مرکز تخصصی  هوش آزما رونمایی شد/ هشدار رییس دانشگاه کردستان در خصوص گرایش دانش آموزان به رشته تجربی

سرویس کردستان- مراسم رونمایی از مرکز تخصصی سنجش، تحلیل و پرورش هوش و استعداد در پارک علم و فناوری استان کردستان برگزار شد.

به گزارش کُرد پرس، این مرکز تخصصی با مدیریت دکتر نریمان عبدی، از متخصصان خوش استعداد کشورمان در استان کردستان پایه گذاری و راه اندازی شده است و قرار است بر اساس آخرین متدهای علمی و روانشناختی امکانی برای شناسایی و هدایت استعدادها در رده های سنی مختلف ایجاد کند.

در آغاز این مراسم، خالد سعیدی، رییس پارک علم و فناوری کردستان ضمن تاکید بر ضرورت راه اندازی چنین مرکز تخصصی در کشور از اینکه این اقدام از استان کردستان کردستان آغاز شده است، ابراز خشنودی کرد و گفت: خوشحالیم که امروز شاهد رونمایی از یک کار ارزشمند هستیم که به وسیله یکی از همشهریان ما با تلاش های فراوان به نتیجه رسیده است.

سعیدی گفت: رسالت پارک علم و فناوری جمع آوری افراد توانمند و ایجاد هم افزایی و تلاش در زمینه توسعه است. نیروی انسانی فاکتور اساسی و مهم در توسعه است و استان کردستان در این زمینه جایگاه مطلوبی در کشور دارد اما گاها به دلیل عدم شناخت؛ استعدادهایی که وجود دارد به بهره برداری نمی رسد و امیدواریم این دست اقدامات که امروز شاهد رونمایی از آن هستیم بتواند، در این زمینه کارساز باشد.

وی با اشاره به اینکه گسترش و تقویت پارک علم و فناوری اهمیت بسیار زیادی دارد، افزود: مجموعه نیروی انسانی جوان فعال در استان یک ظرفیت بسیار قوی است که گسترش پارک علم و فناوری می تواند با استفاده از این نیروی جوان برای هر مسئله ای در حوزه های مختلف مانند کسب و کار و شغلی و.. راه حل ارایه کند.

سعیدی با اشاره به ضرورت گسترش ارتباط میان پارک علم و فناوری و دانشگاه گفت: خوشبختانه در حال حاضر این ارتباط در سطح مناسبی در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه مجموعه پارک علم و فناوری در کردستان رشد مناسبی داشته اما همچنان این وضعیت در شان استان نیست، گفت: امیدواریم حمایت هایی که همه دستگاه ها به نوعی تاکنون از این مجموعه داشته اند ادامه یابد. ما در زمانی قرار داریم که مجموعه نظام به فعالیت های نوآورانه اهمیت می دهد و ما نباید جا بمانیم. رسالت ما همین است که به جوانان کمک کنیم.

گرایش خطرناک به علوم تجربی

رحمت صادقی، رییس دانشگاه کردستان هم در این مراسم با بیان اینکه راه اندازی چنین مراکزی برای هدایت و استعداد یابی دانش آموزان و نوجونان و ... یک ضرورت مهم است، گفت: متاسفانه در حال حاضر ما شاهد یک گرایش عجیب به رشته تجربی هستیم به طوری که تعداد داوطلبان کنکور تجربی برابر با همه داوطلبان سایر رشته های دیگر است.

وی با هشدار نسبت به این وضعیت گفت: در جامعه متاسفانه آگاهی های کافی در خصوص استعداد و راه های استعداد یابی وجود ندارد و سنجش استعداد کار حساسی است و دست اندارکاران این مرکز تخصصی باید به این حساسیت ها به شدت توجه داشته باشند. صادقی افزود: در حال حاضر شاهد فشارهای زیادی از سوی والدین برای ورود دانش آموزان به رشته تجربی هستیم و همه هم می خواهند در رشته های پزشکی در دانشگاه ها پذیرش شوند در حالی که هیچ توجیه استعدادیابی پشت این فشارها وجود ندارد.

رییس دانشگاه کردستان، با بیان اینکه این مرکز تخصصی اگر این کار را به نحو مناسبی انجام دهد می تواند بازار کار داشته باشد و از سوی دیگر این کار یک نیاز بسیار حیاتی برای کشور هم هست، افزود: در اسناد بالادستی هم به صورت جدی به مسئله استعداد یابی توجه شده است اما در عمل هنوز در این زمینه اقدامات مناسب انجام نشده است.

دغدغه استعداد یابی

دکتر نریمان عبدی، مدیر شرکت هوش آزما هم نیز در این مراسم با اشاره به اینکه استعداد یابی یکی از نیازهای ضروری برای هدایت درست در مسیر زندگی است، به تجربه خود در آزمون و خطا برای استعدادیابی فرزندانش اشاره کرد و گفت: با توجه به سابقه طولانی خودم در حوزه معلمی و تدریس این یک دغدغه جدی برای من بود و در نهایت با آشنایی با دکتر گلستان هاشمی و یک کار تحقیقاتی جرقه راه اندازی این مرکز تخصصی بر اساس آخرین متدهای رانشناختی و بومی سازی آن زده شد.

وی گفت: هوش آزما، سامانه سنجش و تحلیل هوش و استعداد استانداردی است که بر اساس معیارهای بین المللی بومی سازی شده و دارای روایی و پایایی مورد تایید است که به عنوان اولین سامانه جامع کشور در زمینه سنجش و تحلیل و پرورش هوش و استعداد با بهره مندی از بهترین و موفق ترین افراد در پارک علم و فناوری کردستان ثبت و ارایه شده است.

وی افزود: این سامانه می تواند بر اساس الگوریتمی هوشمند و تحلیلی جامع، وضعیتی کامل از هوش و استعداد و نیز توانایی و مهارت های افراد ارایه کند و راهنمای مناسبی برای انتخاب رشته تحصیلی و شغل متناسب با هوش استعداد و نیز توانایی های افراد خواهد بود.

عبدی افزود: هوش آزما با عنایت به نیاز جامعه امروز، رسالت خود را در ایجاد نگرشی درست به مقوله هوش و استعداد و هدایت صحیح افراد جامعه علی الخصوص کودکان و نوجوانان به سوی موفقیت در راستای توانمندی های خویش قرار داده است.

مدیر هوش آزما، توجه دادن جامعه به اهمیت هوش و استعداد در زندگی، سنجش و تحلیل هوش و استعداد افراد بر اساس آخرین یافته های روانسنجی و روانشناسی بین المللی بومی سازی شده در ایران، ایجاد بستری پویا برای شناخت افراد از خود و فرزندانشان، هدایت صحیح کودکان و نوجوانان بر اساس نتایج و تحلیل آزمون به رشته های تحصیلی متناسب با هوش و استعدادشان، هدایت صحیح افراد به شغل مناسب بر اساس تحلیلی روانشناختی از هوش و استعداد آنها و پرورش هوش و استعداد کودکان و نوجوانان به منظور ارتقاء و بهره مندی از توانایی خویش را از جمله اهداف این سامانه برشمرد.

کد خبر 146904

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha