اجبار پزشکان به کارت خوان با قانون تطابق ندارد/آمار بیماران کلیوی کردستان بالاتر از میانگین کشوری است

سرویس کردستان- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان یکی از معضلات استان کردستان را آمار بالای بیماران کلیوی دانست و گفت: آمار بیمارانی که نیازمند دیالیز هستند در استان نسبت به میانگین کشوری بالاست که نیاز به توسعه بخش دیالیز دارد.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، وحید یوسفی نژاد در نشست تجلیل از فعالان عرصه خبر، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مرتبط با سلامت گفت: در گذشته میانگین تخت های بیمارستانی استان به ازای هر یک هزار نفر جمعیت 0.9 درصد بوده و در حال حاضر به 2.5 درصد رسیده که با میانگین کشوری برابری دارد.

او به تعداد تخت های بیمارستان های کردستان اشاره کرد و افزود: تعداد تخت های بیمارستانی در بیمارستان کوثر به 637 تخت، بیمارستان سروآباد و دهگلان به 64 تخت ، بیمارستان رازی بانه به 96 تخت و بیمارستان سقز به 235 تخت افزایش خواهد یافت.

بیمارستان سقز، 22 بهمن افتتاح می شود

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با بیان اینکه بیمارستان سقز بیش از 97 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، خاطرنشان کرد: این بیمارستان در 22 بهمن سال جاری افتتاح می شود که زمینه استخدام 300 نفر از افراد بومی را نیز فراهم می کند.

سرطان های مری و معده در کردستان شیوع بیشتری دارد

یوسفی نژاد با بیان اینکه کردستان در سرطان های دستگاه گوارش رتبه سوم را دارد افزود: سرطان مری و معدی در این استان شیوع بیشتری داشته که تشخیص زود هنگام این سرطان ها می تواند سرنوشت و کیفیت زندگی بیمار را تغییر دهد.

او ادامه داد: همچنین در این دانشگاه ۴۰ رشته در مقاطع کاردانی،۷ رشته دستاری، ۳ رشته دکتری تخصصی،۱۰ رشته دکتری تخصصی در کارشناسی ارشد،۱۵ بیمارستان و ۶ مرکز تحقیقاتی وجود دارد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هجمه هایی که به حوزه پزشکی می شود، گفت: بیشترین پرداخت مالیات پزشکان مربوط به کردستان است که مالیات پزشکان در بخش خصوصی ۱۰ درصد و در بخش پزشکان دانشگاهی ودولتی ۳۵ درصد است.

یوسفی نژاد تاکید کرد: طبق قانون شورای نگهبان موضوع اجبار پزشکان به کارت خوان با قانون تطابق ندارد.

او بومی گزینی را ظلم به دانش آموزان دانست و افزود: این قانون باید توسط مجلس تغییر کند و راه گذر از این موضوع افزایش تعداد رشته ها است.

یوسفی نژاد با بیان اینکه در کشور ما متاسفانه حمایت از بخش پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی ضعیف است، اضافه کرد: مرکز تحقیقات گوارش و کبد استان در دست تصویب نهایی قرار گرفت تا بتوان از طریق افتتاح این مرکز برنامه جامعی را برای کاهش بروز سرطان در استان اجرا کنیم.

او اصلاح فرهنگ رفتار تغذیه ای را از بهترین راه کار های کاهش سرطان عنوان کرد و گفت: راه اندازی مرکز تحقیقات باعث کاهش آمار سرطان ها، جذب نیروهای جدید و ردیف مستقل بودجه ای می شود.

یوسفی نژاد اضافه کرد: خوشبختانه با حضور خیرین حوزه سرطان، بخش دیالیز جدید طی دو سال آتی در کردستان راه‌اندازی می‌شود.

وی با بیان اینکه در شش سال اخیر خیرین استان ۱۳ میلیارد تومان در حوزه سلامت سرمایه‌گذاری کرده‌اند، گفت: از اصحاب رسانه درخواست می کنیم نسبت به تشویق خیرین جهت حضور در بخش سلامت و درمان اهتمام ورزند.

نخستین پیوند کلیه تا پایان سال در کردستان انجام می شود

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان خاطر نشان کرد: تا پایان سال نخستین پیوند کلیه در استان انجام شود و پیوند قرنیه و مغز استخوان نیز در اهداف این دانشگاه قرار دارد.

یوسفی نژاد با اشاره به اینکه از مهر ماه سال جاری دانشگاه علوم پزشکی تلاش می کند دانشجویان خارجی و بین‌الملل جذب کند، اضافه کرد: فرایند های ارزیابی ۲۰ دانشجوی پزشکی از اقلیم کردستان عراق انجام شده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تفاهم‌نامه‌های همکاری با دانشگاه‌های خارجی نیز منعقد شده است، تصریح کرد: خوشبختانه بخش بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی استان فعال شده و در حوزه‌های مختلف تحقیقاتی و علمی و دیگر مقوله‌های مرتبط ورود کرده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در مورد شاخص های سزارین گفت: در ۴ ماهه ابتدای سال جاری شاخص سزارین از ۳۲.۶ به ۳۲.۴ رسیده است.

یوسفی نژاد با اشاره به اجرای ۵۲ پروژه در حوزه بهداشت گفت: مرکز جامع سلامت و خانه‌های بهداشت روستاهای استان و همچنین طبقه دوم خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی با ظرفیت ۱۰۰ نفر نیز در دست بهره‌برداری است.

بیش از یک سوم تماس های اورژانس، مزاحمت تلفنی است

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان بیش از یک سوم تماس های اورژانس را مزاحمت های تلفنی عنوان کرد و افزود: در این زمینه نیاز به کار فرهنگی از سوی رسانه هاست.

یوسفی نژاد یادآور شد: دو دستگاه آمبولانس انکوباتوردار که شرایط رحم مادر در آن فعال است، برای نوزادان دارای شرایط اعزامی در استان تأمین شده است.

او گفت: یک دستگاه اتوبوس آمبولانس در بخش اورژانس در سنندج وجود دارد و یک دستگاه دیگر نیز برای تصادف های زنجیره ای به سقز منتقل شده است.

یوسفی نژاد با اشاره به اینکه ۳۴ پایگاه سلامت حاشیه ای افتتاح شد، افزود: ۴ پایگاه در شهرهای ۲۰ تا ۵۰ هزار نفری استان تا پایان اسفند امسال راه‌اندازی می‌شود.

یوسفی‌نژاد با اعلام اینکه یکی از معضلات سطح شهر سنندج، نوبت‌گیری متخصصین حاضر در کلینیک‌های بیمارستانی است، یاد آور شد: در رشته‌های تخصصی ریه، روماتولوژی و غدد با محدودیت نیرو متخصص روبرو هستیم که این امر اخذ نوبت را با محدودیت‌هایی مواجه کرده است.

کد خبر 146781

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha