انگلیس؛ واسطه جدید برای برقراری آشتی میان کردهای سوریه

سرویس جهان- بعد از این که هیئت های آمریکایی و فرانسوی نتوانستند طیف های مختلف کردی در سوریه را به هم نزدیک کنند، انگلیس با هماهنگی با آمریکا، متحد اصلی کردها در سوریه دست به کار شده است.

به گزارش کردپرس، هیئت هایی از فرانسه و آمریکا در ماه های گذشته برای برقراری آشتی میان دو طیف کردی در سوریه به نام حزب دموکراتیک کردسوریه، حزب حاکم در مناطق تحت کنترل کردها و شورای میهنی کرد سوریه، طیف نزدیک به حزب دموکرات کردستان عراق و مسعود بارزانی تلاش کردند. آمریکاییها و فرانسوی ها برای نزدیک کردن دیدگاه های آنها به هم و نیز متحد کردن این دو طیف دست به کار شدند اما ماه گذشته نشریه الکترونیکی المانیتور از عدم موفقیت آمریکا و فرانسه در این اقدام خبر داد.

این نشریه آمریکایی از اعزام یک هیئت از انگلیس برای برقراری آشتی میان این دو طیف کردی به سوریه خبر داده است. همچنین اشاره شده که سفر این هیئت انگلیسی به شمال شرق سوریه با هماهنگی آمریکا صورت گرفته است.

یک منبع به این نشریه گفته است که در راس این هیئت امیلی مالتمن، رییس دفتر سوریه دولت انگلیس و کارلا توماس، بخش توسعه سازمانها در وزارت خارجه انگلیس حضور داشته اند. این هیئت سه ملاقات با مقامات شورای میهنی کرد سوریه یا طیف اپوزیسیون کردی در سوریه و مقامات اداره خودگردان شمال سوریه به رهبری حزب اتحاد دموکراتیک ملاقات داشته اند.

اما این منبع اشاره کرده است که هدف هیئت انگلیسی از سفر به شمال سوریه برقراری مذاکرات میان دو طیف کردی نبوده است این رسانه های کردی بودند که درباره اهداف این سفر مبالغه کردند. وی به نقل از دیپلمات های انگلیسی گفته است که انگلیس قصد ندارد جای فرانسه را در اقدامات برای آشتی دادن کردها بگیرد بلکه فقط برای گوش دادن به حرف های طرفین به سوریه آمده است.

این منبع همچنین گفته است هیئت انگلیسی هیچ پیشنهاد و یا دیدگاهی برای حل مسائل سوریه نه در سطح ملی این کشور و نه در ارتباط با تقابل میان کردها ارائه نکرده است. اما این مسئله هم مطرح شده که این سفر ممکن است اهداف پشت پرده هم داشته باشد.

دو کشور انگلیس و فرانسه که اخیرا با درخواست آمریکا برای افزایش نیروهای خود در مناطق تحت کنترل کردها به میزان 10 تا 15 درصد موافقت کرده اند تنها کشورهایی هستند که به همراه آمریکا در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه نیرو مستقر کرده اند.

المانتیور درباره محتوای دیدارهای هیئت انگلیسی با طیف های کردی در سوریه نوشته است که در این ملاقاتها درباره آینده منطقه امن شمال سوریه و انتظارات و نیز خوانش آنها درباره آینده سوریه و کردها بحث صورت گرفته است. طرفین کرد که با هیئت انگلیسی دیدار داشته اند این دیدارها را دوستانه خوانده اند.

عمران منصور، فعال مدنی و نویسنده در پاریس، با اشاره به این که طیف های کردی در سوریه در سال های 2012 و 2014 دیدارهای رو در رو آن هم در زمان صدارت مسعود بارزانی بر ریاست اقلیم کردستان داشتند و دو توافق نامه موسوم به توافقنامه های اربیل و دهوک امضا کردند اما نتیجه ای نداشته، از این که فرانسه و انگلیس بتوانند اختلافات میان حزب اتحاد دموکراتیک سورریه و شورای میهنی کرد سوریه را حل کنند ابراز تردید کرده اند. این دو جریان کردی بر سر چگونگی اداره منطقه تحت کنترل کردها و نیز آینده سیاسی آن با هم اختلاف نظر دارند.

اکرم حسین، فعال سیاسی مستقل کرد بر این باور است که اعضای ائتلاف مبارزه با داعش در سوریه از جمله انگلیس و فرانسه، قصد آشتی دادن کردها را ندارند بلکه در راستای تلاش برای ایجاد ثبات و حفظ آن در شمال شرق سوریه همه طیف ها را وارد نهاد اداره کننده این منطقه کنند و خطر محقق شدن تهدید ترکیه نسبت به تصرف این مناطق را از میان بردارند.

یکی از مقامات کرد وابسته به حزب اتحاد دموکراتیک هم به المانیتور گفته است ائتلاف بین المللی زیاد رغبتی برای برقراری آشتی میان کردهای سوریه ندارد زیرا اگر بر این امر تمایل داشته باشد می تواند با مجبور کردن رهبران کرد طیف های مختلف کردی در سوریه، به این مهم دست پیدا کند اما آنها رغبت چندانی برای این کار ندارند.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 147049

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha