به گزارش کُرد پرس،دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سهشنبه شب در پیامی توئیتری اعلام کرد که بولتون مشاور امنیت ملی خود را از کار برکنار کرده است.
ترامپ در این توییت نوشت که شب گذشته به بولتون اطلاع داده است که دیگر نیازی به حضور او در کاخ سفید نیست.
رییس جمهوری آمریکا تاکید کرد: من و برخی دیگر از اعضای دولت با برخی نظرات او به شدت مخالف بودیم. لذا از جان [بولتون] که استعفا کند و که امروز صبح تقدیم من شد.
رئیس جمهوری آمریکا گفت که هفته آینده جایگزین بولتون را معرفی خواهد کرد.
زمزمههای تضعیف موقعیت بولتون در کاخ سفید و احتمال اخراج او از زمانی که ترامپ در برخی مسائل امنیتی در حال عبور از نقش وی به عنوان مشاور عالی امنیت ملی در ایالات متحده بود، شدت گرفت.
واشنگتن پست این هفته گزارش داد در حالیکه دستیاران ارشد رئیس جمهوری در اوایل ماه جاری خود را برای شرکت در یک نشست در مورد آینده افغانستان آماده می کردند، یک مقام ارشد در لیست اصلی دعوت ها نبود: جان بولتون، مشاور امنیت ملی.
به نوشته واشنگتن پست، کنار گذاشتن بولتون پرسشهایی پیرامون میزان حقیقی نفوذ او در دولتی که به دنبال خروج نیرو از افغانستان، انعقاد یک توافق هسته ای بلندپروازانه با کره شمالی و نیز تعامل احتمالی با ایران است، مطرح کرده است.
به گفته مقامهای آمریکایی، بولتون مخالف این تلاشها است. یک مقام ارشد ایالات متحده گفت: اکنون مشاور امنیت ملی در سطوح مختلفی از تصمیم گیری ها دخالت داده نمی شود.
همچنین، شبکه تلویزیونی " سی ان ان" این هفته به نقل از شش منبع آگاه گزارش داد تنشهایی که از مدتها پیش میان مقامهای ارشد تیم امنیت ملی ترامپ ایجاد شده بود، حالا به خصومتی تمام عیار تبدیل شده، به طوری که میان کارکنان شورای امنیت ملی به ریاست بولتون و بقیه ارکان دولت آمریکا گسست ایجاد شده است.
سی. ان. ان در بهار امسال از اختلاف میان بولتون و پمپئو خبر داده بود اما این اختلافات اخیرا شدیدتر شده است. به گفته سه منبع مطلع، این دو مقام دولت ترامپ خارج از جلسات رسمی، به ندرت با هم صحبت میکنند، به گونهای که آنها چند هفته است که با یکدیگر صحبتی نداشتهاند. به همین دلیل، هماهنگی امور کلیدی میان کاخ سفید و وزارت خارجه به کارکنان دونپایه محول شده است.
علاوه بر این، میان بولتون و «مایک مولوانی» رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید نیز شکاف و اختلاف ایجاد شده است. مولونی در ماههای اخیر به دلیل اختلافات فکری و ایدئولوژیک درگیریهایی با بولتون داشته و سعی کرده است تا خود را از وی دور نگه دارد.
به گفته دیپلماتها و مقامهای دولت آمریکا، این شکاف داخلی نه تنها به سردرگمی درباره اولویتهای رئیس جمهوری در سیاست خارجی دامن زده بلکه برخی متحدان و کارشناسان را در مورد اینکه چه کسی سیاست خارجی ترامپ را هدایت میکند، سردرگم کرده است.
«تام رایت» پژوهشگر ارشد موسسه بروکینگز گفت: تیم امنیت ملی ترامپ ضعیفترین تیم دهههای اخیر و در آستانه فروپاشی کامل است. این در حالی است که رئیس جمهوری خیرهسر شده و تصمیمهای حیاتی را عجولانه اتخاذ میکند، بدون آنکه کوچکترین فکری درباره آنها کرده باشد.
بولتون یکی از ضلعهای تیمی بود که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران آن را تحت عنوان «تیم ب» به عنوان گروه جنگطلبی که جهان را ناامن کرده، معرفی کرده بود.
ظریف بارها در پیامهای توئیتری و در مصاحبههای خود با رسانههای مختلف به تشریح ماهیت این گروه و چگونگی به سایه رفتن صلح با حضور این افراد در صحنه سیاسی جهان پرداخته بود.
وزیر خارجه ایران ماه گذشته در یکی از پیامهای خود در توئیتری به ترامپ هشدار داد که بولتون به همراه بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی (دیگر عنصر گروه ب) ترامپ را برای از بین بردن برجام فریب دادهاند.
وی در این توییت افزود: «بولتون و نتانیاهو در سال ۲۰۰۵ با اصرار بر غنیسازی صفر، توافق پاریس میان ایران و سه کشور اروپایی را از بین بردند. نتیجه؟ ایران غنیسازی خود را تا سال ۲۰۱۲، صد برابر کرد.»
ظریف افزود: «اکنون آنها با همین توهم، دونالد ترامپ را برای از بین بردن برجام فریب دادهاند. تیم "بی" درس نگرفته است. ولی دنیا باید درس بگیرد.«
نظر شما