به گزارش خبرنگار کردپرس، امروز دسته دسته مردم از بزرگ و کوچک، زن و مرد، پیر و جوان، برای شرکت در عزاداری سید و سالار شهیدان، به سمت مسیرهای عبور دسته جات هیات های عزاداری می روند، تا با حضور خود عشق و ارادتشان را به امام حسین (ع) و یاران باوفایش ابراز کنند.
همه جا صوت یا حسین (ع)، طنین انداز است. صدای طبل، نوحه، سینه زنی و زنجیر زنی در گوشه و کنار به گوش می رسد و در این شور عشق حسینی، عزاداران در تلاشند تا سنت های خوبی را که از گذشته به یادگار مانده و انتقال دهنده پیام عاشورایی و ندای حسینی است، به کودکان و جوانان انتقال دهند.
در روزهای عزاداری محرم هنوز می شود در محله های قدیمی شهر و تکایا و هیات های قدیمی، عزاداری های خاص و ناب کرمانشاه را دید. نوحه های قدیمی و با محتوا، دهل و سرنایی که «چمری» می زنند، آدم های قدیمی، پرچم هایی که ده ها بار در تا سوعا و عاشورا برافراشته شده اند، دیگ های مسی بزرگ و آشپزهایی که صدها بار قیمه نذری پخته اند.
تکیه معاون الملک، باغ هزار کاشی کرمانشاه، که از آثار تاریخی مذهبی استان است و در فهرست آثار ملی ثبت شده است، عموماً میزبان هیات های قدیمی شهر می شود.
نوحه خوان سالخورده، اشعار دلنشینی را به زبان کردی و گاهی گویش کرمانشاهی می خواند و عزادارها در کمال ادب و احترام در سکوت سینه می زنند.
برخی دسته های عزاداری در کرمانشاه، به سمت تکیه معاون الملک حرکت می کنند، برخی به باغ فردوس و مزار شهدا می روند، تعدادی در شهر می چرخند و از چهار راه جوانشیر، چهار راه مدرس و... می گذرند.
امسال نیز مانند سال های گذشته عزاداری های عاشورا با شور و عشق فراوانی در کرمانشاه و دیگر شهرهای استان برگزار شد و پس از اذان ظهر با اقامه نماز ظهر عاشورا در صدها نقطه شهر کرمانشاه، مردم با امام حسین(ع) و آرامان هایش بیعتی دوباره کردند.
نظر شما