به گزارش خبرگزاری کردپرس، مجتبی صدیقی با بیان این که در حال حاضر حدود 39 هزار دانشجو غیر ایرانی در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور در حال تحصیل هستند، ابراز کرد: از این تعداد 28 هزار نفر در دانشگاههای وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، 3 هزار وابسته به وزارت بهداشت و بیش از 8 هزار نفر در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل میکنند که تا پایان برنامه ششم توسعه باید به 75 هزار نفر برسد.
او گفت: ساخت خوابگاههای دانشجویی جدید با تبصرههای قانونی موجود و با حمایت صندوق رفاه دانشجویان از برنامههای اصلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و امید است بتوانیم به هدف ساخت ۲۰۰ خوابگاه جدید دانشجویی برسیم.
وی اعلام کرد: تلاش میکنیم که مشکل اسکان دانشجویی و سرایهای دانشجویی موجود در سطح کشور با تعمیر و تجهیز خوابگاه رفع شود.
صدیقی با بیان این که طرح ارتقا سطح خوابگاه در چند سال قبل انجام شده و خوابگاههای دانشجویی در سراسر کشور رتبهبندی شده اند، ابراز کرد: در حال حاضر 1035 خوابگاه دانشجویی مربوط به وزارت علوم مورداستفاده دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی قرار میگیرد.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با بیان این که 102 خوابگاه رتبه پایین به کمک صندوق رفاه دانشجویان ارتقا پیداکردهاند، ابراز کرد: در سال جاری 12 هزار نفر در قالب ایجاد 60 خوابگاه جدید به ظرفیت خوابگاههای دانشجویی کشور افزودهشده است.
صدیقی خاطرنشان کرد: وضعیت 49 آشپزخانه خوابگاههای دانشجویی از سنتی به صنعتی ارتقا مییابند و 56 درصد از آشپزخانههای خوابگاههای دانشجویی در سطح 2 و 3 ازلحاظ کیفی قرار دارند و در خصوص کمبود اعتبارت، اقدامات و رایزنیهای لازم صورت گرفته که میزان تخصیص داده شد.
وی با بیان این که 500 میلیون تومان اعتبار در سال برای دانشجویان در قالب وامهای دانشجویی پیشبینیشده است، افزود: پایش سلامت و تندرستی دانشجویان را اداره کل تربیتبدنی سازمان امور دانشجویان پیگیری میکند و برای انجام آن تاکنون در ۷۱ دانشگاه مرکز پایش سلامت و تندرستی راهاندازی شده است و ما امیدواریم تا سال آینده در تمام دانشگاهها، مرکز پایش تندرستی راهاندازی شود.
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم گفت: دانشجویان ما باید از وضعیت سلامت جسمی خود با لحاظ روشهای علمی مطلع باشند و اگر ضعفهایی مانند ضعفهای قامتی، اسکلتی و سایر موارد را داشته باشد، آن را رفع کنند و وظیفه اصلی ما از بحث پایش، شناخت وضعیت جسمی دانشجویان، دانستن ضعفها و تلاش برای رفع آن است.
وی ابراز کرد: در حال حاضر 400 کانون همیار دانشگاه با مشارکت 17 هزار دانشجو بهعنوان رابط بین دانشجویان و دانشگاه در حال فعالیت هستند که نقش مهمی در راستای ارتقای سطح کیفی دانشگاهها و مطالبات دانشجویی دارند.
او اشاره کرد که در حوزه ورزش در ۶ سال اخیر تلاشهای زیادی در ابعاد مختلف صورت گرفته است که یکی از این برنامهها تلاش برای شناخت و ارزیابی وضعیت جسمی و تندرستی دانشجویان است، اظهار کرد: تا کنون ۲۷ چمن مصنوعی در دانشگاهها افتتاحشده و بهزودی تعداد دیگری نیز افتتاح میشود.
صدیقی خاطرنشان کرد: ارتقای سطح کمی و کیفی سراهای دانشجویی کماکان ادامه دارد و با حذف رتبههای ۴ و ۵ امیدواریم در سال آینده به ارتقای رتبههای ۳ بیشتر بپردازیم، ساخت خوابگاههای دانشجویی جدید با تبصرههای قانونی موجود و با حمایت صندوق رفاه دانشجویان نیز از برنامههای اصلی ماست تا بتوانیم به هدف ساخت ۲۰۰ خوابگاه جدید برسیم.
نظر شما