به گزارش کردپرس، روزنامه نشنال امارات در گزارشی به حملات مشکوک ماههای گذشته در مناطق تحت کنترل کردها در شمال سوریه پرداخته که به گمان نویسنده آن، نمی توان همه این حملات را به داعش که ضربه سختی در این مناطق خورده نسبت داد.
کردها که این مناطق را تحت کنترل خود دارند هدف از این حملات را ایجاد تنش های قومی در این مناطق دانسته اند.
ریبار گولو، از مقامات نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها به نشنال گفته است که هدف از این حملات ایجاد مناقشه و تنش میان کردها، ارمنی ها و اعراب است. مقامات نیروهای دموکراتیک سوریه این حملات را به سازمان های اطلاعاتی ترکیه نسبت می دهند چرا که به نظر آنها، ترکیه قصد ایجاد تنش و شورش علیه کردها را در این مناطق دارد.
به نوشته نشنال، یگ گروه مرموز ضد کردی که اخیرا مسئولیت برخی حملات را بر عهده گرفته در این مناطق ظهور پیدا کرده است.
در این گزارش همچنین اشاره شده که کردها برخی قبایل عرب را در دیرالزور و رقه به حاشیه رانده و حاضر نیستند قدرت را با آنها تقسیم کنند. برخی از این قبایل همچنان به دولت سوریه وفادار هستند.
گولو و برخی دیگر از مقامات نیروهای دموکراتیک سوریه، ترکیه و به نسبت کمتر دولت مرکزی را عامل حملاتی دانسته اند که داعش مسئولیت آنها را بر عهده نمی گیرد.
گولو می گوید علاوه بر داعش، ترکیه و وابستگان به دولت این حملات را انجام می دهند. آخرین حمله ای که داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، بمبگذاری در قامیشلو بود که روز 18 آگوست گذشته اتفاق افتاد. این روزنامه می نویسد ترکیه شبکه ای از حامیان خود را در شمال سوریه ایجاد کرده است که برخی از آنها مانند ارتش ازاد سوریه وارد درگیری با نیروهای کرد شده و در اوایل سال 2018 با کمک ارتش ترکیه، نیروهای کرد را از منطقه کردنشین عفرین در شمال غرب سوریه بیرون راندند.
این مقام نیروهای دموکراتیک سوریه اذعان می کند که همه در شمال سوریه از کردها حمایت نمی کنند و ترکیه و هواداران آن از ایجاد منطقه خودمختار کردی در شمال سوریه هراس دارند. بنابراین آنها به هر ابزاری برای ضربه زدن به کردها استفاده می کنند.
این گزارش در ادامه به برخی حملات گروهی به نام حرکه احرار الشاب اشاره می کند که افراد این گروه نیروهای کرد را هدف قرار داده و با انتشار اجساد آنها در شبکه هایی مانند تلگرام و فیس بوک از تلاش برای ضربه زدن به گروه های نزدیک به پ.ک.ک در سوریه می نویسند به همین دلیل احتمال داده می شود که این گروه به ترکیه نزدیک باشد.
مرکز اطلاعات روژاوا یا مناطق کردنشین سوریه که دفتر آن در قامیشلو قرار دارد، می گوید شواهد دقیقی پیرامون ارتباط داشتن این گروه با ترکیه وجود ندارد. اما توماس مک کلیر، محقق وابسته به این مرکز به روزنامه نشنال گفته است که حضور این گروه در شبکه های اجتماعی و آگاهی آنها از عملیات های ترکیه در شمال شرق سوریه احتمال دست داشتن سرویس جاسوسی ترکیه را بیشتر کرده است.
این مرکز همچنین حمایت این گروه از عملیات های نظامی ترکیه علیه کردها بویژه در عفرین را نشانه هایی از احتمال حمایت ترکیه از این گروه می داند.
اما عمر اوزچلیک در مرکز مطالعات سیاسی سِتا وابسته به دولت ترکیه، متهم شدن ترکیه از سوی کردها را فرافکنی کردها دانسته و به این روزنامه گفته است که نیروهای کرد سوریه در اداره منطقه و به دست آوردن دل همه گروه های قومی ناتوان بوده و اکنون دیگران را عامل ناتوانی خود می دانند.
جاشوا لاندیس، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه اوکلاهما، درباره متهم شدن ترکیه و دمشق به خرابکاری در مناطق تحت کنترل کرده می گوید متهم شدن این دو دولت از سوی کردها طبیعی است زیرا هر دو از مخالفان کردها به شمار می روند اما نباید فراموش کرد که هسته های مخفی داعش در سوریه همچنان فعال بوده و حملات جسته و گریخته زیادی انجام می دهند. درست است که ترکیه تهدیدی برای کردها و نیروهای دموکراتیک سوریه محسوب می شود اما داعش همچنان در شمال سوریه فعال است.
مصطفی بالی، مسئول رسانه ای نیروهای دموکراتیک سوریه درباره پاسخ این نیرو به حملات چند ماه گذشته در مناطق تحت کنترل این گروه به روزنامه نشنال امارات گفته است که « پاسخ ما این است که ما یک نیروی نظامی هستیم و به صورت شبانه روزی تلاش می کنیم و برخی از حملات را هم خنثی کرده ایم.
فارغ از این که چه کسی مسئول حملات جسته و گریخته در مناطق تحت کنترل کردها و نیروهای دموکراتیک سوریه در شمال شرق سوریه است، این حملات چالشی در برابر این نیروها برای حفظ ثبات این مناطق بعد از سقوط خلافت داعش در بهار گذشته است.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما