گفت‌وگوی بغداد و اربیل درباره تولید و صادرات نفت به مراحل پیشرفته رسیده است

سرویس عراق و اقلیم کردستان - وزیر نفت عراق تاکید کرد که گفت و گوهای جدی با اقلیم کردستان در رابطه با سازماندهی تولید و صادرات نفت اقلیم و هماهنگی آن با دولت فدرال به مراحل پیشرفته رسیده است.

به گزارش کردپرس به نقل از پایگاه خبری السومریه نیوز، ثامر الغضبان، وزير نفت و معاون نخست وزیر عراق در امور انرژی بعد از ظهر یک شنبه با صدور بیانیه ای پیش از سفر به امارات برای شرکت در نشست کمیته وزارتی نظارت بر توافق میان اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (OPEC) و دیگر کشورهای تولیدکننده هم پیمان این سازمان برای کاهش تولید نفت موسوم به "اوپک+" در اواخر هفته آینده، خاطر نشان ساخت که کشورش به این توافق پایبند است و به زودی بدان عمل خواهد کرد.

در بیانیه الغضبان در این باره آمده است: مجموع تولید نفت عراق طی روزهای آینده کمتر از میزان تولید آن در ماه های گذشته خواهد بود چرا که به دلیل فصل تابستان و افزایش مصرف محلی برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه های تولید برق، ناچار بودیم سقف تولید را بالا ببریم.

الغضبان در ادامه این بیانیه آورده است: عراق از همین روزها و به ویژه در ماه اکتبر آینده شروع به کاهش تولید مورد توافق در ژانویه سال 2018 خواهد کرد جایی که کار نگهداری و تعمیر پالایشگاه ها آغاز می شود و علاوه بر آن نیز کاهش مصرف محلی به دلیل کاهش دمای هوا نیز باعث کاهش مصرف نفت خام برای تولید برق خواهد شد.

وزیر نفت عراق در رابطه با اختلافات نفتی دولت فدرال کشورش با اقلیم کردستان نیز تاکید کرد: گفت و گوهای جدی میان دولت فدرال و دولت اقلیم درباره سازماندهی تولید و صادرات نفت در اقلیم با هماهنگی دولت فدرال در جریان است و به مراحل پیشرفته ای رسیده است.

الغضبان ضمن ابراز امیدواری نسبت به این بغداد و اربیل به سیاست ها و طرح های یکپارچه درباره نفت دست یابند، افزود: باید شرکت بازاریابی نفت عراق (سومو) نقش بزرگی در رابطه با فرآیند سازماندهی صادرات داشته باشد به گونه ای که به افزایش درآمدهای مالی منجر شود و همین مسئله نیز به ما کمک خواهد کرد تا عراق به سهمیه خود بر اساس آن چه در توافق کشورهای عضو اوپک و خارج از آن مورد موافقت قرار گرفته، پایبند باشد.

این در حالی است که وزیر نفت عراق پیشتر نیز اعلام کرده بود که بر اساس قانون بودجه فدرال این کشور برای سال مالی 2019، دولت اقلیم کردستان باید روزانه 250 هزار بشکه نفت استخراج شده از میادین اقلیم را تحویل شرکت دولتی سومو بدهد تا این شرکت آن را به فروش برساند و مبلغ به دست آمده را به خزانه دولت فدرال واریز کند با این حال تاکنون چنین چیزی اتفاق نیفتاده و حتی یک بشکه نفت نیز تحویل داده نشده است.

الغضبان در این باره همچنین تاکید کرده بود که میزان نفت صادر شده از سوی اقلیم کردستان بخشی از آن 4 میلیون و 500 هزار بشکه ای محسوب می شود که در توافق اوپک+ به عنوان سهم روزانه تولید نفت عراق تعیین شده و با توجه به این که اقلیم روزانه 500 هزار بشکه نفت را تولید و صادر می کند، دولت فدرال مجبور است برای پایبندی به توافق مذکور، میزان صادرات نفت خود را کاهش دهد و در نتیجه درآمد حاصل از آن کاهش می یابد در حالی که هیچ مبلغی از درآمد حاصل از فروش نفت اربیل نیز در اختیار بغداد قرار نمی گیرد.

کد خبر 147225

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha