به گزارش کُردپرس،ایجاد کریدور شمال به جنوب کشور از مسیر غرب از سال ۸۴ عملیات اجرایی آن آغاز شده است،اما موانع زیادی سر راه این پروژه قرار دارد.بخشی از این بزرگراه در دو استان آذرباییجان غربی و کُردستان به طول ۴۵۰ کیلومتر در دست اجراست که ۱۰۸ کیلومتر آن در آذربایجان غربی واقع شده است، هر چند قطعه میاندوآب تا بوکان به طول ۲۸.۵ کیلومتر اجرایی شده اما در بخش بوکان این طرح با مشکلات زیادی از جمله معارضین ملکی و مطالبات بالای پیمانکاران مواجه است.
از اهداف اجرایی این پروژه ،کاهش تصادفات و ارتقای ایمنی، رونق بخشیدن به سرمایهگذاری ملی و گردشگری و بهبود شرایط زیستمحیطی در کنار اتصال میاندوآب و آذربایجانغربی به کرمانشاه، زمینه اتصال آذربایجانغربی و کردستان به عراق را نیز فراهم میکند، به این ترتیب آذربایجانغربی میتواند برای حمل کالاهای خود به عراق از این مسیر استفاده کند.اما در حال حاضر وجود فیبر نوری، خط انتقال گاز، تاسیسات برق به همراه معارض ملکی در حوزه شهرستان بوکان مانع تداوم پروژه و نیز کندی روند اجرا شده است این در حالی است که مسئولان شهرستان بوکان از کم توجهی وزارت راه گلایه مند هستند.
در این رابطه «سید احسن علوی» به کُردپرس گفت:کریدور شمال به جنوب(بندر امام خمینی) پروژه بزرگی است که در زمان آقای آخوندی، وزیر وقت راه قرار شد مورد مطالعه قرار گیرد و به آزادراه ارتقاء پیدا کند.نزدیک به ۳۸۰ کیلومتر از این اتوبان در استان کُردستان قرار دارد و شاید نزدیک به ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی کرده باشد.
وی ادامه داد: در حوزه انتخابیه بنده از خود کامیاران تا سه راه تکاب حدود ۱۰ کیلومتر از این پروژه در حال اجرا است.کارهای اساسی انجام شده، منتهی از سنندج تا کامیاران بخاطر معارض زیادی از قبیل باغ و زمینهای کشاورزی و عوامل دیگر مقداری کار به تاخیر افتاده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس درباره تخصیص اعتبار برای پروژه اتوبان شمال به جنوب،توضیح داد:تخصیص اعتبار به پروژه با مشکل مواجه است و امسال اعتباری به پروژه اختصاص نیافته و پیمانکاران معطل ماندهاند.
وی تصریح کرد:قرار بود تا آخر امسال ۹۰ درصد از پروژه این قطعه عملیاتی شود و بخش اعظم مسیر به اتمام برسد اما با توجه به مشکل اعتباراتی،این موضوع به کندی پیش میرود.
علوی در خصوص تکمیل مسیر دوبانده سنندج به دیواندره تاکید کرد:بخش زیادی از مسیر سنندج به دیواندره اجرایی شده و بخشهایی هم باقی مانده است که پیمانکاران منتظر تخصیص اعتبار هستند.
نماینده سنندج،دیواندره و کامیاران خاطرنشان کرد: جای تاسف دارد با توجه به آن که جادههای مواصلاتی دوبانده میشوند اما هنوز شاهد تصادفات باشیم.
علوی افزود: از وزیر راه و شهرسازی دعوت کردهام که به استان کُردستان بیاید و در چند روز آینده هم دیداری با او در خصوص جادههای استان خواهم داشت.
نظر شما