به گزارش خبرگزاری کردپرس، این تنگه در 50 کیلومتری جاده ایلام - درهشهر جایی در نزدیکی روستای کوهستانی چنارباشی قرار دارد. این روستا دارای 100 خانوار بوده و تا شهر ایلام حدود 45 کیلومتر فاصله دارد.
این تنگه یکی از پدیدههای زمینشناسی در استان ایلام و در غرب ایران است. تنگه رازیانه، دره باریک و ژرفی است که در منطقهای سرسبز واقع شده و درون آن رودی روان است و ظاهرا به دلیل رویش رازیانه های وحشی در نزدیکی آن به این نام معروف شده است.
تنگه رازیانه پديده بسيار جالبي براي مطالعه پژوهشگران علوم زمين شناسي و آب شناسي و زمين شناسي آبهاي زيرزميني (هيدروژئولوژي) مي باشد و به لحاظ داشتن شرايط اقليمي و ميكروكليماي خاص و موقعيت طبيعي منحصر بفرد خود مي تواند زيستگاه خوبي براي پرندگان مهاجر و بومي و خزندگان آن منطقه باشد. در صورت حفظ و حراست اين اثر بسيار جالب و طبيعي مي توان علاوه بر معرفي جاذبه هاي طبيعي و ارزشهاي علمي آن، زيستگاه و پناهگاه مهمي را نيز براي حيات وحش فراهم نمود.
75 هکتار از اراضی تنگه رازیانه در سال ۱۳۸۸ به عنوان اثر طبیعی- ملی معرفی شد و در همان سال این اثر در فهرست آثار طبیعی – ملی ایران قرار گرفت. این ثبت آن را در طبقه دوم سازمان بینالمللی IUCN قرار داده است.
ثبت این اثر موجب شد که علاوه بر ایجاد فرصت مناسب برای مطالعه پژوهشگران علوم زمینی، هیدرولوژی، محیط زیست و سایر رشته ها به زیستگاه مناسبی برای حیات وحش مبدل شود.
برای رسیدن به این منطقه، باید راه باستانی «بدره- آبهر» به روستای «پشته ارشت» و «بردبال چنارباشی» را در پیش بگیرید و در میان راه از کوهپایهها عبور کرده و بعد از عبور از روستای کلم به تنگه رازیانه برسید. آثار متعددی از دوران مختلف در این ناحیه مشاهده شده است.
نظر شما