باشد. همچنین با توجه به این که کردهای سوریه در حال قدرت گرفتن بیشتر هستند و با سایر مناطق اطراف خود ارتباط اقتصادی چندانی ندارند، اقلیم کردستان عراق این فرصت را دارد در مرزهای خود با کردستان سوریه تجارت خود با کردهای سوریه را توسعه دهد.

در بخشی از این گزارش به روابط خوب اقلیم کردستان با ایران و وجود گذرگاه های اقتصادی میان این منطقه و کشور ایران اشاره شده که از نظر این اندیشکده می تواند برای هر دو طرف منافع اقتصادی زیادی به همراه داشته باشد.

این نشریه به تغییرات جمعیتی ایجاد شده در اقلیم کردستان طی سالهای اخیر اشاره کرده و نوشته است اقلیم کردستان عراق پذیرای آوارگان سوریه و عراق بوده و این مسئله با توجه به گزارش های مثبت سازمان ملل درباره این موضوع، هرچند تاثیرات منفی بر اقلیم کردستان در کوتاه مدت دارد اما دارای آثار فراوان و مثبت اقتصادی در درازمدت خواهد بود و با توجه به این که اقلیت ها و آوارگان اقلیم کردستان را پناهگاه امنی یافته اند این مسئله در نهایت می توان به نفع اقلیم کردستان تمام شود.

در این گزارش همچنین به جوان بودن جمعیت و افزایش تحصیلات عالی در میان جوانان به عنوان نکته مثبت دیگر برای توسعه اقلیم کردستان اشاره شده است.

اینترنشنال پالسی دایجست همچنین به تغییرات در منابع اقتصادی اقلیم کردستان و تلاش دولت برای ایجاد تنوع در فعالیت های اقتصادی اشاره کرده و نوشته است بخش توریسم و استفاده از انرژی های تجدید پذیر مانند خورشید و باد به دلیل وجود کانون های بادگیر در اقلیم کردستان و زیاد بودن روزهای آفتابی در این منطقه می تواند ضمن منابع درآمدی خوبی برای اقلیم کردستان و کاهش اتکا به منابع فسیلی به همراه داشته باشد.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 146355

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha