با قاچاق های سازمان یافته برخورد شود نه با کولبرهای محلی

سرویس ایران - رئیس قوه قضاییه گفت: رونق تولید باوجود قاچاق کالا معنا ندارد و در این زمینه باید با قاچاق‌های سازمان‌یافته برخورد کرد، نه با کوله برهای محلی.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه در گردهمایی بزرگ مبلغان محرم در سالن همایش‌های غدیر قم،با تاکید بر اینکه عزم دستگاه قضایی برای برخورد با مفاسد در هر شکلی جدی است گفت: وقتی پرونده کسانی که متصل به قدرت و یا ثروت هستند توسط قاضی بررسی می‌شود، فریادها در کشور بلند می‌شود ولی گوش قوه قضاییه به این هیاهوها بدهکار نیست و باقدرت با مفاسد برخورد خواهد کرد.

وی با اشاره به این‌که مردم از تبعیض و فساد اداری گله‌مند هستند که این گله‌مندی به‌جا است، اظهار داشت: امکان تغییر شرایط کنونی وجود دارد و به دنبال این هستیم که به‌ هیچ‌وجه فساد در نظام اداری کشور لانه نکند.

آیت الله رئیسی اصلاح نظام بانکی، نظام مالیاتی، واردات و صادرات و ساختار قوه قضاییه را ضروری دانست و گفت: بخشی از کمبود بودجه کشور با برخورد و مقابله با فرار مالیاتی قابل تامین است.

وی ادامه داد: رئیسی با تاکید بر اینکه ساختارهای فسادزا باید در کشور حل شود، گفت: وضعیت کنونی پرداخت یارانه در کشور ناعادلانه است و باید یارانه افراد متمول و ثروتمند قطع شود ولی در این زمینه رودربایستی در کشور و دولت وجود دارد.

رئیس قوه قضاییه در ادامه، خصوصی‌سازی را امری ضروری در کشور دانست و تاکید کرد: دولت نباید در اقتصاد تصدی گر کند و باید ناظر و حامی باشد و بخش‌های اقتصادی باید به بخش‌های خصوصی سپرده شود ولی اگر در این خصوصی‌سازی مجموعه‌ای به‌گونه‌ای واگذارشده که این مجموعه فعال صنعتی رو به افول رفته، نوع واگذاری این موارد باید موردمطالعه قرار گیرد.

وی بابیان اینکه سخنان کارگران اراکی و تبریزی و دغدغه مندی های کارگران هفت تپه و کرمانشاهی را باید شنید گفت: این کارگران نسبت به واگذاری‌های غیرکارشناسی حرف دارند و این نوع واگذاری تاراج منابع ملی است و قوه قضائیه به این مسائل ورود کرده است.

مبارزه با فساد و تبعیض خواست مردم است

رئیس قوه قضاییه، اجرای قانون، مبارزه با فساد و تبعیض را خواست مردم دانست و تاکید کرد: نظام اداری کشور باید در تراز انقلاب اسلامی و امیرالمؤمنین(ع) باشد و باید در این مسیر گام برداشت.

وی ادامه داد: به‌عنوان پاسداشت از خون شهیدان معتقد هستیم که رسیدن به جامعه در تراز انقلاب اسلامی و حکومت امیرامومنین(ع) شدنی است.

آیت الله رئیسی همچنین گفت: علم، علم‌آموزی و توجه به دانش اولین ساحتی است که روحانیت باید به آن توجه کند که خوشبختانه در حوزه‌های علمیه به‌ویژه حوزه علمیه قم به این موضوع اهتمام ویژه شده است.

وی توجه به علم را برای روحانیت بسیار مهم دانست و اظهار داشت: علمای بزرگ حوزه علمیه با ذهن خود فروعاتی را مطرح کردند که دنیا از این اقدام‌های علمی در شگفت است.

فقه جعفری از پاسخ به هیچ سوالی عاجز نیست

رئیسی با اشاره به حکومت فقه در جامعه گفت: حکومت فقه در جامعه موجب سوال های زیادی در حوزه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی شده که پاسخگویی به این سوال ها وظیفه حوزه‌های علمیه با استفاده از مبانی استوار فقه جعفری است.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه فقه جعفری از پاسخ به هیچ سوالی عاجز نیست گفت: پاسخ به سوال های جدید، نیازمند کار و مجاهدت علما و روحانیان است.

وی با اشاره به اهمیت پاسخگویی به سوالات حوزه قضایی متناسب با مبانی فقهی ادامه داد: قانون و فتوای فقها زمینه استخراج مبانی و صدور حکم قضایی است که هم‌اکنون هزاران سوال در این زمینه وجود دارد که با تلاش مراجع تقلید و مراکز پژوهشی در حال پاسخگویی به سوال های جدید است.

دستگاه قضایی باید به‌روز و به هنگام باشد

رئیسی اظهار داشت: قوه قضاییه نیازمند ورود فضلای حوزه علمیه برای گره‌گشایی از زندگی مردم و موضوع‌های مختلف در عرصه‌های مختلف قضایی، اجتماعی و فرهنگی است.

وی با تاکید بر نیاز قوه قضاییه به ارتباط با حوزه‌های علمیه ادامه داد: به برکت انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته کارهای بسیار زیادی در این زمینه انجام‌شده است ولی زمینه کار بیستر در این زمینه وجود دارد.

وی تصریح کرد: دستگاه قضایی باید به‌روز و به هنگام باشد و برای دست‌یابی به این هدف متعالی ارتباط این قوه با حوزه‌های علمیه بسیار ضروری است.

وی بابیان اینکه کادرسازی در قوه قضاییه ازجمله نیازهای امروز دستگاه قضایی است گفت: فضلای حوزه علمیه که جذب قوه قضاییه شده‌اند توانسته‌اند خدمات بسیار خوبی ارائه کنند.

جامعه نیازمند ترویج فرهنگ امربه‌معروف است

رئیس قوه قضاییه همچنین بابیان اینکه واقعیت‌های جامعه در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بیان‌شده است گفت: در این بیانیه، راهبرد گام دوم انقلاب اسلامی تبیین شده و در گام دوم انقلاب تمام کاستی‌های گم اول باید برطرف شود.

وی بابیان اینکه بر اساس روایت‌ها قاضی و آمر به معروف و ناهی از منکر به خلیفه الله و خلیفه الرسول معرفی‌شده‌اند، گفت: مردم قضاوت را در عدالت امیرالمومنین(ع) متجلی می‌دانند و باید قضات نیز علی وار قضاوت کنند.

وی با تاکید بر اینکه جامعه نیازمند ترویج فرهنگ امربه‌معروف و نهی از منکر است، افزود: تحقق جامعه اسلامی و حکومت اسلامی به دلیل تلاش‌ها و همت مردم و حساسیت آن‌ها نسبت به احیای معروف‌ها و حساسیت در ترک منکرها بوده است.

وی با تاکید بر اینکه دشمن به دنبال حساسیت‌زدایی از جامعه است گفت: دشمن تلاش می‌کند حساسیت جامعه نسبت به آموزه‌های دینی را سنجیده و برای کاهش این حساسیت‌ها اقدام کند.

رئیسی تاکید کرد: جامعه‌ای که نسبت به فساد و رشوه و منکرات اداری و سازمانی حساسیت داشته باشد، دشمن در برابر چنین جامعه انقلابی و حساس نمی‌تواند کاری از پیش برده و به‌طورقطع عقب‌نشینی می‌کند.

تبیین زیبایی‌های دین موجب جلب قلوب مردم و جوانان می‌شود

وی منبر را یک جریان اثرگذار در جامعه دانست و ادامه داد: یک منبری فاضل، عالم، زمان‌شناس و آسیب‌شناس در جامعه می‌تواند با یک موعظه در جامعه موثر باشد، به همین دلیل جریان تبلیغ امری است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت.

رئیس قوه قضاییه بابیان اینکه تبیین زیبایی‌های دین موجب جلب قلوب مردم و جوانان می‌شود، اظهار داشت: مبلغان با حضور در جای‌جای کشور می‌توانند زیبایی‌های دین و مبانی الهی را تبیین کنند.

رئیسی بابیان اینکه دشمن نشناسی و دشمن‌ستیزی در پرتو این تبلیغات حاصل می‌شود، ادامه داد: ایستادن در برابر استکبار ازجمله درس‌های عاشوراست و رساندن این پیام در جامعه بسیار مهم است.

رئیس قوه قضاییه بابیان اینکه امروز با جاهلیت مدرن در دنیا مواجه هستیم گفت: امروز بدترین و زشت‌ترین اخلاق به‌عنوان تمدن به جامعه معرفی می‌شود که باید در این زمینه روشنگری کرد.

وی ادامه داد: همان‌گونه که خون اباعبدالله(ع) از جامعه آن دوران، جاهلیت را زدود، خون مدافعان حرم و شهدای مقاومت موجب زدودن جاهلیت می‌شود.

رئیسی تاکید کرد: جاهلیت مدرن، همراه با خود امپراتوری خبری و رسانه‌ای گسترده، فضای ارتباطاتی پیچیده، علم و فناوری و همچنین قدرت و زور است که باید این جاهلیت مدرن و ابعاد و ویژگی‌های آن به‌درستی برای جوانان تبیین شود.

وی با اشاره امتداد راهبردی ایران و استکبار جهانی ادامه داد: امتداد راهبردی جمهوری اسلامی یمن، آفریقا و تمام آزادی خواهان جهان است و امتداد راهبری استکبار در منطقه آل سعود، آل خلیفه و اسرائیل است که باید این موضوع‌ها به‌خوبی تبیین شود.

وی همچنین با اشاره به جایگاه و قدرت مقاومت در منطقه ادامه داد: حزب‌الله لبنان به چنان قدرتی دست‌یافته است که می‌تواند بر سر اسرائیل بمب‌هایی خود را آن‌چنان بریزد که هیچ‌کس در اسرائیل احساس امنیت نداشته باشد.

رئیسی در ادامه گفت: وظیفه برخی رسانه‌ها ایجاد تردید، خالی کردن دل‌ها و ناامید کردن مردم است و در این شرایط مبلغان وظیفه امیدآفرینی در جامعه را بیش از گذشته دارند.

وی با تاکید بر اینکه نیاز به ظرفیت‌سازی در جامعه داریم، گفت: در دنیای تبلیغات مسموم و دنیای ناامیدی امروز، نیازمند ظرفیت‌سازی هستیم که عاشورا یکی از بزرگ‌ترین فرصت‌ها برای ظرفیت‌سازی در جامعه است.

عاشورا رمز ماندگاری حق در برابر باطل است

رئیسی، عاشورا را رمز ماندگاری حق در برابر باطل دانست و ادامه داد: عاشورا رمز ایستادگی در برابر دشمنان، دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی است.

وی علم، تبلیغ و عمل را ساحت‌های روحانیت دانست و ادامه داد: سعادت دنیا و آخرت در گرو عمل به دین است و امام و رهبر معظم انقلاب پرچم‌داران اجرای دین در جامعه هستند و باید تلاش کرد تا مظاهر دین‌داری و حرکت در این مسیر افزایش یابد.

دست برتر در منطقه از آن جبهه انقلاب اسلامی است

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه اجرای دین خواست مردم است، اظهار داشت: برخی بخش‌های کشور در تراز انقلاب اسلامی نیست و وظیفه همه ما امربه‌معروف، حساس بودن به این آرمان‌ها و پیگیری مستمر برای کم کردن فاصله کنونی بافاصله آرمانی است.

رئیسی ادامه داد: کاری که در حوزه دفاعی و نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی انجام شد کاری مثال‌زدنی است که دوست و دشمن معترف هستند که امروز دست برتر در منطقه از آن جبهه انقلاب اسلامی است.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی در منطقه حرف اول را می‌زند چراکه دشمن خواست ولی نتوانست و جمهوری اسلامی خواست و توانست.

وی با اشاره به ظرفیت‌های مادی و معنوی بسیار زیاد کشور گفت: نیروی متراکم جوان و آماده فعالیت در عرصه‌های مختلف ازجمله ظرفیت‌های مهم کشور محسوب می‌شود و هرکجا که به توان داخلی اتکا کردیم، بدون چشم داشتن از قول‌های بی‌پایه آمریکایی و یا اروپایی‌ها، با اتکا و توکل به خدا، به موفقیت رسیده‌ایم.

رئیس قوه قضاییه همچنین با تاکید بر اینکه آینده جمهوری اسلامی بسیار درخشان و روشن است، اظهار دشت: به‌طورقطع از شرایط اقتصادی کنونی با موفقیت عبور خواهیم کرد و باید در این عرصه به خدا توکل کرد و به توان داخلی توجه داشت.

حدود هشت هزار و ۵۰۰ تن از قم و حدود سه هزار تن از شعب دفتر تبلیغات اسلامی برای تبلیغ در ماه محرم به مناطق مختلف کشور اعزام می‌شوند.

در این همایش از روحانیان جهادی فعال در حوزه کمک‌رسانی به سیل‌زدگان ابتدای امسال در کشور تقدیر شد.

کد خبر 146601

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha