شرکت سایپا هم بالاخره بعد از مدت ها سکوت در این باره و زیر فشار رسانه ای مجبور شده است بیانه ای در این خصوص صادر کند. در این بیانیه که به دنبال انتشار گزارشی در خبرگزاری ایسنا با عنوان «سکوت سایپا در رابطه با پراید ۵ میلیونی» صادر شده است آمده است: «در پاسخ به برخی از خبرنگاران محترم و رسانهها در خصوص چرایی سکوت سایپا در خصوص اظهارنظر اخیر درباره قیمت خودرو پراید باید گفت این اظهارنظر آنقدر بیپایه و بدون پشتوانه فنی و کارشناسی صورت گرفته که باید در برابر آن سکوت کرد، زیرا پاسخ برخی افراد خاموشی است.
ناآگاهترین افراد هم میدانند که در شرایط فعلی که تحریم، افزایش چشمگیر قیمت نهادههای تولید (نظیر مس، آلومینیوم، بیلت فولاد، چدن و...)، افزایش ۱۵۰ درصدی نرخ ارز و... به تولیدکنندگان تحمیل شده است، قیمت پنج میلیون تومانی برای هر مدل خودرو با هر میزان امکانات و تجهیزات سخن بیهودهای بیش نیست.
خوشبختانه رسانهها و حتی کاربران فضای مجازی نیز، غیرمنطقی بودن این اظهارنظر را دریافته و در روزهای اخیر به نقد آن پرداختهاند اما در این میان، از صدا و سیما هم انتظار میرود که با نگاهی مسئولانهتر، تریبون رسانه ملی را در سال رونق تولید در اختیار کسانی قرار ندهد که به بیان اظهارات ناصحیح، بیپایه و غیرکارشناسی میپردازند. در پایان امیدواریم صنعت خودرو کشور با یاری و نقد منصفانه رسانهها و اظهارات سازنده کارشناسان واقعی و متخصص، ایرادها و کاستیهای موجود را برطرف کرده، در مسیر بهبود و ارتقاء پیش برود.»
اینکه سقف قیمتی این خودور بی کیفیت شرکت خودروسازی سایپا چقدر است؛ مستلزم بررسی کارشناسی و دقیق است اما قطعا و یقینا قیمت های فعلی برای این بی کیفیت ترین خودور تولید شده در بازار بسیار دور از انتظار مردم و البته کارشناسان است. نکته مهم دیگری که در بیانیه این شرکت خودروساز به آن اشاره شده است، افزایش 150 درصدی قیمت ارز است، اما روابط عمومی شرکت سایپا اشاره نکرده است که با وجود این افزایش قیمت ارز، مواد اولیه خودروسازی های کشور با ارز دولتی (4200) تومانی تامین می شود. با توجه به این مسئله ما بقی استدلال های این شرکت در مورد افزایش قیمت مواد اولیه هم به نوعی منتفی است. از سوی دیگر مردم کشورمان به عنوان مصرف کنندگان خودور در کشور انتظار یک بازار رقابتی را دارند. بازار خودرو کشور به طور قطع با مدل اقتصادی «انحصار کامل» اداره می شود. چرا که دولت از خودروسازان هم حمایت تعرفه ای می کند که بر اساس آن واردات خودرو در رقابت با داخلی ها اساسا به صرفه نیست و از سوی دیگر این شرکت ها دارای حمایت های یارانه ای مانند همین اختصاص ارز هم هستند. بخش مهمی از سهام شرکت های بزرگ خودرو ساز هم دولتی است. در چنین شرایطی حرافی هایی که بوی استدلال های بازار آزادی می دهد، نمی تواند در قواره شرکت های خودروساز داخلی معنی دار باشد. بنابراین انتظار مردم برای اینکه خودروهای تولید داخل با قیمت مناسب به دست شان برسد یک انتظار منطقی است. خود نویسندگان این بیانیه هم قطعا باور دارند پراید 50 میلیون یا 40 میلیون یا حتی 30 میلیون تومانی یک ظلم آشکار به مصرف کننده این خودرو به شدت بی کیفیت است. این وضعیت در مورد سایر محصولات هر دو گروه خودورسازی بزرگ کشور به صورت نسبی صدق می کند. بازار مصرف و سلایق و خواسته های مصرف کنندگان در بازار خودرو سال هاست که در سایه انحصار کامل تولید خودرو، به فراموشی سپرده شده است و شاید به همین دلیل است که انتظارات مصرف کنندگان و توجیهات خودروسازان تا این اندازه از هم دور است، اما می توان به سیاستگذاران این بخش گفت اگر انتظار 5 میلیون تومانی برای قیمت پراید منطقی نیست، توجیهات برای پراید 50 میلیون تومانی چطور، منطقی است؟
نظر شما