آتش سوزی بیمارستان شاهین دژ زنگ خطر حوزه درمان آذربایجان غربی

سرویس آذربایجان غربی- آتش سوزی اخیر در بیمارستان شاهین دژ، چهارمین حادثه آتش سوزی بیمارستانی در آذربایجان غربی در طول 2 سال گذشته بوده و نشان می دهد ساختار قدیمی بیمارستان های استان، دیگر جوابگو نیستند.

به گزارش کردپرس، شنبه 30 شهریور ماه ساعت 1 بامداد انبار ملزومات در طبقه زیر زمین بیمارستان "شهید راثی" شاهین دژ طعمه حریق شد و به سبب دود غلیظ ناشی از آتش سوزی دربخش های بستری هرچه سریعتر بیماران بخش های حاضر در اورژانس به نقاط امن منتقل شدند.

بعد از یک ساعت از این حادثه آتش سوزی در انبار ملزومات بیمارستان شاهین دژ اوضاع بیمارستان به حالت عادی برگشت.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شاهین دژ هم اعلام کرد؛ خوشبختانه این آتش سوزی صدمات جانی در بر نداشته و علت حادثه در دست بررسی است.

آتش سوزی در بیمارستان های آذربایجان غربی پیشتر نیز اتفاق افتاده و در اثر این حوادث یک تن نیز جان سپرده است.

20 اردیبهشت ماه سال جاری، آتش سوزي در اتاق عمل بيمارستان شهداي تکاب اتفاق افتاد. این حادثه بر اثر آتش گرفتن تابلوهاي برق اتاق عمل بيمارستان روي داد كه با اعلان دستگاه هاي هشدار دهنده بلافاصله تيم واكنش سريع بيمارستان وارد عمل شدند و حادثه هيچ خسارت جاني دربرنداشت.

22 خرداد سال 96 نیز آتش سوزی بیمارستان عارفیان ارومیه را در بر گرفت. این آتش سوزی در محل آشپزخانه بیمارستان رخ داده بود و با رسیدن نیروهای اتش نشانی مهار آتش انجام شد و حادثه خسارت جانی نداشت.

مدیرعامل سازمان اتش نشانی شهرداری ارومیه در آن زمان علت آتش سوزی را حرارات بیش از اندازه اجاق گازها و دیگ های غذای بیمارستان دانست.

اما تجربه تلخ آتش سوزی در بیمارستان میاندوآب در 20 مهر سال 96 در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان فاطمه الزهرا این شهرستان سبب یک نفر و مصدوم شدن 7 نفر دیگر شد. این حادثه به دلیل اتصال سیم‌کشی و انفجار دستگاه تنفس مصنوعی کنار تخت بیماری که در این حادثه فوت کرد، اعلام شد.

درصد بالایی از بیمارستانهای آذربایجان غربی به دلیل فرسوده بودن و قدمت بالای 30 سال در بخش خدمات دهی کیفیت بسیار پایینی دارد و این خدمات جوابگوی نیاز استان نیستند.

هر چند آذربایجان غربی یکی از استان‌هایی است که پروژه های بیمارستانی زیادی دارد، اما روند احداث این بیمارستان های جدید به دلیل تامین اعتبار گاها با تاخیرهایی 20 تا 25 سال هم رو به رو می شوند.

در نقشه راه توسعه سلامت استان سیاست راه اندازی بیمارستان های جدید و جایگزین بیمارستان های قدیمی ترسیم شده است و بارها عنوان شده با احداث بیمارستان‌های ۶۴ تخت‌خوابی تکاب، ۴۵۰ تخت‌خوابی شهید بهشتی، ۶۰۰ تخت‌خوابی ارومیه، ۳۵۰ تخت‌خوابی مهاباد و ۳۰۰ تخت‌خوابی فوق تخصصی زنان ارومیه شاخص‌های توسعه استان جابجا خواهند شد.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشكی آذربایجان غربی؛ سرانه تخت بیمارستانی استان از میانگین كشوری با فعال بودن چهار هزار و 620 تخت از میانگین كشوری پیشی گرفته است و هم اكنون به ازای هر یكهزار نفر 1.7 تخت در بیمارستان های استان وجود دارد در حالی كه میانگین كشوری آن 1.6 تخت است.

اما با این وجود مشکل بیمارستان های حال حاضر آذربایجان غربی فرسوده بودن این سازه های حوزه درمانی است و حادثه اخیر بیمارستان شاهین دژ زنگ خطر حوزه درمان استان را به صدا درآورد.

بعد از حادثه بیمارستان شاهین دژ رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی می گوید؛ بی تردید ساختار بیمارستان های قدیمی از نظر فیزیکی و تاسیساتی امکان بروز برخی حوادث را بوجود می آورد و با توجه به قدیمی بودن بسیاری از بیمارستانهای استان، احداث و راه اندازی بیمارستان های جدید جایگزین امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.

آقازاده ادامه می دهد: یکی از دلایل سیاست راه اندازی بیمارستان های جدید جایگزین بیمارستان های قدیمی در واقع پیشگیری از چنین حوادثی است .

با این حال باز هم سرعت احداث بیمارستان ها و پروژه های درمانی در آذربایجان غربی کند است و بیمارستان های 30 ساله در انتظار بهره برداری اند و یا اینکه اغلب شهرستان های استان با یک بیمارستان فرسوده و قدیمی به خدمات رسانی مشغولند که کفاف نیازهای درمانی مردم استان نیست.

کد خبر 147995

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha