بیشترین میزان مرگ و میر سوانح رانندگی شهریور اتفاق می افتد

سرویس ایلام - مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده‌ای در ایران که از سال 85 تا 95 روند نزولی داشت، از سال 96 در حال افزایش است و در این میان کشته‌های شهریور بیشتر از سایر ماه‌های سال است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس و طبق آخرین آمار منتشره فوتی‌های تصادفات در ایران، جاده های استان های فارس و تهران رکورددار مرگ در تصادف بودند و ایلام کمترین آمار را داشت. سال 97 در استان وسیع فارس 1357 ایرانی در هنگام حرکت خودرو جان خود را از دست دادند و 1319 نفر در استان تهران در تصادف رانندگی به دیار باقی شتافتند. تعداد فوتی های استان کوچک ایلام در این سال 147 نفر بود و کمترین میزان تلفات را داشت.

شهریور، ماه مرگ در جاده

از نظر زمانی در تمام سال های گذشته شهریور در تمام استان ها رکورددار تعداد تلفات رانندگی بوده است. سال گذشته 1863 نفر در این ماه قربانی تصادفات رانندگی شدند و پس از آن تیر با 1669 نفر دررده دوم بود. البته دی و بهمن که در فصل سرد زمستان تعداد مسافرت ها و ترددهای بین شهری در جاده های بارانی، سرد، برفگیر و کوهستانی کم می شود و دانش آموزان نیز مشغول و درس و مشق هستند کمترین میزان تصادف و مرگ را در اختیار دارند.

به عنوان مثال در دی ماه 97 کل فوتی های تصادفات جاده ای در کشور بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی 1160 نفر یعنی روزی 38 نفر بود در حالی که در شهریور روزانه حدود 60 نفر در این حوادث جان باختند و بیشترین رکورد آن در این سال 19 شهریور با 90 کشته بود. روزهای 16 و 26 شهریور نیز با 79 کشته در رده های بعدی بودند در 13 فروردین 97 نیز تعداد کشته های حوادث رانندگی 78 نفر بود.

زنگ خطر در جایی به صدا در می آید که بدانیم طبق گزارش سازمان پزشکی قانونی بیشترین تلفات رانندگی مربوط به مسیرهای برون شهری است و در سال 97 حدود 64.2 درصد کشته های تصادفات مربوط به جاده های برون شهری بوده است و اغلب شامل قربانیانی است که در حال سفر و گردش خانوادگی هستند.

قانون بر زمین مانده

در قانون برنامه توسعه پنجم آمده بود که دولت موظف است هر سال 10 درصد از میزان تصادفات و تلفات رانندگی را طی سال های 91 تا 95 کم کند که محقق نشد این الزام قانونی در برنامه توسعه ششم نیز تکرار شد، به موجب این قانون دولت مکلف است اقدامات و ساز و کار لازم برای کاهش تلفات حوادث رانندگی را با تاکید بر تجهیز و تقویت پلیس راهنمایی و رانندگی، ارتقاء کیفیت ایمنی وسایل نقلیه، تقویت و تکمیل شبکه‌های امدادرسانی و فوریت‌های پزشکی، اصلاح نقاط حادثه خیز جاده‌ای و توسعه فرهنگ صحیح ترافیکی فراهم کند به نحوی که تلفات حوادث رانندگی نسبت به تعداد 10هزار دستگاه خودرو تا پایان اجرای قانون برنامه 31 درصد کاهش یابد.

*افشین شاعری

کد خبر 146789

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha