ازدواج زودهنگام را کنترل کنید

سرویس آذربایجان غربی- دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک گفت: باید مسئولان، مدیران فرهنگی و علما برنامه‌ریزی دقیقی برای کنترل ازدواج زودهنگام داشته باشند تا فرهنگ‌سازی در این خصوص صورت گیرد.

به گزارش کردپرس، به نقل از استاندار آذربایجان غربی؛ محمود عباسی امروز در نهمین کنفرانس تخصصی حقوق کودک کشور که در ارومیه برگزار شد، گفت: برخورد با ازدواج زودهنگام یک امر قانونی و مهم است و امسال به عنوان سال تحول حوزه حقوق کودک نامگذاری شده و کودکان به دلیل اینکه امکان دفاع از خود را ندارند، بیشتر نیازمند حمایت هستند.

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری ادامه داد: سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر حقوق کودکان وظیفه کنوانسیون حقوق کودک است و راهکارهای حل مشکلات را باید مدیران دستگاه‌های اجرایی اعمال کنند.
وی با اشاره به اینکه ایران از سال ١٣٧٢ به کنوانسیون حقوق کودک پیوسته گفت: این کنوانسیون مورد تایید شورای نگهبان نیز قرار گرفته است و وزارت امور خارجه از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۸ به نمایندگی از دولت، امور مربوط به اجرای مفاد کنوانسیون را نظارت و گزارش‌های ادواری را تنظیم و ارسال می‌کرد.
عباسی اضافه کرد: وزارت دادگستری هم از دی‌ماه ۱۳۷۷ با مصوبه دولت به عنوان مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک، تعیین شد و کار خود را در این حوزه آغاز کرد. با تصویب آیین نامه مرجع، شورای هماهنگی متشکل از نهادهای دولتی و غیردولتی مرتبط تشکیل شد و دبیرخانه مرجع شکل گرفت.

تاکید بر تهیه و تصویب قانون جامع حمایت از حقوق کودک

محمدمهدی شهریاری گفت: برای انجام کار اصولی و اساسی در خصوص حقوق کودکان اول باید پیشگیری های لازم بخصوص در مباحث اقتصادی انجام شود و لازم است اعتبارات خاصی برای این مسئله به دستگاه‌های اجرایی تخصیص یابد تا حمایت از کودکان به درستی انجام شود.

وی افزود: توجه به مسائل اقتصادی و رفاه خانواده ها بنیان خانواده را محکم تر می کند و زمینه‌ساز کنترل آسیب‌های حوزه کودکان است. از سوی دیگر حقوق کودکان و توجه به آن وظیفه دولت است و باید حمایت‌های اجتماعی و پیشگیری لازم در این خصوص اعمال شود.

استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: دین مبین اسلام ارزش کودکان را نه تنها در جامعه افزایش داده بلکه تامین خوراک مناسب، حق تحصیل، حق تفریح و بازی ، تامین بهداشت روانی کودک، پرهیز از اعمال خشونت جسمی و روحی نسبت به کودک را نیز مورد تاکید و سفارش قرار داده اشت.

وی ادامه داد: حمایت از کودک ابعاد مختلف حقوقی و اجتماعی دارد؛ در این راستا مهمترین موضوعی که ضروری است مورد توجه قرار گیرد قانون گذاری و سیاست گذاری در زمینه های حمایتی است چرا که متاسفانه با وجود، الحاق این کنوانسیون و قوانین حمایت از حقوق کودکان ولی هنوز قانون جامع حمایت از حقوق کودک که مجلس تصویب کند وجود ندارد و در زمینه زیرساخت ها نیز مشکل اساسی وجود دارد.

شهریاری با اشاره به اینکه آذربایجان ‌غربی از نظر کودک آزاری جزو استان‌های پاک کشور است، گفت: این استان در راستای شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل و نیازمند اقدامات خوبی را انجام داده و توجه ویژه‌ای را هم به کودکان مرزی داشته است.

پدیده کودکان فاقد مدارک هویتی، چالش مناطق مرزی و حاشیه نشین

در ادامه پریسا علیلو مدیرکل بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی گفت: کودکان نیروی محرکه توسعه کشور و سرمایه اجتماعی و انسانی هستند و آینده کشور وابسته به پرورش و حفظ دستاوردهای ارزشمند اخلاقی آن ملت در چارچوب تربیت نسل های توانمند و تربیت درست کودکان است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: بنا بر آموزه‌های اسلامی بیشترین حقوق کودکان بر عهده والدین است و در این راستا تحکیم و سامت بنیان خانواده برای حفاظت از حقوق کودکان در اولویت قرار دارد.

مدیرکل بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی تاکید کرد: یکی از معضلات و چالش های مناطق مرزی و حاشیه نشین، پدیده کودکان فاقد اسناد و مدارک هویتی ناشی از ازدواج های زنان با اتباع بیگانه است.

علیلو اظهار داشت: لذا محرومیت این کودکان از امکانات دولتی و عمومی به هیچ وجه در راستای آموزه های اخلاقی ما و محتوای قانونی قانون اساسی و کنوانسیون حقوق کودک و سایر اسناد نیست و این محرومیت از حضور و استفاده فضاهای آموزشی و تحصیل از مهم ترین آسیب های بی هویتی در استان به شمار می رود.

به گزارش کردپرس، امروز نهمین کنفرانس تخصصی حقوق کودک با حضور معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری و صاحب نظران استانی در سالن شهید عطایی استانداری آذربایجان‌غربی برگزار شد.

کد خبر 146826

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha