توجیه قصور پزشکی در بیمارستان شهدا توسط مسئولان/ رسول مرادی*

سرویس کرمانشاه- بزرگی می گوید اگر کسی مرتکب اشتباهی شد و برای آن هزار توجیه بیاورد می شود هزار و یک اشتباه، این شده حکایت مدیریت درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه درباره نحوه واکنش به خبر فوت یک بیمار قلبی در بیمارستان شهدای کرمانشاه.

برخی از رسانه های وزین استان کرمانشاه چندی پیش و بر اساس وظیفه رسانه ای خود و اظهارات مهدی جامه شورانی فرزند مرحوم مصطفی جامه شورانی بیمار متوفی، خبری را درباره نحوه مرگ این بیمار به علت قصور بیمارستان شهدا منتشر کردند.

بر اساس اظهارات مهدی جامه شورانی شب 21 مرداد ماه سالجاری، پدر وی به علت احساس درد شدید در ناحیه سینه و تنگی نفس به همراه وی و مادرش به بیمارستان شهدا مراجعه می کنند و این در حالیست که دفترچه درمانی به همراه نداشتند.

وی با انتقاد از برخورد نامناسب پرسنل بیمارستان می گوید: پس از آنکه مشخص شد فشار پدرم 17 و بسیار بالا است، با اصرار ما سرانجام پزشک معالج یک قرص زیر زبانی به پدر می دهد و پس از آن که پدرم می گوید حالش بدتر شده و دیگر نمی تواند نفس بکشد و امشب خواهد مرد به وی گفته می شود تو نمی میری اگر مردی پای من.

بر این اساس هنگام خروج مریض از اتاق پزشک وی در حیاط بیمارستان دچار حمله قلبی می شود و جانش را از دست می دهد.

پس از انتشار این مطلب تلخ، مدیریت درمان تامین اجتماعی در گفتگو با بعضی رسانه ها ابتدا از این خبر پس از 9 روز اعلام بی اطلاعی می کند و می گوید موضوع بررسی و جوابیه منتشر می شود.

روز بعد از آن دکتر حجتی پور مدیر درمان تامین اجتماعی استان این خبر را بزرگ نمایی می داند و با تهدید رسانه های منتشر کننده خبر می گوید: حق پیگیری برایشان محفوظ خواهد ماند و جوابیه ای پر ابهام و ضد و نقیض می دهد که در گزارشی قبلاً به آن ابهامات پرداخته شد.

حال اخیراً مدیر درمان تامین اجتماعی به اتفاق جمعی از مدیران و همکاران خود و یکی از همکاران محترم و شناخته شده رسانه ای که البته رسانه وی قبلاً به این موضوع نپرداخته بود، جلسه ای تشکیل می دهد و به اصطلاح فیلم واقعه که توسط دوربین بیمارستان شهدا ضبط شده و پیشنهاد شده بود برای اثبات ادعای خانواده محترم متوفی در معرض دید عموم قرار گیرد را خودشان بازبینی می کنند.

پس از این جلسه خبری با تیتر (بزرگ نمایی یک خبر دروغ توسط برخی رسانه ها) در سایت حزب توسعه کرمانشاه منتشر شد و این بار رسانه های منتشر کننده خبرقصور بیمارستان به دروغ گویی متهم می شوند در حالیکه این رسانه ها از رسانه های ارزشی و انقلابی استان هستند.

این بخش مهمی از این خبر است که در رابطه با جلسه مدیران درمان تامین اجتماعی و بیمارستان شهدا در سایت حزب توسعه منتشر شده است:

(در ادامه این جلسه دکتر نیکرهی رئیس بیمارستان شهداء و مسوولین پذیرش، پرستاران شیفت، مسوولین حراست و....به ترتیب در مورد نحوه رسیدگی به وضع این بیمارسخنانی را بیان کردند و سپس فیلم دوربین مداربسته بیمارستان از لحظه ورود مریض مذکور به اورژانس بیمارستان تا لحظه فوت وی به نمایش درآمد. در این فیلم مریض درحالیکه علامت حادی دال بر بیماری وی مشاهده نمی شود به همراه همسر و پسرش وارد بخش اورژانس می شود و علیرغم در دست نداشتن دفترچه درمانی و پرداخت نکردن حق ویزیت مورد مداوا قرار می گیرد. مریض در ابتداء با اشاره به شکم خود از دردی در این ناحیه سخن می گوید، هنگامی که پزشک درخواست گرفتن نوار قلب را برای وی می نماید اظهار می دارد که هفته قبل به بیمارستان امام علی (ع) مراجعه داشته و نوار قلب برای وی گرفته اند و مشکلی نداشته است و الان هم نوار قلب مجدد نمی خواهم، کادر درمانی اقدام به گرفتن فشارخون می نمایند که فشار وی 17 روی 10 را نشان می دهد و لذا یک قرص زیرزبانی ( کاپتوپریل) برای کاهش فشارخون وی همراه شربت معده در اختیارش قرار داده می شود. مریض بعد از دقایقی با پای خود از اورژانس خارج و وارد حیاط بیمارستان می شود که در همانجا به زمین می افتد و کادر درمانی سریعاً وی را به (اتاق احیاء) منتقل کرده و علیرغم یکساعت کار شوک دادن به وی متاسفانه فوت می کند).

حال اگر نگاهی گذرا به این مطلب و نکات مطرح شده در نشست مدیریت درمان بیندازیم بخوبی درمی یابیم که موارد قابل توجه و پر از ابهام و سوال در آن وجود دارد.

اولاً چرا از مدیران و نماینده های رسانه های معتبر منتشر کننده خبر و ... در جلسه دعوت نشده است.

دوماً روایتی که در فیلم ضبط شده توسط دوربین مداربسته بیمارستان در این جلسه مطرح شد دقیقاً همان سخنان فرزند و همراه متوفی را اثبات می کند ولی به گونه ای خاص گفته شد.

سوماً مردم عادی هم می دانند که علایمی مانند درد سینه، درد در ناحیه معده و فشار بالا از علایم سکته قلبی به شمار می رود آیا دادن یک قرص زیر زبانی و یک قاشق شربت معده به یک بیمار در آستانه سکته قلبی همان درمان لازم است؟

چهارم اینکه چرا از این بیمار با این وضعیت نوار قلب گرفته نمی شود؟ آیا بر فرض اینکه مریض مایل به انجام نوار قلب نمی باشد مسئولیت از عهده بیمارستان که وظیفه نجات جان بیمار را دارد سلب می شود؟ بطور قطع نظر پزشک ارجح تر است تا نظر بیماری که تخصصی در خصوص پزشکی ندارد. ضمناً اگر فردی هفته قبل نوار قلبی گرفته دیگر نباید از وی نوار گرفته شود آنهم در زمانی که با علایم سکته قلبی روبرو است؟

و پنجم هم، رسانه های منتشر کننده خبر به نقل از فرزند متوفی که از بیمارستان هم شکایت کرده همین حرف هایی را گفته اند که شما تقریباً به شکل دیگری گفته اید. آیا یک بیمار در آستانه سکته باید به این روش سطحی مورد مداوا قرار گیرد و چرا اقدامات پیشگیرانه برای وی که دفترچه درمانی نداشته انجام نشده است؟

این در حالیست که در مصاحبه فرزند متوفی با خبرگزاری فارس اعلام شد که مدیر بیمارستان شهدا پس از بازبینی فیلم به وی گفته است مقصریم، ببخشید؟

به نظر می رسد که مدیر درمان تامین اجتماعی بجای توهین و تهدید رسانه ها که نماینده افکار عمومی و گوش، چشم و زبان مردم بزرگ ایران اسلامی هستند ( که البته حق پیگیری قانونی آن برای رسانه ها محفوظ است) و توجیه کردن موضوع، بهتر است واقعیت را بپذیرد و از مردم و خانواده متوفی عذرخواهی کرده و با مقصران احتمالی برخورد قانونی نماید.

حال مخاطبان خود بهترین قضاوت کننده هستند و این پرسش برایشان مطرح می شود که این چنین مدیریت و پاسخگویی آنهم در بخش مهم درمان که با جان مردم سر و کار دارد شایسته مردم شهید پرور و آزمون پس داده کرمانشاه است؟ بدیهی است مردم بجای مدیران توجیه گر به وجود مدیران واقع بین، پاسخگو، متعهد و متخصص نیاز دارند.

انتظار می رود مسئولان محترم مربوطه، نمایندگان و مجموعه مدیریتی استان با قاطعیت به موضوع ورود کرده و اقدام لازم را به سرعت انجام دهند و نظارت بر نحوه درمان بیماران با جدیت هرچه تمام تر در دستور کارشان قرار گیرد چرا که این موضوع رضایت خدا، رهبر فرزانه انقلاب و مردم شریف را به دنبال خواهد داشت.

فعال رسانه ای*

کد خبر 146413

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha